Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci péci buchty a děti tvaroh ani mák nejedí. Můžu dát do buchet mražené meruňky? Mám zkušenost jen s kynutýma knedlíkama tam je balim zmrzlí. Do buchet nevim. Když je nechám rozpustit byli by asi honě zbředlé.A zmrazený při pečeni pusti vodu to by byli buchty mokré? Nemáte zkušenost? Nebo radši zkusit povidlí nebo nevím jakou náplň.Děkuji
Dobrý den. Zrovna minulý víkend jsem dělala kynutou buchtu se zmrzlými meruňkami. Na plech jsem dala těsto, těsto jsem nechala chvíli nakynout, pak jsem na těsto nasypala posýpku (cukr, mouka, máslo) a terve potom meruňky - ještě zmrzlé a hned s tím do trouby. Voda ze zmrzlého ovoce se vsákla do posýpky a těsto zůstalo kypré.
Nevím, jak by to dopadlo jako náplň v klasické buchtě, s tím zkušenost nemám, ale z buchtového těsta dělám koláč na plech. Nahoru střídám všechno možné, tvaroh, mák, hrušková povidla... Nejčastěji ale dávám ovoce. V létě čerstvé, v zimě mražené, přímo z mrazničky. Rybíz se sype sám, meruňky a švestky nechám jen nepatrně rozmrazit, abych z té zmrzlé koule snadněji oddělila jednotlivé kousky.
doplněno 17.01.14 15:26:Liduš - děkuji za radu.
Jinak vzpomínám na klasické buchty, co kdysi pekla jedna paní. Dávala do nich celou švestku, i s peckou. Ta švestka i po upečení vypadala stále jako švestka. Ale nebyla zmrazená, takhle to pekla jen na podzim. Sama jsem to nikdy nezkoušela.
Myslím klasické buchty honzovky. Myslím že když je dám hned tak že rychleji budou tát tim padem plné vody a buchty budou mokré. Jdu to zkusit pak písnu jak to dopadlo
Růženko, rozmrzlé je nezabalíte. Nicméně do "honzovek" bych ovoce nedávala ony ty meruňky zafungují stejně jako marmeláda. Často dělám kynuté buchty, těsto naleju na plech, dám tvaroh a úplně zmrzlé ovoce (jahody, maliny, rybíz, meruňky) posypu drobenkou.
doplněno 17.01.14 15:00:"bimbam" příště vyloupané a na půlky rozdělené meruňky vyskládejte do větší plastové krabičky, položte folii a zase skládejte... nemáte žádnou kouli ale každou půlku ovoce zvlášt, stejně dávám i jahody a maliny-jednoduše na buchty vezmete jedno patro.
Do mrazáku ukládáme ovoce takhle. Ovoce (jedno jaké) rozrovnáme na plechy v jedné vrstvě a dáme do mrazáku. Po zmrznutí se ovoce sundá dřevěnou škrabkou z plechu, dáme do sáčků a zpět do mrazáku. Sypat zmrzlé jdou i borůvky.
Jinak do buchet meruňky zmrzlé. Nerozmrazovat.
doplněno 17.01.14 21:09:Dejte do buchet tvaroh+meruňky a nejlepší mák+švestky. Děti budou baštit.
Buchty jsou již upečené.Dala jsem je tam zmrzlé. Po upečení byli trošku mokré tak jsem je vyndala na talíř obraceně dno uschlo a dobrý. Jen bych asi opravdu přiště volila povidla nebo tvaroh. Honzovky jsem pekla poprvé. Nejprve jsem pekl stale dokola buchtičky s krémem a pak jsem si troufla do honzovek. Většinou jsem měla tvrdý.Syn má rád buchtičky s kremem tak jsem se je učila dělat.
můžu se zeptat, čemu se říká honzovky, já to tedy neslyšela normální buchty, jaké bývají s mákem nebo povidly?
Jojo, no přece klasické velké hranaté buchty (tvaroh, povidla), se kterými šel do světa hloupý (nebo i chytrý) český Honza, proto "honzovky".
doplněno 17.01.14 17:52:Mňam, zvete?
doplněno 17.01.14 18:09:S mrkví? Tedy nic proti zdravé výživě, ale zaboha si neumím představit, jak to může chutnat...
Martino, s mrkví jsem je taky nikdy nejedla, ale jedla jsem je plněné řepou. Tedy řepou cukrovkou smíchanou s mletým mákem. Je to tradice v Polabí, kde se řepě daří a hojně se pěstuje. V každém větším městě byl cukrovar a ženské ve městě (teď mluvím konkrétně o Nymburku kde jsem žila do roku 1990) vybíhaly a sbíraly řepu, která v zatáčkách spadla z náklaďáků. Pak se pekly řepánky a dodnes je v pekařstvích lze v sezóně, koupit. Ač těsto jako na buchty, řepa jim dá zvláštní, typickou chut. Recepty jsou i na internetu.
díky, myslela jsem si to . u nás se tomu říká jen buchty nebo pečem koláčky - ty jsou kulaté, vevnitř tvaroh, navrch třeba povidla, drobenka...
U nás taky jen buchty v mé založené otázce jsem psala buchty ale je tu i odpověd na litou buchtu na plech.Proto jsem tam pak napsala Hozovky jak už tu hodně lidiček píší hranaté. A dokonce to funguje i ve vyhledavači recept na Honzovi buchty.
Mrkvance! Mňam. Pout nepout, v sobotu budou.
Pečou se větší než běžné buchty, do makové náplně se přidává strouhaná mrkev, tedy hned na začátku, dusí se to společně.
Napiště. Já osobně bych volila ale povidla. Tu meruňku si neumím v buchtě představit ani chutově ani vzhledově.
Buchty jsou již upečené.Dala jsem je tam zmrzlé. Po upečení byli trošku mokré tak jsem je vyndala na talíř obraceně dno uschlo a dobrý. Jen bych asi opravdu přiště volila povidla nebo tvaroh. Chutově dobrý. A vzhledově jak merunka nevim normálně.
Tak vidíte,nakonec to celkem dobře dopadlo, ono se to sní tak jako tak. Tak teď dejte za úkol naučit vnoučky jíst tvarohové, makové a povidlové. Zvyknou si, vždyt i Honza je měl nejraději... .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.