Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kuskus - oblíbené recepty

Od: jamamba* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máte nějaké svoje vyzkoušené recepty - jak připravit kuskus? Eventuelně jáhly, nebo pohanku?

Nakoupila jsem a nevím, co s tím . Děkuji .

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

martinaa*

0x

U nás dává máma kuskus do zeleninových či podobných polévek

 


0x

kuskus uvařit a na to dát jablečné pyré

 


0x

Z pohanky jsem jedla takové jako rizoto. S masem a zeleninou. Ale jak se to dělá přesně, to nevím. Paní říkala, že pohanku uvařila do poloměka a smíchala s udušeným masem i se štávou z něho a se zeleninou a šoupla do trouby. Bylo to dobré. A kuskus jsem jedla jako přílohu místo rýže nebo brambor. Jáhly maminka uvařila a udělala nákyp s jablky nebo broskvemi. Našlehané máslo se žloutky a cukrem a částí sněhu. Zbytek nahoru a zapéci.:D Asi jsem vám příliš neporadila, ale takto bych z těch surovin vařila i já. Ale nemám odvahu.

 

cocinkamichalka*

0x

Uvařit kuskus, dát do něj podušená jabka se skořicí, medem a kokosem! Mňamka! Pohanku mám nejradši jako zavářku do polévky, buď do uzené nebo normálně do vývaru.

 


0x

Já povařím v zeleninovém vývaru nakrájenou mrkev a růžičky brokolice, stačí 5 minut. Vypnu plyn a do horkého vývaru nasypu kuskus v poměru 1 díl kuskusu na 2 díly vývaru. Promíchám, přikryju a nechám 10 minut. Tohle je pro mě lehký rychlý oběd. Můžu to jíst denně.

Zkusím s těmi jablky a skořicí.

Z jahel jsem jednou vařila kaši - v mléce, lehce osolit, do vařícího vsypat jáhly a povařit - stejmě jako krupici. Posypala jsem to nadrcenými ořechy a osladila medem. Mně to moc chutnalo, ale chlapi... no, snědli to, a pak se dorazili chlebama se salámem, barbaři. Takže tyhle zdravé dobroty dělám už jenom pro sebe.

jamamba*

Dobrý večer, všem Vám děkuji za inspiraci

 

pb®

0x

Jahly proplachnout horkou vodou, podlit aby byly potopene a uvarit, pohanka se proplachovat nemusi. Jahly jim skoro porad, pouzivam jako prilohu misto ryze. Treba dnes k veceri pangasius filet, pocitronovat, osolit, pokapat olivovym olejem, kari, platky rajcat a na ctvrt hodiny zapect v troube, k tomu varene jahly. Nebo delam z jahel neco na zpusob rizota, na oleji osmahnu cibuli a kureci maso, osolim, okorenim kari, pridam uvareny hrasek (Bonduel) a kukurici a varene jahly, zamicham a na vrch strouhany syr. Cibuli, cervenou nebo zlutou papriku a rajcata osmahnu, necham rozpustit mozzarelu, pridam varenou pohanku, osolim.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]