Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Šípkové víno vs bilý zákal

Od: ukazo* odpovědí: 2 změna:

Dle běžného receptu, jako každý rok , mám šípky ve sklenicích. Šípky sice kvasí, ale k mému překvapení se nálev hned druhý den zakalil. Zákal je barvy bílé. Kdo poradí?

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

2x

Na šípkové víno je dobré použít přezrálé šípky,které změkly.Většinou po prvních mrazících.Kvašení neponechat na divokých kvasinkách,které poletují vzduchem,ale koupit kvasinky vinné.Ty se dají používat z usazeného kalu z hotového vína donekonečna.

Šípky promíchám s vodou a krátce povařím.Tím se zničí patogeny a plísně.Do studené směsi přidám cukr asi 1 Kg na 15 l směsi a kvasinky.Ovoce-šípků- je potřeba tak 2 kg.Kvašení začne už druhý den při teplotě asi 15-18 st.Po 5 týdnech surové víno stáhnu do PET lahví a nechám dokvasit a usadit, toto už v chladnu. .Nezavírat napevno uzávěr.

JABRAKA

 

ukazo*

Kvasinky používám vinné. Zdravím a děkuji.MK

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]