Nejste přihlášen/a.
Jak dlouho vařit soju a jaké úpravy jsou vhodné je prospěšná pro zdraví či nikoliv
Soja je luštěnina,takže příprava jako luštěniny-namočit a třeba i vodu slívat a dolívat(i dva dny,když se da do lednice)at se uvolní nejvíce látek které nás nadýmají.Nejdéle vařím cizrnu a soja se vaří jako fazole,takže i připravit jí můžete podobně.Soja je potravinou dalších tisíciletí(vysoký obsah B,lecitinu,vápníku,hořčíku a to 2krát vyžší než jiné luštěniny,kvalitní tuky,chrání před žluč.kameny...atd.)...je zdravá jen pokud chcete otěhotnět,tak ji doma nevařte.Genistein obsažený v sójových bobech má hormonální účinek podobný ženskému pohlavnímu hormonu. Spermie vystavené působení této látky rychle zanikají a nestačí tak doputovat k vajíčku. Pravděpodobnost oplodnění se v důsledku toho výrazně snižuje. Otěhotnění přitom dokáže zabránit i malé množství genisteinu.Genistein kromě sóji obsahuje i hrách, fazole, margarín, čokoláda nebo některé druhy chleba.
...ale znáte to-někteří to jedli a otěhotněli,někteří to raději nejí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.