Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Karbanátky s cuketou a sýrem

Od: viky® odpovědí: 26 změna:

Dobrý večer. Nedá mi to, musím poslat do světa, poslední svůj recept.

Karbanátky s cuketou a sýrem.

=======================

Pomleté maso na karbanátky celkem 600 dkg

trochu oleje, 3 ks vajíčka, sůl, česnek, cibule, majoránka, pepř.

Česneku dát více, nejméně 5 stroužků.

Zamíchat a nechat v ledničce odpočinout, aby maso, chytlo vůni. Stačí půl hodinka.

Jednu velkou cuketu, oloupaná vážila 870 dkg, postrouháme na nudličky,( jako okurky na salát.)

20 dkg sýr Eidam, nastrouháme na jemno a přidáme do cukety, zamícháme.

Po půl hodince, vše zpracujeme dohromady, přidáme 3 hrsti strouhanky, máme hotovou hmotu, kde barvově převládá cuketa.

Olíznutím prstů zjistíme, zda máme vše správně okořeněné, (protože cuketa je bez chuti.)

Když je potřeba, přidáme koření, česnek.

Lžíci vykrajujeme karbanátky, které jsou řidší konzistence,(než běžně karbanátky.)

Obalíme v hladké mouce, vytvarujeme karbanátek a obalíme vajíčko a strouhanku.

Smažíme pomalu, hotový výrobek je krásně vláčný, uvnitř jsou proužky cukety, velmi dobré.

Z tohoto množství se udělalo 25 karbanátků, devět se snědlo dříve, než byla večeře, bez přílohy.

Dobré chutnání.


 

 

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


Tak vypadá karbanátek rozkrojený.

doplněno 13.09.12 13:16:

Omluva, chybný údaj.

Promiňte, prosím, když jsem vážila mleté maso, tak ho bylo 60 dkg, já omylem napsala 600 dkg, to samé s cuketou, omlouvám se.

U receptu, vážím jen maso, ostatní k tomu jen přidávám, podle potřeby, aby vše mělo chut.

 

martinaa*

0x

Mňam!

A to cuketu nesnáším... vypadá to ale super a velmi lákavě

doplněno 12.09.12 22:03:

No právě, všichni mi tvrdí, že cuketa v jídle není ani poznat, ale ke smažené cuketě se prostě neodhodlám. Tohle ale vypadá báječně, zkusím mamku ukecat na neděli


Martino, ale to vůbec není poznat na chuti, že je tam cuketa. Manžel je spokojen. Vnoučka, hlavně ta starší, co je na zdravé stravování, slintala a usmažené si karbanátky, odvezla domů, pro mamku na ochutnání.

Až na tu cuketu by to mohlo být dobré. Jestli se v omastku peče karboš nebo karboš s cuketou se na zdravé výživě nepozná.


Pckop, pozná se to, zde jíte větší množství zeleniny, než masa.

stribrnak*

to je to samý,jako když dáš místo cukety do karbošů rozdrcený a vymačkaný karton z krabice od bot,stačí jen dochutit a je to

taky mnamka.


Stříbrňáku, Stříbrňáku, vidím, že zelenina, není zrovna Tvůj miláček. Mým mužům, tento karbanátek chutnal, i když jsou na maso.

 


0x

Zdravím viky. 600 dkg mletého masa a 870 dkg cukety - nemělo to být v gramech?

Já dělám něco podobného - asi 500 g mletého masa, 250 g nastrouhané cukety, 50 g plísňového sýra, 1 vejce, koření, sůl. Směsí naplním očištěné papriky a upeču v troubě. Samotné podávám s chlebem, nebo upravím štávu a podávám s rýží. Snad vám také bude chutnat.


Dobrý den, Bruni. Dekuji za upozornění, už jsem to nahoře napsala. Když jsem recept dávala dohromady, vážila jsem maso a cuketu na digitální váze, napsala jsem 600, ale ne gramů. Vždy je důležité maso, ostatní k tomu přidávám podle chuti a vzhledu.

Děkuji za recept na papriky, neznám, vyzkouším. Viky

recepty-na-dobroty.cz/..., tady máte recept. Vyzkoušejte, třeba si pochutnáte.

Podle mne by i váš recept v dkg fungoval. Mně jenom udivilo ten malý počet karbanátků.


Bruni, děkuji za odkaz na recept. Budu muset udělat, nějaké změny.

