Nejste přihlášen/a.
Zítra mi přijde rodina na narozeniny,koupila jsem u řezníků krkovice a dnes jsem si jednu chtěla udělat a jsem zůstala stát...palička odskakovala a nešlo to naklepat...co s tím? i po udušení tuhé až až... Mám to dát do láku,jako se dávalo dříve a co s tím pak,poradte mi prosím hned tedˇ...díky
Asi jste chtěla řízky z krkovice? Popřemýšlejte udělat vepřovou s knedlíkem a se zelím. Dejte to pomalu na málo stupňů péci do trouby hned ráno, jak vstanete. Podívejte se na pomalé pečení. Někdo peče i kachnu přes noc a je jak dortík. Já jsem pekla minulý týden kachnu od rána na 100 stupňů a pak jsem na hodinu před polednem přidala a byla opravdu měkoučká. Možná, že Vám někdo poradí ohledně toho pečení přes noc více. Ale nebála bych se toho. Ale pokud už je maso nakrájené na plátky, tak by stačilo asi dát pomalu péci až ráno.
doplněno 22.02.14 21:45:Než obalovat, smažit řízky, stát u toho, tak bych hodila maso do trouby, mezitím zadělala kilo mouky na knedlík a dva pytlíky zelí hodila do hrnce, bylo by s tím možná míň práce. Pokud ovšem děláte svoje knedle. Trochu cviku to chce, já si je dělám, tak jenom z mé zkušenosti. Nebo něco vytáhněte z mrazáku - kuřecí řízky, nemáte je tam? Do rána rozmrznou.
doplněno 22.02.14 22:15:Ramono, nakrájejte krkovičku na malé řížečky, dají se pak lépe rozklepat, kraje nařízněte, at se nekroutí. Pokud je některý řízek hodně silný, tak ho rozřízněte na dva tenké.
...vepřo-knedlík-zelí jsem se chtěla vyhnout ( tím bych je moc nepotěšila a knedlík se také může nepovést,třeba ) chtěla jsem přírodní nebo smažené řízky,ale z toho nevyjdou nikdy,tepelným zpracováním se vybouluje a stává se vyšším a tužším...
Tak vam pekne dekuji. Co jsem si precetl vas prispevek, tak nemyslim na nic jineho, nez na konfitovanou kachnicku Hezky namarinovat, dlouho podusit ve vlastni stave a pak nasolit, zalit sadlem a uskladnit na par mesicu. Hmm... to se do te doby uslintam k smrit.
Pry se to da delat i s krkovickou, ale kachna je proste nejlepsi.
pro amadeus @ ...asi jste se soustředil jen na chut ,ale mně přijdou zítra hosté,jaképak měsíce člověče mlsná )
Jakékoliv maso na řízky ( i játra) naklepu, nasolím, načesnekuji a natlačím do kabičky s víkem a na noc dám do ledničky. Máte krkovičku s pěkně staré sv.ně, ale do zítřka změkne.
doplněno 22.02.14 22:12:- žádný ocet ani vodu, pěkně natlačit jeden kus na druhý a uzavřít do krabičky, at nezasmrádne lednice od česneku.
a octovou vodu tam nedáváte ...? jen česnek a sůl? myslím,že bych to nemohla pokazit,ale naopak a ráno rozhodnu,co s tím ...,ne?
...to já dělám vždy,že upravím pěkně jakýkoliv plátek masa, vařím dost dobře,ale řeknu Vám,že toto mě vytočilo ...do řeznictví vidím téměř z okna znají mě,ale řeknu jim to co mi nabídli ze známosti,i když za to nemůžou ...
...to už měli nakrájené řezníkem,vše vypadalo ok dávala mně to známá řeznice a řekla jsem jí,že přijde větší počet lidí a tohle z toho vylezlo ...do jogurtu nevím,pokud to budu smažit,jenže to si ani netroufám a co tak lák ...?
Nejlepší palička na maso je TAHLE.
doplněno 23.02.14 00:25:To razítko mám doma už spoustu let. Jediné, na co nefunfuje, jsou kosti.
Musím vám říci, že jsem se s tímhle už 2x setkala. Muselo to být maso ze starého policajta, kterého krmili snad pilinami. Nepomohlo vůbec nic! Neusmažila jsem všechno, dva kousky jsem po zatažení šoupla do papiňáku a furt to byla podrážka. Třeba tohle vás nepotkalo, ale jestli ano, sjeďte do supemarketu pro nové maso. A tohle řešte až později Krásné narozeniny a všechno nejlepší
Pokud byly plátky nakrájené řezníkem, bylo to jistě dobře. Řezník ví, jak správně nakrájet. Ale mohl to být nějaký starý kaňour a z toho řízky nebudou. Protože jste už maso dusila, do žádného láku ani marinády už dát nepůjde. Maso je už teplem zatažené a nenasákne nic, co by vedlo ke zlepšení. Nezbývá než upéct v troubě.
Pokud se mi dostane do rukou krkovička, která vypadá dost tuhá, plátky masa naložím na 24 hodin do směsi: 1 majolka, 3 lžičky kremžské hořčice, 2 lžičky gril. koření, 1 lžička kari. Na pekáč dám pak vrstvu nahrubo nakrájené cibule, na to naložené maso i zbytek marinády, navrch znovu cibuli. Péct pod dušákem a při pečení občas maličko podlít vodou. Posledních 20 minut pečení ztlumit teplotu, maso odkrýt a posypat hrubě nastrouhaným eidamem. Dopéct. Tohle se ale nechá dělat jen se syrovým masem, dušené už nevsákne ty chutě.
Jinak chválím, že vaříte z krkovičky. Je nejlepší, prorostlá, štavnatá. Kýta a pečeně /karé/ jsou podle mě příliš suché. krkovička nemá chybu! ** Jaga.
Jaguško četla jste špatně,já jsem po zkoušela udusit pro sebe včera jen1 plát té krkovičky a tak jsem to zjistila naštěstí,jinak by byl dnes propadák.Nakonec jsem maso naložila do oleje,soli a česneku přes noc,jak mi tu poradila paní.Ráno jsem šla koupit jen steakové koření a tak jsem to udělala na plechu v troubě bez naklepání ( bylo to od oleje...) a nechala pomalu hodˇku péci a pak na to vysypala čtvrtky brambor(které jsem předtím namočila na hodˇku do studené vody s hrubou solí,to mě naučila jedna brazilka) a pak usušila dobře v utěrce potřepala trochou americké směsi a zapekla zase hodinku,možná více a je to skvělé,možná pro vnuka to bude dost okořeněné...= chvála Pánu Bohu,tak to byl zákon schválnosti,když jsem jich koupila 8 velkých krkoviček a ještě k narozkám...jinak by se to asi nestala,ale jak píše jedna z vás bylo to fakt krmené pilinami nebo gumou...díky Vám všem ...!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.