Nejste přihlášen/a.
Zdravím,,,,mám dotaz.Dělal nebo dělá si doma sám šumku?Mám šumkovač a už jsem zapomněla jak se šumnka dělá děkuji
Nakrájíš maso na kousky o velikosti prstu, na kilo masa dáš 27g pragandy (nebo podle návodu), rozpuštěné v půldeci vody, případně koření podle chuti, a maso v hrnci asi čtvrt hodiny rukou hněteš a mneš (důležité, nepodcenit). Pak to nacpeš do šunkovaru vyloženého mikrotenovým pytlíkem a necháš den v ledničce odležet. Další den dáš šunkovar do hrnce s horkou vodou a vaříš cca dvě hodiny při 80°C. Šunka hotová, snad jsem na nic nezapomněl.
doplněno 03.03.15 13:27:Pokud vepřové, tak kýta nebo plecko (s tím je ale o trošku víc práce ohledně odblanění a tak). Kuřecí je taky fajn, kdo má králíky, tak prý dělá i králičí.
Doma ji delame casto.. 1 kg masa nakrajim na kosticky, z toho 1/3 dam do sekacku, vse do nejake nadoby, do toho sul-ja davam morskou kolem 13 g., 1 lzice medu, 100 ml vody a do toho davam i rozmackany cesnek, nekdy pepr, vse dle chuti.. To vse mixuju slehacem 10 minut, aby se spojily kostky masa s tim rozsekanym a ostatnim, pak vse do sunkovaru poradne napechovat co to jde, pak na 2 dny ulezet do lednice, pak dat do vody a pri teplote 75-80 st. "varit" na 2 hodiny.. Hlidat, jesmi to prekrocit 85 st, pak uz se to pomalu vari.. Tot jsem to neuhlidala, zapomnela jsem a bylo to v haji.. RECEPTY JSOU VSUDE NA NETU.. Pragandu nedavam, u nas se to sni rychle a nechci zadnou chemii..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.