Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaké jídlo sebou na kolej?

Od: mokory* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,syn jezdí na kolej. Vařím mu nějaé jídlo s sebou, ale už mi dochází inspirace. Kdyby měl někdo nějaký recet, prosím napište.Předem děkuji.

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

askmenow*

4x

Spíš mu kupte remosku a naučte ho vařit s ní. Možná bude prskat, ale je to mnohem efektivnější. I pro další život.
Mám desítky přátel, co bydlí na kolejích a jikdo si od rodičů, snad kromě bábovky a koláčů, nic nevozí.

Jinak k otázce: Nepíšete, jak dlouho jezdí (tedy co musí jídlo vydržet mimo chlad) a jaké náčiní na ohřev/doupravení má k dispozici. Také nepíšete, jak dlouho a jak hodlá jídlo skladovat, težko tedy radit.

martinaa*

Asi tak. Nejsem sice žádný kuchař, ale z domu jsem si máloco na privát vozila, už jen kvůli přenášení jídla ve sportovní tašce apod. Sestra přítele teď nastoupila na výšku, a byla jsem minulý víkend upřímně v šoku, když jsem si šla dát večeři a u tří jídel, co v kuchyni byly, mi bylo oznámeno, že to at neberu, že to je pro ni na kolej. A to měla ještě čtvrté od babičky. U třetího jídla už jsem se neomaleně zeptala, jestli nemá ruce, aby si uvařila, načež mi bylo sděleno, že na koleji mají na patře jen jednu kuchyňku. WTF? A to tam jako má zakázaný přístup, nebo co?

Ono vzát krabičky s tím, co navařil někdo jiný, je pohodlnější, než si uvařit sám, že.

 

zvidavajanca*

1x

Naučila bych kluka vařit, aspoň to nejjednodušší - těstoviny a k tomu koupit nějakou hotovou omáčku a sýr, případně dovézt (bolonska, syrova, ...). Dale ryze a k tomu bud udelat kure nebo si ho muze koupit grilovane (ctvrtka/pulka). Brambory. A k tomu vždy něco uděláte. Určitě na oběd chodí někam do menzy a tak nemusí mít vždy teplou i večeři.

Dělala jsem synovy hodně často řízky, lečo, guláš, občas chtěl i bábovku, perník. dělala jsem utopence, tlačenku. Zavařila jsem vepř. plecko do sklenice a to si pochrochtával, sklenici okurek a chleba. Hodně si dělal k večeři chleba ve vajíčku, topinky, pak tam měl i toustovač, tak občas tousty. Už je to dlouho, tak si vše nepamatuji, ale hodně jídla si vozil z domu...

 

uska*

0x

Upřesněte dotaz. To chcete nápady třeba na pomazánky nebo hotovky zavařené do sklenic a nebo si vozí hotovky mrazené?

 


0x

A co mu třeba vaříte? Mě napadá rizoto, zapečené brambory nebo těstoviny, těstoviny s nějakým masem na kousky nebo uzeninou, kuřecí stehna, do kraničky by šla i bramborová kaše, čočka, nebo hrachová kaše...

 

pohanka*

0x

Já si myslím, že řízky se nepřejí. Ty může mít každý týden. Šišku dobrého salámu, chleba a zeleninu, kyselé okurky si k tomu koupí sám. Jinak bych mu upekla ty slavné buchty, bábovku, štrudl, perník, makovec, pirožky apod. Štrudl na slano z listového těsta je také dobrý, náplně různě zeleninové, uzené maso, sýrová náplň, uzenina. Já jsem každou neděli udělala synovi na internát vaječné smaženky mezi chleby s paprikou, nebo kyselou okurkou. Jinak jídlo měl zajištěné v jídelně. Dostatečné kapesné, aby si syn mohl koupit nějaké jídlo na doplnění sám, babán, jablka, sladkosti.

doplněno 27.10.13 18:47:

babán

mokory*

No tak to je nápadů!Super, moc děkuju.Remosku mají, dělá si v tom např. zapečený těstoviny na 100 způsobů. Bábovky, štrůdly, buchty- to dělám. Řízky mu samozřejmě chutnají... a moc. Všem Vám moc děkuju za příspěvky, je tu pro mě spousta "oprášených" jídel a nápadů. Na koleji je jen týden, no ale kupovat jídlo je dost drahé, takže mu radši aspoň na 2 dny navařím a pak se chlapeček musí napapat sám. Ne, že by mu to dělalo problém, spíš to leze do peněz...Ještě jednou veliké díky.

