Nejste přihlášen/a.
Rychlovka, jen tak ke kávě, nebo čajíčku večer k posezení.
Rychlá hotovka z listového těsta
Rozválíme placku, poklademe půlkou plátku sýra _Aidam-, nakrájíme obdélníčky.
Na každý obdélníček dáme náplň.
Zabalíme do ruličky.
Potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
Nahoru zelenou pažitka, kmín, bylinky
Náplň:
Česnekový bok, plátky, nakrájený na čtverečky
Niva
Tvaroh
Česnekový bok, asi 10 dkg, Niva 10 dkg, tvaroh _ asi 2 - 3 lžíce
Vše v misce, dáme dohromady a tvarohu dáme tolik, aby vše bylo kompaktní.
Nesolíme, vše je dost slané.
Dovnitř můžeme dát podle naší chuti různé druhy uzenin, když dáme Nivu, česnek není špatný, dá to všemu chut.
Rozválené těsto poklást plátky šunky, sýra, cibulky (fantazii se meze nekladou), potřít kečupem, případně okořenit , stočit do rolády, ostrým nožem nakrájet "šneky", dát na plech s pečicím papírem, potřít rozšlehaným vejcem a upéct. Zbývá nejtěžší část receptu - uhájit si před rodinkou aspoň jeden kousíček na ochutnání :D - děti i manžel jsou děsně rychlí
Použila jsem váš návod a udělala jsem placku z listového těsta. Trochu potřela kečupem, plátkový sýr Aidam, plátky cikánky, čerstvou zelenou cibulku, pórek, nakládané houby, Niva. Zabalila, udělala šneky. Byla jsem odměněna pochvalou od vnoučat i od dcery. Šneků byly dva plechy, po náletu kobylek, nám zůstal na ochutnání jen jeden kousek. Měla jste pravdu, je to rychlé a dobré. Díky Viky
Listové těsto 500 g rozdělím na poloviny. Jednu rozválím tak, aby pokryla dno a stěny velkého plechu (toho s vyššími okraji). Na těsto narovnám dětské piškoty, spotřeba je asi 1,5 balíčku. Zaleju vanilkovým pudinkem klasicky připraveným z litru mléka, dvou pytlíků pudinkového prášku a pár lžic cukru. Pomocí válečku přenesu na pudink druhou půlku rozváleného těsta. Propíchám vidličkou a upeču v rozehřáté troubě. Krájí se až úplně studené. Mňamka, a nedá moc práce.
Inžinýrko,díky za recept. Potřebuji poradit, abych to zbytečně nezkazila. Ten pudink naliji na piškoty hned po dovaření? Po upečení se to jí lžíčkou, nebo je to tuhé, jako placka? Děkuji. Viky
Ano, piškoty narovnám vedle sebe na spodní plát a zaleju čerstvě uvařeným pudinkem. Je možné piškoty třeba zakápnout malinovým sirupem, ale jenom trošičku, nepromáčet. Přikryje se druhým plátem, propíchá, upeče, nechá vychladnout (pudink musí ztuhnout, jinak by se paplal a táhl a nešlo by to krájet) a já to krájím na čtverce asi 5x5 cm. Na řezu jsou hezky vidět "kopečky" piškotů pokryté pudinkem.
doplněno 04.12.11 17:05:Jsou to vlastně takové řezy, nahoře a dole listové těsto a mezi tím vycpávka z piškotů a pudink, vrstva vysoká asi 1,5 cm. Jí se to nejlíp rukama - horní vrstva těsta by se asi vidličkou nebo lžičkou krájela špatně. Pudink může být i čokoládový nebo ovocný, ale mně nejvíc chutná vanilkový.
Viky, listové těsto je na výrobu podobných jednoduchých mňamek ideální - stačí posolit a pokmínovat...
Nemluvě o "závinech" se špenátem, míchanými vajíčky anebo čímkoli jiným - to už může být i hlavní jídlo bez přílohy!
Díky za tento dotaz, přidávám si mezi oblíbené, rád načerpám inspiraci!
Hope, závin se špenátem, ten mražený,co se dělá na cibulce s vajíčkem, smetanou? Nebo špenátové listy? Špenát máme rádi, ale listy moc ne. Bramborový knedlíček se špenátem, brambory se špenátem, ale lístové těsto, to jsem nejedla. Míchaná vajíčka? To znamená usmažit normální smaženici na cibulce, pórek, nechat vychladnout a zabalit? Upéct. Smaženici neděláme často, nikdo jí nemusí. Občas si dáme vaječné chleby, to mládeži chutná. Rozšlehat vajíčko,koření a jen tak udělat omeletu, dá se na chleba, hořčici,rajče,cibulka okurka, to je mňamka.
doplněno 04.12.11 01:13:To je blbost, ten mražený špenát by tekl, ten né.
Dostali jsme se už trošku jinam, ale nevadí. Já dělám VAJEČNÉ ŘÍZKY. Do hrnku rozbiju 1 vejce, přidám asi 1,5 lžíce strouhanky, 1,5 lžíce mléka a osolím. Naliju na rozlálený olej v pánvi, vytvaruju takový ovál, velký jako krajíéc chleba a smažím po obou stranách. Dám na chleba, potřu hořčicí či kečupem, posypu cibulkou, přidám plátky rajčete, kyselé okurky, steril. kapie, snítku petrželky. Prodává se to občas i v "mlíčňáku", ale je to oschlé, studené a dost drahé. Čerstvé doma to je něco jiného.
V misce rozšlehám vajíčko se solí, máčím krajíce chleba, opékám do zlatova. Navrch zase hořčice či kečup, cibulka, rajče. Vnoučata se mohou utlouct.
Udělám domácí lístkové těsto, vyválím, plát potřu hořčicí /kečupem/, nakrájím na pruhy. Ty obtáčím spirálovitě okolo nožek tenkých párků. Dám na plech, potřu svrchu vajíčkem a peču v troubě. Je to taková lepší obměna párku v rohlíku. Jaga.
Jago, díky za recepty. Párek zabalený v listovém těstě dělám také, ale bez kečupu a hořčice. Hned změním recept. Bude to pikantní.
Téééda, tady je receptů, samá mňamka, hned bych se nechala pozvat. Já dělala: listové těsto vyválíme, jako na štrůdl, ale dáme syrové, kysané zelí, na to dáme slaninku, kterou napřed nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku, nebo oleji a nandáme stejnoměrně na to zelí. Pak zavinout, jako štrůdl, pomazat rozkvedlaným vajíčke a pečeme do zlatova. Po vychladnutí nakrájíme, tak dobrou chut. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.