Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vajíčková tlačenka - recept

Od: pt® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, milí rádcové, chtěla jsem udělat vajíčkovou, či vaječnou tlačenku. Koukala jsem na netu na recepty, ale každý přidává do vajíčkové tlačenky buď salám nebo šunku. Prosím, máte nebo děláte někdo jen tlačenku z vajíček bez té uzeniny? Máte osvědčený recept? A do čeho ji děláte? Nemám formu "srnčí hřbet". Děkuju za recepty a za rady. - pt

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

xixi*

2x

Taky dělám vajíčkovou tlačenku raději bez uzeniny. Zeleninu dávám doma nakládanou, myslím že nejpodobnější je moravance. Zkoušel jsem nedávno přidat i nakládané houby pokrájené na drobné kostičky a do tekutiny, ve které se pak máčí želatina, jsem dal houbový masox. Byla ta tlačenka taková jinačí, ale dobrá, zmizela na posezení. K té formě, já dělám buď porce do kompotových misek, dělal jsem i do formy na věnec (dortová forma s vyměnitelným dnem), a taky do takových těch alobalových misek (mají u nás různé tvary) nebo jsem to nalil i do salátové mísy, po ztuhnutí vyklopil a byl to skoro dort :D

 

olaf71*

2x

vař.vejce na čtvrtky ,mrkev,okurka,hrášek,červ.kapie vše sterilované.majonéza,rozpuštěná želatina,hořčice,sůl,ml.pepř, worcester,cukr,ocet. jako formu pro doma použiji třeba kelímek od Ramy. vyklopí se po ztuhnutí na talíř tak, že se nechá lehce povolit v teplé vodě, ale je to rychlovka, jen ponořit než se odlepí od stěn. je to recept z časů, kdy jsem míchal ve výrobně lahůdek.

doplněno 26.06.13 07:05:

někdy něco za každou cenu vylepšit, neznamená,že to bude lepší. houby,sýr do toho bych nikdy nedal.

pt®

"olaf71", děkuji za recept bez uzeniny. Proč byste tam nedal sýr ani houby? - pt

olaf71*

neumím si to tam představit chutově. také jste nám tu tlačenku mohla představit v řezu, takhle to vypadá, jako kdyby formu tvořila část podprsenky

jinak bych měl tip pro náročnější. tlačenku nazdobit použitými surovinami ( kolečky vejce, kudrnkou, kolečky kapie, vějířkem okurky či mrkve atd.) a přelít želatinou

pt®

Tady je v řezu, už jí moc nezbylo, byla náhodou dobrá a sytá s tím sýrem:

 

pt®

Jelikož jsem měla připravené ingredience mimo uzeniny a chtěla jsem mít už tlačenku hotovou, tak mně napadlo, nastrouhat do směsi 20 dkg tvrdého sýra. No a vajíčková tlačenka už tuhne v lednici. Ale budu ráda, pokud máte někdo ještě nějaký recept, čím vaj. tl. vylepšit. děkuji. - pt

doplněno 25.06.13 17:51:

"xixi", zítra Vám dám vědět a dám foto. Směs jsem dala do skleněné mísy, doufám, že to vyklopím.

xixi*

Tvrdý sýr říkáte? Dejte vědět, jestli je pak v hotové tlačence jeho chut cítit, taky bych to zkusil.

doplněno 25.06.13 18:36:

Já to nenapsal, ach ta hlava děravá. Pokud chci mít jistotu vyklopení bez nehody, tak nepřilnavé nádoby vypláchnu před naplněním tlačenkou vodou, případně vystříkám olejem ve spreji a nebo vyložím potravinovou folií. Ale u té folie je problém, že se různě krabatí a shrnuje a můžou pak být vidět stopy po folii na vyklopené tlačence (některým rejpalům to vadí )

pt®

"xixi", krásně tlačenka vytuhla:

xixi*
Moc pekna, asi taky dnes zadelam :D

 

danka*

0x

Ahoj, taky nedávám uzeninu, použiju kunovjanku čalamádu tuším 330 ml, vejce, dobré je třeba nakrájený hermelín nebp stačí jen ta pikantní zelenina. já jí dělám hodně, takže nepoužívám formu, ale sáčky na tlačenku, kde zavážu jeden konec, naplním zavážu druhý konec provázkem, když mi zbyde směs dam jí do malých kompotových mističek nebo formiček a pak vyklepnu ..

pt®

"danko", děkuji, s tím hermelínem to také zkusím. - pt

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]