Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zítra budu na oběd dělat restované nudle s kuřecím mase. Dělám to poprvé v životě a potřeboval bych radu jakou omáčku k tomu vybrat. Často chodím do asijských bister a tam to vždy polijí takovou hnědou omáčkou.
Nevíte co by to mohlo být a jak se ta omáčka udělá? Popřípadně co k nudlím dáváte Vy?
Moc děkuji za rady
Tu chut tam dělá ústřicová omáčka, já když dělám maso (čínu), tak to zalévám touto omáčkou:
Omáčka :1 lžíce ocet,200 ml studená vody,2 lžíce sójová omáčka,2 lžičky cukr krupice,2 lžičky solamyl - popřípadě dochutíme: pepř, sůl (do omáčky můžem přidat i ústřicovou omáčku 1 lžíci, dodá tomu výraznější chut kdo nemá nemusí)
Právě ta ústřicovka je "to ono". Je k sehnání běžně v supermarketech a ani není drahá, moje stála myslím 40 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.