Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recept na trvanlivý krém

Od: liduli odpovědí: 5 změna:

Začala jsem péct cukroví, potřebuji udělat krém a všimla jsem si, že máslo mám s trvanlivostí do 9.12.,mohu jej použít do krému (asi ne) a znáte recept na trvanlivý krém?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

sargo*

0x

Takhle předem se mažou jenom marmelády, krémy až pár dní před - právě kvůli máslu... a vejcím

doplněno 02.12.11 15:25:

...ono to když to dáte do mrazáku, tak se vám to curoví nestačí rozložit

 

lidus*

0x

Krémem se maže až tak 2 dny předem. Pokud chcete trvanlivý krém, tak maminka dělá vařený v páře ale i tím cukroví plní až naposledy.. Máslo dejte do mrazáku a pak ho klidně do krému použijte.Recept to nebude ale snad si povzpomínám jak to mamka dělá-4 celá vejce, 25dkg pískového cukru se šlehá v páře hodinu, po vychladnutí se přidává po kousku 1+půl másla a trocha rumu, případně kakao.

liduli

Děkuji za rady a kdybych krémem naplnila cukroví a to dala ho do mrazáku, taky by to šlo? Za týden navštívím dceru, která bydlí hodně daleko a má miminko, chtěla bych jí nějaké cukroví přivézt (samozřejmě i ona by si ho musela dát do mrazáku)

lidus*

Proč ne ale dávám do mrazáku až co zbyde, dávám to do plastových zavíracích krabiček tak abych vytáhla jen to co se hned sní. Nejlepší je odpalované, to stačí vytáhnout 10 min. a tak když je nečekaná návštěva je ke kafi hned. Nevím zda by jste dceři neměla raděj napéct tzv. čajové pečivo a nebo jen neplněné a to by přece zvládla naplnit.

 

colombo*

0x

Při pečení cukroví pouze pomáhám, ale rozhodně plněné cukroví nedělejte nyní.

Pokud chcete dceři pomoct, tak jí doneste pečivo nenaplněné. Zmrazit to sice jde, ale je to zbytečné riziko a cukroví (krém) nebude tak dobré. Krom toho je jednou zmrazíte doma a podruhé je bude zmrazovat dcera, aby vydrželo do vánoc.

Krém se do cukroví dává vždycky jako poslední. A když krémové cukroví budeme jíst pouze my doma, tak si klidně sním krém týden starý (skladovaný v chladnu), ale nabízet to někomu jinému raději nerisknu. Taky proto děláme krémového pečiva strašně málo. Jakákoliv jiná náplň je trvanlivější než krém (poleva, marmeláda).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]