Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zamrazování masa - jak dlouho vydrží

Od: liliana* odpovědí: 10 změna:

Prosím o radu, jak dlouho je optimální uchovávat např. uzené maso v mrazáku? Děkuji. Marie

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

V mrazáku? No, poměrně dlouho, záleží na teplotě. Pokud máte průměrně(!) alespoň -18°C, třeba rok. Ale domnívám se, že kvůli prostoru je lepší uzené maso spíš zavářet... tak to děláme u nás.

 

miljan*

0x

Nejlepší uzené je čerstvé, ještě teplé. Jakoukoliv úpravou ke skladování ztrácí na jakosti. Doporučuji sníst, nic nemrazit.

al*

Souhlasím, navíc kdo neumí zavařovat maso, nadělá hodně škody a může se i otrávit.

viz botulotoxin

Informace platí pro ty co zavařovat umí! Ono, sníst na posezení třeba pětadvacet kilo uzeného, to není jen tak...

souhlas, čerstvé a nejlépe ještě vlažné uzené je absolutní mňamka... zavařením dostane další rozměr, neřekl bych, že je lepší nebo horší... je jiné a pořád výborné. Z mrazáku si jej neumím představit

 

paja*

0x

Uzení je druh konzervace tj.úprava , kterou si maso uchová delší dobu spotřeby , proč jej mrazit? Pokud to máte domácí uzené tak stačí v lednici pověsit tak , aby se žádnou stranou nedotýkalo sebe ani polic nebo stěn a vydrží. Dříve taky nebyly mražáky a maso se uchovávalo ve studených spižírnách

Pokud je to kupované uzené tak to má od uzeného jen název to klidně zmrazte jak psal Strejc.Pokud zmrazíte i to domácí uzené nic se nestane , ale maso ztrácí na kvalitě i chuti , je vysušené a může se drobit - na přípravu teplých pokrmů dobré.

Ještě záleží jestli to je libové - kýta,pečeně,plec nebo bůček, u bůčku zmrazení nebude vadit vůbec díky množství tuku.

Dovolím si podotknout, že my, chudší, nemáme tak veliké ledničky, abychom si mohli dovolit pověsit jednotlivé kousky masa tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Stejně tak nestojíme o to, aby ostatní potraviny v chladničce voněly po uzení... Proto vše zavaříme, a to včetně klobásek, a kdykoliv jsme pak schopni klást na stůl dobroty, na které by se jindy dlouze čekalo. A navíc. Víte jaká je valašská kyselica právě ze zavařených klobásek? Uzené se zavářelo vždycky, snad právě proto, že nebyly ty ledničky, ale bylo nutné, aby vydrželo od zimy do zimy... a už jste někdy pozorovali v létě mouchy na uzeném?

paja*

paní nepsala jestli má kilo nebo deset kilo uzeného.A když se nepodaří zavaření tak jde všechno do ... , kdežto u toho chlazení , když Vám to voní pod nos tak to tam dlouho nezůstane.

no jestli má jen kilo, tak bych nekonzervoval... to by byl hřích!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]