Nejste přihlášen/a.
Krásný večer rádkyně a rádcové... máte nějaký tip, co uvařit, když doma skoro nic není? Jen těstoviny, brambory, kousek sýra, vajíčko a plechovky hrášku a kukuřice? Dneska jsem ráno tak promrzla, že už mě ven nikdo nedostane, a na nákup se u nás jezdí v pátek odpo.
Nebo se mám na všechno vykašlat a udělat suché těstoviny?
Děkuji
Martino můj muž má rád těstoviny na cibulce s vajíčky, když do toho přidáte hrášek nebo kukuřici a posypete strouhaným sýrem tak si pochutnáte. Pokud je to vajíčko jen jedno tak to sice není moc ale i tak to bude dobré. A co tak brambory na plátky, posoli, pokmínovat a upéct v troubě? S mlékem (i bez) je to mňamka.
Martino, z toho se dají udělat zapékané těstoviny nebo i brambory. Bude to sice bez masa - třeba kousek šunky a nebo uzeniny ještě najdete. A mléko nebo smetanu také určitě máte, že? Takže úplně v pohodě! Dobrou chut!
doplněno 02.02.12 18:19:Hele Liduš a kolego! Všichni tři jsme Martině uvařili přesně ve stejný čas . . . . . . 18:16
můžeš uvařit těstoviny a podusit hrášek s kukuřicí klepnout na to vajíčko zamíchat a přidat do vařených těstovin - případě posypat sýrem - ochutit solí popř, petrželkou , pepřem...chilli ...fantazii se meze nekladou
nebo udělat takovou omeletu z plátků brambor s tou zeleninou klepnout na to vejce a opět sýr ...koření jistě doma máš ,takže ochutit to zvládneš jistě sama
Vždy, když je volno, si uvařím brambory ve slupce a dám je do lednice. Když se vrátíme domů třeba pozdě večer, tak je rychle hotové jídlo. V lednici máme vždy, jarní cibulku, pórek, papriku červenou, sýr Aidam, vajíčka. V mrazáku jsou balíčky debrecínského boku,nebo nastrouhaný suchý salám. Nakrájenou cibulku, pórek, dám na plech na olej, nechám v troubě trochu osmažit, přidám debrecínku, nebo salám, zase chvilku nechám osmažit, přidám zbytek všeho, co je doma. Papriku červenou, zázvor, kukuřici, oloupané a nakrájené brambory, zase necháme vše prohřát, aby to dostalo chut, nakonec přidáme nakrájené rajčátka. Koření dávám pepř. Když máme vše opečené, zalijeme rozšlehaným vajíčkem, nakonec dáme sýr a necháme zapéct.
Troubu dáme na 240 stupňů a tím se vše rychle dělá. Celé jídlo trvá 15 minut, víc ne.Tady je výtvor jak vypadá.
doplněno 02.02.12 19:45:Zázvor nepotřebuje zvláštní uskladnění, tak ho mám doma v zásobě. Dávám ho do všeho, polévek, do rychlého jídla co dělám na pánvičce, do smaženice, všude. Aby byl stravitelný, je potřeba ho nastrouhat na slabé nudličky.
Velmi zajímavý recept Vypadá super! A hodně mě tam zaujal zázvor, ten se ve vaření moc nevidí (žel bohu).
Marti, nevím zda jste již rozhodnuta. Já dám na pánev trochu omastku, na to nakrájím cibulku, tu osmahnu na to nakrájím vařené brambory aby se trošku opekly, a rozklepnu vajíčka. Pak zamíchám, posolím, trochu opepřím a je to. Ten sýr na to, k tomu tu kukuřici /okurku, rajče, co máte/ a je večeře v cukuletu.
Děkuji, dokonce už je i hotovo Podobně, jak píšete. Osmahlou cibulku mám, brambory ještě musím, pravda, opéct, a pak přimíchám ty konzervy. Právě dnes to zkusím bez vajíčka, jedno je na to množství málo.
Mě povídejte,patnáct let jsem krvavě splácel barák...Někdy i ta rýže s kečupem byla lahůdka..Ale pamatuju,že mi to chutnalo:Člověk se spokojí s málem..Když musí...
Fuj, chleba s tatarkou. Uf, radši na to rychle přestat myslet. Místo kečupu bych radši já přidal kari a to pak i bez ničeho bych spořádal tu rýži jak nic ( no jo, ale tak to i bez kari, jen nesmí být rýže neslaná nebo přesolená). Ale tak třeba i brambory na paprice jsou levná mňamka.
