Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Linecke cukrovi dobry recept

Od: juglans® odpovědí: 6 změna:

Linecke delam jako vetsina z vas,ale stejne by mne zajimaly rozdily mezi recepty.cetla jsem tolik receptu,na linecke a vsude pomer surovin uplne jiny.Pokazde zkousim nejake jine,ne ze by nebylo dobre,ale jeste to neni ono,abych rekla.,tak a u tohoto receptu zustanu a jiny zkouset uz nemusim.Takze prosim vas napiste mi nejake navrhy lineckeho,ktere opravdu stoji zato.postupne bych vyzkousela vsechny a napsala vam jak se povedlo.Nekdo ho ma opravdu tak vlacne,lehke.jIny zase jak beton.Naposledy jsem zkousela recept z netu-600 mouky,400Hery,4 zloutky,myslim ze 200cukru tak uvidim jake bude,respektive rodina,ja to stejne jist nemohu..Jinak davam jen vanilku,vzdycka jen vzpominam na vuni kury z citronu,nevidela jsem dlouho v krame bez chemie,to uz snad ani neexistuje?Tuhle jsem cetla ze Limetky se pestuji pro tyto ucely,jelikoz jsou aromaticke a tak se chemicky neosetruji.No a kdyz jsem si chtela limetku koupit,cedule jak hrom,chemicky osetreno.diky za rady.

doplněno 23.12.11 00:46:

Ze by nikdo nepekl linecke,to asi,ne.nerada bych,aby si muj dotaz nekdo spatne vysvetlil.Nejsem, narocna,ani nejsem nejaka supr kucharka,takovy prumer,upecu,uvarim,ale profik ne.spis patrim mezi mene zkusene pekarky.Ani to tu neberte jako nejakou soutez aby pak jeden druheho kritizoval,ze pece linecke tedy lepsi.Ja proste ty co jsem zkousela nejsou uplne takove jako dalavala babicka a zeptat se ji uz nemohu.takze snad tu moji otazku nevzal nekdo spatne.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pb®

0x

250g masla, 350g hladke mouky, 120g cukru, 3 zloutky, 1 vanilkovy cukr. Do cukrovi zasadne pouzivam kvalitni maslo a nekazim si chutove bunky Herou ani jinymi napodobeninami. Jeste pridam recept na vanilkove rohlicky, protoze nad nase rohlicky neni. 110g masla, 140g hladke mouky, 40g cukru, 50g orechu. Mnozstvi vynasobit podle toho, kolik chcete mit testa a nechat pres noc ulezet v lednici. Musi se s nimi opatrne, protoze jsou krehke, ale ta slast kdyz se rozplyvaji na jazyku...


dekuji,urcite vyzkousim,jen s tou Herou,je fakt,ze to neni ani jako driv,pouzivala jsem ji vzdy.Ale maslo budeurcite lepsi.

uska*

Pekařským pravidlem je 10 + 20 + 30 a 2 žloutky + vanilka (cukr, máslo, mouka).


dik za pravidlo,take dulezite vedet.

 

lui*

0x

recept mojí manželky. Škoda, že nemůžete ochutnat.

50 dkg hl. mouky

30 dkg tuky nebo másla

20 dkg cukru moučky

štávu z 1/2 citronu

2 lžíce solamylu

1 vejce

1 žloutek

1 prášek do pečiva.

Umíchat těsto a nechat 24 hod. uležet. Vykrajovat kolečka, péct na 180, podle vzhledu.

Po upečení a slepení marmeládou, nechat v chladu, alespoň týden lepší tři týdny uležet.

Dobrou chut.


Ten pomer mouk y tuku je podobnem pomeru,jako davam 600 mouky a 400 tuku,ale cukr jinak nevadi vyzkousim casem vsechny.Preji dobrou chut.

doplněno 25.12.11 21:06:

s tim solamylem to urcite zjemni ,dik za typ.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]