Nejste přihlášen/a.
Dle běžného receptu, jako každý rok , mám šípky ve sklenicích. Šípky sice kvasí, ale k mému překvapení se nálev hned druhý den zakalil. Zákal je barvy bílé. Kdo poradí?
Na šípkové víno je dobré použít přezrálé šípky,které změkly.Většinou po prvních mrazících.Kvašení neponechat na divokých kvasinkách,které poletují vzduchem,ale koupit kvasinky vinné.Ty se dají používat z usazeného kalu z hotového vína donekonečna.
Šípky promíchám s vodou a krátce povařím.Tím se zničí patogeny a plísně.Do studené směsi přidám cukr asi 1 Kg na 15 l směsi a kvasinky.Ovoce-šípků- je potřeba tak 2 kg.Kvašení začne už druhý den při teplotě asi 15-18 st.Po 5 týdnech surové víno stáhnu do PET lahví a nechám dokvasit a usadit, toto už v chladnu. .Nezavírat napevno uzávěr.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.