 

jakoola*

0x

Já v sobotu a v neděli navařím více a zamrazím. Maminka kamarádky mé dcery také a děvenky mají na 4 večery vystaráno .Přílohy si uvaří samy.

 

jumba

0x

Tak remosku můžete koupit, jak zde někdo psal. Ale na 90% vím, že bude ležet pod postelí. Na kolejích jsou kuchynky, ale nikdo tam nevaří tak, že si koupí maso a jiné suroviny a začnou vyvařovat. Většinou si ohřívají jídlo z domu, nebo ohřívají konzervy nebo polévky v sáčku.

Já bydlím na privátě. Máme místnost, kde máme el. vařič, rychlovarnou konvici, mikrovlnku - tu jsme si pořídili se spolubydlícím dohromady. Mamina mi uvaří sebou taková jídla, kde stačí příloha jen chleba, rohlík. Řízky, guláš, Dalasko-rančerské fazole a já si už jen udělám k nim topínku - to mám nejraději, karboše a když chci, tak si k nim koupím housku, hlávkový salát, rajče,okurku a housku si obložím a pocákám kečupem. Nebo různé upečené maso- králík, kuře, vepřové, jde to jíst i studené a k tomu kyselou okurku. Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným, vše smíchané dohromady, Nebo květákové placky, které si ohřeji a položím na chleba. Palačínky plněné špenátem. Ovocné knedlíky s opečenou strouhankou, pak si to jen pomastím. Nebo různé pomazánky. Čočkový salát.

Vždy to příjde levněji, než kupovat konzervy, polévky v sáčku, párky a jiné. Obědy si platím sám v menze a na večeři mám to, co mi uvaří mamina.

jumba

Našel jsem u maminy recept na Dalasko-rančerské fazole. Jsou fakt supr a hodně zasytí.

Fazole červené, nebo bílé uvařit. Na pánvičce osmažit salám (nakrájet na kostičky) s 2 cibulemi, přidat koření oregáno,pepř, kečup asi 6 lžíc, nebo rozmačkaná rajčata, podle chuti rozmačkaný česnek. Já si tam dávám ještě feferonku. Nechat převařit. Pak to přidat do osolených, uvařených fazolí a dobře promíchat. Podávat s topinkou, nebo jen chleba, rohlík. Nikdy nepohrdnou ani spolubydlící.

mokory*

Díky moc za nápad i za recept. vypadá to dobře a jednoduše. Schovám si všechny Vaše nápady a budu je používat vždycky, když dojdou nápady.

 


0x

Někdy před 17 lety jsem si pořídila mikrovlnku. U nás to ještě nebylo až tak běžné, přes známou paní ji přivezl její známý, kamioňák z Německa. To bylo něco.

Syn, tehdy asi 16 letý kroužil okolo a hned povídá: Mami, udělám Ti tasmánský sendvič. Tak jsem se těšila. Za chvíli to přinesl, byl to toustový chleba s kečupem a plátkem šunky, navrch druhý tous´ták. Bylo to dobré. Snědla jsem to a kluk hned povídá: A teď Ti,mami, udělám ještě bulďácký sendvič. Přinesl ten druhý, já do toho kousla a povídám: Ale vždyt je to úplně stejné, jako ten první.

Kluk se ohradil: Nemáš pravdu, mami. U tasmánského jsem nejdříve dal kečup a na něj šunku. U bulďáckého jsem nejdřív dal šunku a namazal ji kečupem.

Nepřerazili byste ho?

Tohle píšu proto, že mladí muži mají ohromnou fantazii, dokáží připravit kde co a ještě to navíc originálně pojmenovat! Nemějte strach, on o hladu nebude! *:D* Jaga.

 

kulich5

0x

Zdravím,

já jsem na kolejích 3. rokem a loni jsem poznal www.hotovky.cz . Je fajn občas si je dát, neříkám pořád, ale občas je to fajn oběd či véča. Oproti ostatním jsem jim dal přednost, protože vydrží 2 roky do 28°C a jsou bez konzervantů. A některé jsou lepší jak od mámy :oD ale pšt!

Dostal jsem kontakt na paní co zařizuje objednávky: buryanova@hotovky.cz . Tak kdyžtak zkuste, snad vám budou chutnat jako mi.

L.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]