Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zkušenosti s HIT (histamin)

Od: lidus* odpovědí: 3 změna:

Přeji krásný den (u nás vážně je ). Bohužel mi ho trochu zkazily výsledky testů vnučky. Od miminka bojuje s atopickým ekzémem aspoň to dodnes lékaři tvrdili, není to podle ostatních dětí žádná hrůza a náš boj je docela úspěšný. Nové výsledky vyloučily všechny alergie (trávy, pyl, prach, zvířata..) a jediné co je neprůkazné ale pravděpodobné je právě HIT (má hodnoty 7,5). načetla jsem, že ten histamin obsahuje snad úplně všechno a není tedy snadné jednu potravinu vyloučit.

Dotaz: Je tu někdo, kdo má s tímto zkušenosti? Podělte se prosím o nějaké jídelníčky a postupy léčby. Děkuji. L

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

fakirka

2x

Je to vlastně jednoduché. Histamin je všude, ale skladováním potravin se zvyšuje množství.

Takže jen čerstvé jídlo...nic ohřívaného, konzervovaného,trvanlivého. Sýr jen čerstvým žádný zrající, ryba čerstvá a ne z konzervy. Na internetu bude jistě spousta sdílených zkušeností.

lidus*

Dík, na internetu je všechno ,možné ale k histaminu nic moc.

 

uska*

2x

Já s tím bojuji víc jak 15 let. Ono to zas takový boj není, jen se s tím musí člověk naučit žít. 3měsíce mám pokoj a pak 2 měsíce se osypávám po jídle červenými skvrnami, které šíleně svědí. 2 hodiny se skvrny zvětšují a slijí se dohromady o velikosti asi dlaně a pak pomalu 3 hodiny mizí. První pomoc je přiložit něco studeného, studená sprcha, chladící masti. Mám to štěstí, že se mi osypou jen nohy.

Jídelníček neexistuje. Histamin je všude. Např. ráno posnídám rohlík se šunkou - v pohodě, kdybych si jej chtěla dát i večer, tak je riziko, že už v těle mám histaminu tolik, že další porci nezvládne a osypu se. Nelze vyloučit jednu potravinu, jednou mi neudělá nic a podruhé peklo. Po nějaké době se tělo uklidní a jím všechno. Přiznám se, že ve špatné době jsem na homeopatikách. Pokud chcete, napíši vám do vnitřní pošty o homeopatikách více, nechci lze číst 100% pravdu, že je to placebo

.Nejvíce mi vadí rajčata a syrová paprika (dávám si jen půlku), nejím trvanlivou uzeninu, NIVU a všechny zrající sýry, vařené jídlo jím max druhý den i když se říká, že guláš je nejlepší pořádně uležený.

doplněno 21.04.15 21:58:

histaminovakasulka.com/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]