Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažuji o zakoupení strouhače, který by zvládl nastrouhat brambory na bramboráky, jablka na žemlovku, štrůdly, mrkev na salát. Máte nějaký vyzkoušený, který byste mi mohli doporučit? Děkuji za odpovědi.
doplněno 02.11.14 12:10:Nemáte někdo zkušenost se strouhačem tohoto typu? Nemusí být tato značka...
Nám tu k naprosté spokojenosti šlape už cca 30 let ETA 022.. Když jsem se před časem rozhlížel po novém robotu, tak jsem zjistil, že prakticky na všech se značně šetří materiálem. Tenký, značně zranitelný plast, ale hlavně malé nádoby. Pokud bych chtěl něco, odpovídajícího té staré Etě, tak bych musel sáhnout do profi kategorie, ale tam jsme s cenou někde úplně jinde. Nemluvě o příslušenství.
doplněno 02.11.14 12:20:S tímhle zkušenost samozřejmě nemám, ale kolik různých struhadel má k dispozici? Na pohled je tenhle jednoúčelový stroj vhodný jenom na výrobu hromad strouhanky. Jablka na štrůdl nebo žemlovku se u nás vždycky strouhala na plátky, aby v tom byla znát. Není to o tom, naplnit něco najemno nastrouhanou břečkou.
To je přesně on a dokonce se stále dají koupit strouhací kotouče a další díly v prodejně ETA v Brně. Mlýnek na mák je výborný, mlýnek na kafe jsem použila snad 1x. To jsem ráda, že ty "staré krámy" nepoužívám jen já.
Ono by to mělo mít víc nástavců jako např.
Zajímala by mě však osobní zkušenost. Předpokládám, že v propagačních materiálech si to výrobce vychválí. Na prodejně bez vyzkoušení také nezjistíte pro a proti...
Uvažovala jsem pouze o strouhači, protože roboty už mám doma dva.
Je to pomalejší než ta Eta, nebo Ronic z jednoho velmi prostého důvodu. Horizontální strouhací disk se točí rychleji, než ten u Moulinexu. Ale to by nebylo to nejhorší - hlavně to z něj lítá všude možně, protože se to strouhání neodehrává v uzavřené míse.
Ovšem Jak jsem psal, máme ETA0024, můžu jen chválit. Ronic měli naší - prodali -spíše vnutili jim ho šmejdi na předváděčce. Je to dost podobné té ETA, akorát několikanásobně předražené. Dokonce to i několik let fungovalo. Nedávno si žena koupila ETA Gratus výborný robot zejména hnětač, šlehač, mixér, jenže strouhač je právě toho ,,květináčového´´ typu. Ne že by to nefungovalo, ale pokud se jedná o strouhání třeba zelé, mrkve, strouhanky a pod - tak se vždy používá právě ta stará ETA 0024.
Úplně nejlépe bude, když si uděláte výlet do většího elektra. Rozhlédnete se, co nabízí trh, za kolik, jak je to velké. A pak pohledáte na netu na heureka.cz a objednáte tam, kde to bude nejlevnější. Já mám toto: teshop.cz/... Je skladný, rychlý, pohotový. Strouhá, mixuje, šlehá, krájí, seká. Ale takových a podobných přístrojů jsou spousty, od různých značek v různých tvarech a barvách.
Ten obrázek a popis není reklamou pro určitého prodejce, ale pro přehlednost. mixery.heureka.cz/... Pohledejte si nejlevnějšího dodavatele
Ano, mám vyzkoušený perfektní strouhač. Moje vlastní ruky... . Ale vážně. Mám doma robot Eta, ten tady toto zvládá dělat. Jinak na ruční strouhání používám obyčejné nerezové struhátko. Praktické a nezničitelné. Ani ty prsty si na tom moc nepostrouhám.
Díky za odpověď. Dosud využívám taky svoje vlastní ruce, ale chtěla bych jim ulevit. Mám už nějaké pomocníky do domácnosti, ale strouhat neumí jen sekat . Tak se poohlížím, jestli není něco šikovného. Tu Etu na strouhání nevyužíváte? Proč?
Etu nepoužívám proto, že než bych ji vytáhla ze skříně, tak už to mam postrouhane ručně. Robot ale vyuzivam, když mám strouhat velké množství - např. zelí.
My tedy máme Etu 0024
dostali jsme ji před 24 lety svatebním darem a to je naprosto vynikající strojek na stouhání, plátkování, hranolkování atd. Tím ,že to strouhá do mísy, tak jde o naprosto čistou práci - což se nikdy nepodaří jak při ručním strouhání, tak ani při strouhání strouhačem u moderních kuchyňských robotů.
O rychlosti je myslím, zbytečné se bavit.
Taky již víc jak čtvrtstoletí používám ETU 022, skvělá a spolehlivá mašinka, asi bych se zeptal v prodejně ETY, jestli dělají něco podobného. Ten systém strouhání přímo do mísy je skvělý, nic nikde nelítá okolo a všude čisto Mlýnek na mák taky fajn, člověk nasype a pustí a může si zatím připravit ostatní věci, než se to umele. Jen je problém do něj sehnat mlecí kameny, už jsou oběhané a tak se to mele třeba půl hodiny
Už jsem pár let nic nepotřeboval, ale vždycky jsem všechno dostal v prodejně Eta, v Praze na nábřeží. I mlýnek na mák jsem tam kupoval. Zkus si tam zavolat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.