Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Plast. obal na libové párky Novák

Od: danes odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

Měl jsem libové párky (klasické, silnější) zakoupené u Uzeniny Novák-a a napadlo mě si dva osmažit na pánvičce. Když pominu, že to v podstatě nešlo (než se trochu zbarvili trvalo to málem 45min), vůně žádná, resp. spíš pachut, TAK .. se z párků odloučilo-vylučovalo něco jako umělý sliz (vypadalo to jak směs sádla a umělého obalu, po ztuhnutí lepivé). Pořádný hnus. Proto, se ptám, z čeho se dělají ta střeva a párky? Jak se pozná umělý, nejedlý? Když ho ohřejete ve vodě (tento nebyl loupatelný), jde o poznat, loupat, ale jinak?

Co jsem se dočetl, dělají se umělá nejedlá střeba co mají dokonce barevnou vrstvu imitující maso.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

polulinapermanenta

0x

Kolik může stát kilo párků z masa, když kilo masa stoji stovku? Párky se dělají z rozšlehaných hlav a pařátů, sojové mouky sádla a éček. Umělý se pozná podle složení, ceny a prodávají se hitlermarketu.

danes

Jo, připouštím, že kvalitního masa v tom moc nebude. Název libový - chm spíš alibový od alibi..v reálu asi jemně drcený a přemletý. Budiž. Ale víc mě ted zajímají ty obaly. Umělý. Fuj.

danes

Složení párku je vidět na plast. obalu, ale v podnik. prodejně - masně, nic takového čl. nedostane. Mívá se za to, že jsou kvalitnější, ale toto byla taky podnik. masna..takže z hl. informace o složení paradoxně vede hitlermarket (nedělám si iluze že k nám nabízí kvalitní zboží)

hop®

I ve velkých marketech jsou pulty, kde se prodávají nebalené uzeniny! U tohoto pultu, stejně jako v klasické masně by na požádání měli poskytnout základní údaje o každém prodávaném výrobku, tedy výrobce, složení...

danes

M, asi ano, ale reálně toho málokdo využije, zvlášt když chce čl. nakupovat v prodejně znovu, nestojí o to, aby ho měli za blázna, dělali naschvály atp.

hop®

Souhlas, ale také jde o to, za jakých podmínek chce člověk znovu nakupovat ve stejné prodejně...

polulinapermanenta

Místní masna musí přecejenom víc bojovat o zákazníky, to znamená, že je nemůže tak omr...t. Osobně jezdím do Polska do krámku, kdybych si koupila v té masně místo párku robertka, tak už tam příště nepojedu. Ovšem když je buřt umělý, má to delší trvanlivost (údajně až 20 let).

 

hop®

0x

Nejde o to, kde uzeninu koupíte, ale kdo ji vyrábí, je dobré si zjistit složení, orientačně dost napoví i cena, levné uzeniny bývají opravdu hnus...

 

greenbull*

0x

Není nad domácí klobásek

danes

To ano. Jistota.

kalle.cz/...

 

olaf71*

0x

dneska koupit dobrý párek není jednoduché. ve výčtu složení na obalu je psáno, co v tom je a masa je tam málo. zbytek nahradí škrob, emulgátory a stabilizátory dodají barvu a zvýší trvanlivost včetně stálobarevnosti. já osobně se vyhýbám párkům levným a s obsahem kuř.separátu, kde je namletá drůbež i s pařátama

 


0x

Přesně jak píše Hop - MAKRO! Pracovala jsem několik let v masokombinátu. Byly tam vyvinuty nové párky, s názvem KONZUMNÍ, ve firmě se jim ale říkalo ŽEBRÁCKÉ. Bylo v nich jen sádlo, mleté vařené vepřové kůže, drůbeží separát /což jsou povětšinou rozšmelcované hlavy a packy/, sojová mouka, pojidla, barviva a ochucovadla. Poctivého masa ani kousek! Když jsme je poprvé ochutnávaly, vedoucí výroby se nám smál: nebojte se holky, to jíst můžou klidně i vegetariánky. Tam opravdu není ani kousek masa.

Po několik let jsme si doma vyráběli vlastní klobásky, bylo v nich jen přední hovězí, vepřový bůček a maso z 1 králíka. K tomu pak už jen voda na rozmíchání, sůl, koření /pepř, paprika, česnek.../ a nemělo to chybu. Bližší recept a poměr mohu zaslat. Jenže je to holt dosti pracné. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]