Pravda, pravda, nějak jsem nejdřív nevěřil, jak i taková omeleta ze zbytků může chutnat skvěle, ale opravdu i s bramborama nebo třeba zbytkem knedlíku chutná výbrdolně. A je díky tomu i víc zasycující. Slint. Taky mám v plánu se začít zlepšovat ve vaření, abych pomohl mamče. Nakonec, ne nadarmo se přece říká, že chlapi jsou ve skutečnosti mnohem lepší kuchaři. Tak to mám ale co dělat.
Nikdy není pozdě!A všímnul jsi si kdo dělá šéfkuchaře?Vždycky chlap!Máme pro to buňky!Ženský nemaj fantazii..Jé,to zas bude...
doplněno 03.02.12 07:17:Jo a brambory na čemkoli jsou mňamka..
Rada pro " Ahasver4": Svíčková
Koření na svíčkovou v dostatečné množství, Iberijskej špek, cibule nakrájená na kolečka, olej. Z kuřete nejlépe stehýnka, nebo čtvrtky propícháme jehlou na špízy, úzké proužky špeku prostrkáme do dírek. Potřeme olejem a kořením, Nové koření, Timián, sůl, Kmín, Pepř, Bobkový list, naložíme maso s kořením a cibulí do lednice, nejméně na 3 dny. Upečte v troubě na zelenině, jen dusíme.
Věřte, že to bude svíčková, /// sice kuřecí // ale mňamka.
Ach jo, chlapi šéfujou skoro všude, to už je taková vžitá představa. :D Když kouknu na ty unavené politiky - zase skoro všichni to jsou pánové s fantazií. Proto to tak v tom našem státě tak krásně šlape. Ale jinak touto poznámkou končím. Jenom jsem chtěla podotknout, že včera jsem si připravila na sobotu svíčkovou a samozřejmě k tomu bude domácí houskový knédl. I když já si raději dám dobrý gulášek z kližky a k tomu třeba chleba. A ještě zavzpomínám, že na sváču jsme si běžně dali malou majolku s rohlíkem - (1,50 + 0,30). Ale to nechci srovnávat ceny, protože k výši dnešních mezd by to nebylo srovnatelné.
Vím, že dnes už se nevaří, jede se nakupovat.
Dnes jsem si četla všechny nápady na rychlé vaření, ale nikde jsem tam nenašla Francouzské brambory. Mohou se peci v troubě na plechu, nebo v remosce. Záleží kolik lidí bude jíst. Většinou jídlo dělám na plechu, zbytek hotového jídla, dám do mrazáku.
Francouzské brambory dělám je takhle: Suroviny, Brambory na kolečka, cibule na kolečka, olej, papriku červenou- nakrájet na proužky, zázvor-nastrouhat, salám- nejlépe nakrájený na proužky, nebo nastrouhaný, vajíčko, mléko, sůl, pepř, Ďábelský koření.
Uvařené brambory ve slupce, nakrájet na plátky, na plech dát trochu oleje, jedna vrstva brambor, sůl,pepř, jedna vrstva cibule-kolečka, cibule můžete dát dost, jedna vrstva salámu, poházíme paprikou, pocukrujeme zázvorem, ukončíme vrstvou brambor.
Může se nechat jedna vrstva, je lépe dělat dvě vrstvy. Jako poslední,před pečením, trochu polijeme olejem. Pečeme asi 20 minut na 180 stupňů, když máme vrchní díl brambor opečený, rozšleháme vajíčka podle množství brambor 3 -4 kusy s hrníčkem mléka a okořeníme Ďábelským kořením, zalijeme a necháme dopéct.
Je to rychlá a chutná mňamka.
Dodatek: Raději jídla dělám v troubě, je menší spotřeba omastku, ale hlavně se omastek nepřepaluje.
Z uvedených surovin /něco už tu bylo psáno:
1/ Hemenex /je možný i bez uzeniny, zato s tou zeleninou, posypat strouhaným sýrem/.
2/Buřtguláš. jsou 2 možnosti: brambory a uzenina, zahustit troškou mouky. Když není uzenina, dělá se jen z brambor, ale pak se zase vylepší kelímkem smetany. Děti tomu říkaly "strakatá omáčka".
3/Bramboráky. Jedno vejce stačí, koření jistě taky doma je, a česnek?
4/Přidávám tady svůj vlastní recept na francouzské brambory. Syrové brambory oloupu, nakrájím na slabé plátky. Sýr cihlu a uzeninu /měkký salám, špekáčky apod./ nastrouhám nahrubo. Skleněný pekáč vymažu máslem, plátky brambor, osolit, vrstva sýra a uzeniny, zase brambory, osolit, vrstva sýra a uzeniny, zakončit to bramborami, osolit, opepřit, navrch pár kousků másla. Dám to péci do vyhřáté trouby na střední teplotu - odkryté. Když povrch zrůžoví, zaliji mlékem s rozšlehaným vajíčkem, přikryji a dopeču. K tomu je vynikající zeleninový salát, když není, tak okurka. Jaga.
