Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Olivový olej do kynutého těsta na sladké?

Od: ver* odpovědí: 3 změna:

Chtěla bych se zeptat, zda někdo dáváte olivový olej do kynutého těsta i v případě pečení sladkého? Vím, že se dává když se peče něco slaného, ale co třeba v případě šátečků s makovou náplní? Je tam ten olivový olej hodně cítit?

Pokud dáváte, v jakém poměru k mouce? Stejně oleje jako v případě tuku nebo másla?

Děkuji

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lucie*

0x

Vozí mám jej tchán ze Španělska,tak mi není líto jej použít i na pečení,máme ho dost a nechtělo se mi kvůli pěčení kupovat jiný.Já jej dávala do makové bábovky,v receptu byl hrnek oleje(což se mi zdálo i tak moc),ale dávám toho olivového míň cca půl hrnku možná i trochu míň a v pohodě,cítit nebyl.Když jsem jej dala víc,bylo cítit,že tam je,ale i tak to bylo dobrý,nikdo si nestěžoval.

 


0x

Já jsem měla nějaký skvělý olovový, ale nějak mi začala ta specifická vůně vadit. V salátu jsem ho nemohla. Tak abych se ho zbavila, jsem do buchty pro mladé, kteří vůni olivového oleje milují, nalila. Nebylo cítit vůbec nic.

 

jentak*

0x

Já myslím, že je to na pečení škoda. Nechte ho do studených salátů.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]