Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, zda někdo dáváte olivový olej do kynutého těsta i v případě pečení sladkého? Vím, že se dává když se peče něco slaného, ale co třeba v případě šátečků s makovou náplní? Je tam ten olivový olej hodně cítit?
Pokud dáváte, v jakém poměru k mouce? Stejně oleje jako v případě tuku nebo másla?
Děkuji
Vozí mám jej tchán ze Španělska,tak mi není líto jej použít i na pečení,máme ho dost a nechtělo se mi kvůli pěčení kupovat jiný.Já jej dávala do makové bábovky,v receptu byl hrnek oleje(což se mi zdálo i tak moc),ale dávám toho olivového míň cca půl hrnku možná i trochu míň a v pohodě,cítit nebyl.Když jsem jej dala víc,bylo cítit,že tam je,ale i tak to bylo dobrý,nikdo si nestěžoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.