S vynecháním těstovin, aby se tedy nepřejedly...:
1. Nakrájet brambory a vařit perfektní hustou bramboračku, že "stojí lžíce", okořeněnou a s přidáním té zeleniny, zahuštěná čímkoli (jíška, hl. mouka, pohanka, kroupy...) a mj. také rozkvedláním vajíčka
nebo
2. Pokud se najde tuk a čas je, tak nastrouhané brambory s vajíčkem (a trochou mouky) dají dohromady bramborák, nezapomenout správné koření (pepř, majoránka drcená...).
Já bych otázku s díky uzavřela, protože mi bylo řečeno, že místo abych vařila, pokládám nesmyslnou a trapnou otázku, kterou vám vnucuji. Za což by mě dotyčná osoba vyhodila oknem a já se tímto omlouvám všem, kterým tato má otázka přinesla újmu
Některé nesmyslně trapné dotyčné osoby je třeba brát s velkým nadhledem, to je velké moudro.
Dobrý večer " Martino. " Promiňte, ale musím se k tomu vyjádřit.
Nechápu, proč někdo otvírá otázku " Recepty co dům dal," když ho tato otázka nezajímá?
Když se mi otázka nelíbí, nebo nemám zájem si témata číst, tak si ji neotevřu. Když si otázku otevřu a zjistím, že mi nic neříká, tak svůj názor si nechám pro sebe, proč budu otravovat jiné lidi? Co je komu potom, kdy vaříte a jak?
Já jsem se teď probudil,takže nejsem nějak v obraze...Proč je otázka uzavřena?Není to škoda?Právě tahle by mohla být,,nekonečná,,a my jsme si tu mohli vyměňovat ty kulinářské dobroty..Škoda,chtěl jsem přispět šunkou v kokakole...
Tak někdy se stane,že někdo napíše něco bez rozmyslu a pak toho lituje,kdybych já měl reagovat na všechny výpady na moji osobu..tenhle recept jsem slyšel v rádiu a přiznám se,že i když mám velkou fantazii,při vaření,tak k tomuhle bych asi odvahu neměl..je to recepr od Petra Novotného.Někdy mi při nich tuhne krev v žilách...
Šunka na cocakole:
Dvoukilová šunka se dá do hrnce,s dvěmi půlkami cibule.Zaleje se cocacolou až je potopená.Vaří se dvě a půl hodiny.Pak se vyjme,sundá kůže a zapíchají se do ní hřebíčky.Potom se potře melasou do které se vetře francouzská hořčice v prášku.Dá se na půl hodiny zapéct v troubě.Jo a z té vařené cocacoly prý ještě dělá fazolovou polévku...Přísahájm,že to tak bylo...jestli to někdo vyzkoušíte,napište mi,co to s Vámi provedlo...Já tu odvahu prostě nemám...
Ahasvere, tahle kombinace snad musí být naprosto nejedlá. I když člověk nikdy neví...Kamarádky maminka vařívala uzené s knedlíkem a švestkovou omáčkou. Používala k tomu snad švestková povidla, koření jako hřebíček či skořici a zahuš´tovala to perníkem. Když jsem si ke sladké omáčce představila to uzené, bylo mi všelijak. Pak mi jednou dali ochutnat. A byla to opravdu tak veliká dobrota, že jsem své mínění o tomto jídle úplně změnila.
Asi bych litovala, kdybych měla zkazit tu šunku. Vím plno lepších receptů, jak si ji užít!Jaga.
"Martino," dnes jsme měli také rychlou večeři. Stačí mít v mrazáku naporcovanou rybu, co máte rádi.
Večeře: Brambory + ryba se zeleninou.
U mě celkem klasika co najdu..třeba nakrájet houskový knedlík a zamíchat s vajíčkem na pánvi, bramborový knedlík se špenátem.
A kamarádka mi včera dělala dobrotu: brambory na kousky (i se slupkou),kousky slaniny, cibule, zalila to majdou ze smetany s kořením, zapíct do trouby a hotovo mňamkozní a snadný
Není škoda bezva otázku takhle rychle ukončit? Recept z ničeho, zadarmo: syrovou bramboru oškrábat a nastrouhat na hrubém struhadle(velké kapky), rozprostřít na pánvi s kapičkou oleje, z obou stran osmažit, udělá to takový jako rošt. Zalít rozkvedlaným vejcem, obrátit, na pánvi lopatkou nakrájet na velikost krajíce. Na chleba a obložit zeleninou, která ještě doma zbyla nebo alespoň cibulí a kyselým okurkem.To když je nouze nejvyšší a lednička nejprázdnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.