Nejste přihlášen/a.
Po několika měsících úspěšné výroby domácího kefíru přestala být kefírová houbička najednou aktivní a v nádobě bylo místo kefíru nahořklé nepoživatelné mléko. Zkusila jsem změnit značku mléka, ale bylo to stejné i po několikátém pokusu. Nakonec jsem houbu propláchla a nechala asi půl dne"vyhladovět"jen v čisté vodě. Pak znovu do mléka a od té doby už se kefír tvoří bez problémů a houba pomalu i narůstá .Nevíte, čím to mohlo být? Je nutné ji po každém slití kefíru propláchnout vodou?
Ano. Pokazde by se mela proplachnout.
Tady o tom trochu neco pisou. charmeda.estranky.cz/...
Urcite toho ale pujde najit vic.
O nikom, kdo by mel problemy kvuli cizim bakteriim sem jeste neslysel. Ale vyloucit se to zrejme neda. Plisen se muze chytit vsude.
Tez je mozne tvorit si kefir bez te houby. Staci, kdyz si kefir jednou koupite, nevypijete vsechen, ale dolijete mlekem. Pockate par dni a opet mate plnou bandasu kefiru. A tak porad dokola.
Díky za ten odkaz. Co se týče infikování kultury - mám za to, že se to právě změnou chuti kefíru může projevit a pak je to samozřejmě nutno nepít a vylít! . Asi jsem ji zapomněla občas propláchnout a ona se mi"zahltila"vlastními produkty látkové výměny. Teď už je to OK, pouze nestačí vyrábět, rodinka si na to zvykla a je to boj, kdo se ke kefírku dostane první... S koupeným se to nedá vůbec co do chuti srovnat, domácí je výrazně lepší! Hezký den! Limetka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.