Vůbec nepoužívám při vaření Worcesterovou omáčku, Sojovou omáčku, Polévkové koření, nějak ho nemusíme a vadí nám vůně. Naše vnoučata, také nejsou zvyklé z domu na takové koření, tak je to jednoduché.

Co používám hodně, je cibule.

 

kato*

0x

Já jen mohu potvrdit,že karbanátky chutnají skvěle.Recept jsem vytiskl ženě,páč co doposud dělala z cukety nebylo nic moc.

A tady byl výsledek


Dobrý den, Kato.

Mám velikou radost, že někdo moje karbanátky s cuketou vyzkoušel a chutnají mu. Děkuji Viky.

stribrnak*

karbanátky jsou připálené a kaši jako když tam hodí zednickou lžící!

doplněno 19.09.12 01:41:

tak to vidím já


Stříbrňáku, když nic neděláš, nic nepokazíš, to se to kritizuje, co?

 

lidus*

0x

Proč to "kazit" masem? I bez masa je dělám a všichni se olizují. Ještě lepší je to když dáte hokaido dýni. K tomu šery rajčata na půlku rozkrojená, proložená mozarelou, čerstvé listy bazalky a tenké plátky česneku, osolit a pokapat olivovým olejem , talíř zabalit do olobalu a nechat 2h zaležet.

 

ron*

0x

Dobrý den, Viky.

Karbanátky jsem včera vyzkoušela, byly výborné. Chutnaly i těm mým masožravcům, ani nepoznali, že je tam cuketa.

Trochu se mi ale při smažení rozpadaly, tak nevím, kde jsem udělala chybu. Zkusím příště přidat ještě 1vejce navíc, snad to pomůže.

Děkuji za dobrý nový recept.

ron - podle mne je tam vajec dost. Místo přidání dalšího vajíčka zkuste na uvedené množství surovin přidat 1 lžíci škrobu. Karbanátky budou nadýchanější a neměly by se rozpadat.

ron*

Moc děkuji, to je dobrý nápad.


"Ron," při obalování, dáváte první karbanátek do mouky? Vyzkoušejte do vajíček na obalování přidat trochu piva. I to jedno vajíčko, tam můžete přidat. Jsem ráda, že další rodina vyzkoušela karbanátky a chutnaly. Viky.

stribrnak*

zkuste místo cukety dát do těch karbošů nastrouhaný jablka,je to další oblbovák na talíři!

cuketa nemá žádnou chut,prostě karboše s masem jsou ty pravý karboše a nikdo je ničím nahradit nemůže,

cuketa je jen hmota bez ničeho ,tím nahrazujete to maso,tak dobrou chut

ron*

Ano, dávala jsem napřed do mouky. Zkusím tedy nejdříve vajíčka. Děkuji

 


Přemýšlela jsem, proč se Vám mohou karbanátky rozpadat, čím to může být. Stačí, když bude cuketa větší, nebo sýr nebude tolik tučný, přidat vajíčko, by mělo stačit. Měli jsme je již podruhé, nic jsem nevážila, jen od oka, jsou zase křehké. Ke škrobu, nemohu nic napsat, nepoužívám ho na vaření.

stribrnak*

Viky škrob se n včení nepoužívá,jen na pečení,obal v něm přírodní masíčko a dej upéct,udělá ti krásnou krustu

Viki, také jsem přemýšlela. Pravděpodobně to bude tím mletým masem. Vyzkoušela jsem mleté maso od různých prodejců a také jsem měla asi 2x problém a karbanátky nechtěly moc držet pohromadě. Vaše karbanátky vyzkouším příští týden.


Nevím, zda je to dobré, nebo špatné, napíši a uvidíme.

Když dělám něco nového, třeba karbanátky s cuketou, nebo Čevabčiči se sýrem, tak udělám směs, kterou olíznutím prstu vyzkouším, zda má požadovanou chut, zda nechybí sůl, nebo koření a udělám, zkušební vzorek na ochutnání. To znamená, 2 až tři malé kousky obalím a osmažím, ochutnám. Hned vím, zda je to dobré, nebo jsou nějaké problémy, třeba to rozpadávání karbanátku. Tak bych do ostatního přidala vajíčko a hned zase jeden vyzkoušela, zda karbanátek půjde obracet.

Doufám, že se Vám karbanátky vydaří a budou Vám chutnat.

Další recept budu zkoušet, udělat karbanátky s patizonem. Mám asi 6 patizonů, něco rozdám a z jednoho udělám na zkoušku karbanátky s masem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]