Nejste přihlášen/a.
Receptů je určitě spousta. Nám chutná krkovice zapečená se smetanou. Dělám takto:
Krkovici nakrájím na menší plátky, osolím a opepřím z obou stran. Oloupu brambory a nakrájím je na kolečka a cibuli také tak. Zapékací mísu je třeba vymazat máslem, nebo sádlem a do ní naskládám maso, na něj dám cibuli a navrch brambory, které ještě lehce osolím. Nakonec zaliji smetanou a dám do vyhřáté trouby na 200°C. Peče se do změknutí brambor a vypečení smetany. Vyzkoušejte, je to fakt dobré.
Pokud chce tazatelka večeři dnes a ne za dva dny, tak třeba nakrájet plátky, naklepat, načesnekovat, obalit a nasmažit řízky.
Přesně tak,jak říká "Jethro,"udělejte řízečky nebo maso upečte.Posolit,pokmínovat a ke konci pečení,cca 20 min. před přidejte nakrájenou cibuli na plátky a česnek také na plátky.Je to dobrůtka
Krkovice je podle mně snad nejlepší maso, které nám prasátko dává. Jde z něj plno jídel, není vysušená, ale štavnatá. Právě včera jsem ji dělala, něco jako přírodní řízky:
Krkovičku naklepat, sůl, pepř, sladkou papriku. Potřela jsem ji speciální směsí od dcery /příští rok si ji udělám sama/ pomletý česnek, pomletá rajčata a sůl. Je to vynikající na jakékoliv maso, kuře, vepřové, na zapečené tousty, topinky...Ale může se to dělat i bez této směsi. Obalila jsem v hladké mouce, zprudka opekla na sádle. V kastrole vedle jsem si zatím orestovala cibulku, přidala opečené plátky krkovičky, zalila mírně vodou a dusila pod poklicí. Občas míchat, podlévat. Přidat trochu koření Kucharek či vegety, kapku maggi. Přidala jsem i nadrobno nasekanou feferonku. Dusit, až maso změkne. K tomu brambory, okurkový salát. Děda si pomlaskával.
Když chystám občas nedělní oběd, připravuji plátky krkovičky v majonéze. Je možné takto připravit třeba i kuřecí prsa. Ale musí se den dopředu. Maso naklepu, opepřím. Připravím si marinádu: sklenice majolky, 3 lžičky kremžské hořčice, 2 lžičky gril. koření a 1 lžička kari. Dobře to promíchám, možno malinko /ale opravdu jen trošku/ zředit vodou. Touto marinádou protáhnu plátky krkovičky, složím do misky, navrch zaliju zbytkem marinády. A nechám v chladnu do druhého dne. Druhý den na plech nasypu nahrubo nakrájenou cibuli, na ni ty naložené plátky masa a všechnu zbylou marinádu. Navrch opět nahrubo nasekanou cibuli. Péct v troubě, raději zvolna, asi hodinu, pak posypat nahrubo strouhaným tvrdým sýrem a dopéct. Je to moc dobré - příloha: brambory, hranolky, americké či pečené brambory. A nějaký zeleninový salát není na škodu. Mám ráda rajčatový, ale z vlastní zahrádky, teď v zimě ta rajčata chutnají jako polystyrén. Jaga.
krkovicka je fakt fajn,je stavnata pro pripravu,variant je mraky,napr,opect platky naprirodno-sul,pepr atak,zezacatku zprudka a pak do stejne panve pridat nakrajeno trochu slaniny,na pulmesicky cibuli a fazolove lusky,peci dal,chvili aj priklopit a jak je hotovo podlit trockou piva nechat tak minutu dusit a priloha jak kdo chce,amer.bramb.,varene bramb.,atd..vpodstate cokoliv..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.