Nejste přihlášen/a.
Rozhodl jsem se, že si začnu dělat sushi. Nakoupil potřeby a suroviny a docela mě to baví. Nicméně by mě zajímaly nějaké české zkratky-vychytávky álá Babica. Třeba rýže je dost drahá, losos se občas blbě schání atd.
Sushi bez sushi rýže si neumím představit.
S náplněmi se dá hodně experimentovat, lososa samozřejmě netřeba - okurka, avokádo, surimi tyčinky (i když mě v sushi připadají skoro jako urážka), krémové sýry, vajíčková omeleta, . Obalovat se dá i do semínek, např. sezamových. Ve směs ale pokud chcete experimentovat, můžete udělat sushi prakticky s čímkoli...
Sushi bez rýže, to je stejná ptákovina, jako třeba knedlo zelo vepřo bez vepřa. Nedávno tu byl podobně " inteligentní " dotaz, jak lze udělat žemlovku bez rohlíků /či veky/.
U některých jídel to prostě nejde. Mohu udělat kuřecí řízky místo vepřových, mohu dát někdy místo hladké mouky polohrubou, ale co dát do sushi místo rýže? To tedy opravdu nevím.
Byla bych pro to, jíst, na co je náš český zobák zvyklý, to jest svíčkovou, už jmenované knedlo zelo vepřo, gulášek, rajskou, pečenou kačenku a podobně. A vykašlat se na ty cizokrajné pokrmy, stejně nám nebudou chutnat. Je to jen proto, abychom se mohli pak chvástat, co jsme to do té české huby dali. /a soused ne/ Vím to, taky jsem to slavné sushi ochutnala. Od japonského kuchaře. A výsledek?
Něco jiného je, když se dostanu do zahraničí a cizí jídlo je mi předloženo.To potom považuji za povinnost jíst. Ale dělat si to jen tak doma z lumpárny? Ani za nic!
Tak at si páni Japonci jedí, co jejich jest a my to uděláme stejně. Na co se pořád po někom opičit, že jim to chutná? A tak to musíme mít taky. Jsme z jiného konce světa a chutná nám něco jiného. A je to jen dobře. Proto má každý národ jinou kuchyni.
Nevím, jak vy, ale já si stejně nejvíc pošmáknu na klasickém českém jídle. A když je tam špenát, tak to už vůbec nemá chybu! Jaga.
Nikde jsem nepsal dělat sushi bez rýže. Myslel jsem spíš nějakou vychytávku jak to udělat z obyčejné rýže. Nedávno byl v TV bramborák z chleba bez brambor a lidi to nepoznali, takže se dá experimentovat. Česká strava mě dovedla na práh otylosti, takže knedlo vepřo zelo a gulášek vám rád přenechám. Sushi mi chutná, jím ho delší dobu a nikomu se s tím chlubit fakt nepotřebuju. Typicky českých jídel je opravdu málo. Guláš je zřejmně z Maďarska a špenát z Francie. Asi tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.