Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zapékání rýže v pečícím papíře?

Od: zelenkaii odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

prosím vás chci se zeptat jestli lze v troubě zapékat rýži tak že bych ji nedával přímo na pekáček, ale na pečící papír.

Jde mi o to abych nepoškrábal při čištění povrch pekáče od přilepené rýže.

Děkuji

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Rizoto dělávám v pekáčku v troubě. Nechám zavařit na plotýnce, pak 10 minut v troubě na 180°C, vypnu a 10 minut nechám ve vypnuté troubě dojít. Pekáček drbat nemusím. Rýžový nákyp bez plotýnky, jen v troubě, ve vymazaném pekáčku, taky ho nemusím specielně drhnout.

 


0x

Zdravím.Proč ne? Pečící papír je přece od slova pečení...Takže s klidem ji tam dejte.

 

mili*

0x

Když třeba děláte rýžový nákyp, je dobré když je i zezdola pěkně do zlatova upečený. Pekáček se ale musí vymazat, aby se to nepřipálilo. Tu kůrčičku vám pečící papír neudělá. Jestli je vám to jedno a nechcete se mýt s pekáčem tak dejte papír.

 

jabraka*

0x

Zrovna jsem si pochutnal na rýžovém nákypu se švestkami a jablky.Zapékám jej ve skleněné zapékací míse,napečení je minimální,umytí jen vypláchnutí.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]