Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaký recept dneska dáte?

Od: amala odpovědí: 12 změna:

Jaký je rozdíl mezi vanilkovým a vanilínovým cukrem a z čeho je jedlá soda a kde se všude používá?Prosím o nějakou dobrotu s v.cukrem.Ď

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hankauk*

0x

Vanilínový cukr je vyráběn z cukru a ethylvanilinu, což je chemická látk uměle vytvořená. Vanilkový cukr je cukr, ve kterém je pravá vanila. Pozná se podle toho, že v něm jsou černé tečky.

Jedlá soda, nebo-li soda bicarbona je hydrogenuhličitan sodný NaHCO3. Je to zásaditá látka, takže se kromě přípravy jídel používá i k neutralizaci kyselin např. v žaludečních štáv či při poleptání kyselinou.

amala

Takže když jsme u cukru je asi lepší používat hnědý i na pečení,že?Ale vše se prodraží!Vanilkový asi teda nědělají nebo nemám štěstí-nemohu sehnat,no a ta soda se prosím dává do jakých jídel?pěkně prosím nějakou rychlou nedělní buchtu...

blackflamesiczi*

vanilkovej cukr se udela snadno date to sklenice s cuktem nacaty vanilkovy lusk a zavrete sklenici na par dni, a bude lepsi nez ten co kupujete

 


0x

Rychlá buchta - Píchané řezy. 40dkg pol. mouky,20 dkg krup. cukru, 3 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, 1 vanilka, 1 prášek do peč. Vše zamícháme a dáme péct na peč. papír. Mezitím si připravíme polevu - 15 dkg másla, 5 dkg kakaa, 15 dkg cukru a 7 lžic rumu. Máslo rozpustíme, přidáme cukr, kakao a rum, vše prohřejeme a mícháme. Po upečení teplou buchtu propícháme vařečkou, aby vznikly dolíčky a polijeme polevou. Necháme vychladnout a krájíme. Ta poleva zateče do těch dolíčků a při řezu to vypadá dobře. Může se posypat kokosem, nebo strouhanou sušenkou, ale nemusí být. Je to rychlé a dobré.

 

sargo*

0x

Nejrychlejší a nejjednodušší existující recept:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce

Zamíchat, polovinu na vymazaný plech (nebo do bábovkové formy), dvě lžíce kakaa zamíchat do druhé půlky, dolít, strčit do trouby; u mě to trvá 45min na 175 stupňů (horkovzdušná trouba). Možno přidat rozinky a oříšky. Dobrou chut

pb®

Jo, tenhle recept znam pod nazvem babovka hrc-frc, protoze je fakt rychla a dobra. Stejne testo delam i na bublaninu.

sargo- když se toto těsto nalije na menší plech ( s papírem nebo vymazaný a vysypaný), dá se na to ovoce a posýpka, pak je to o něčem úplně jiném a je i to skvělé! Ráda dávám půl napůl prášek a sodu. Vrchovatou lžičku prdopu a lžičku sody. Povídala to Nigela ve svém pořadu a je to bezva! Když se do tohoto těsta na plechu položí na kolečka nakrájený banán a do posýpky malá lžička skořice, tak je to taky fajne a úplně nové. Vlastně fantazii se meze nekladou.

Hrnkový lívanec dělávám v sezóně klasicky napřed s rybízem, pak s meruňkama a nakonec se švestkama. A až tohle ovoce dojde, posypu těsto na plechu strouhanými jablky a posypkou se skořicí, někdy do ní zamíchám hrst drcených ořechů (ořechy dám do mikrotenového pytlímu, přikryju utěrkou a něžně potluču paličkou na maso).

doplněno 18.09.11 21:05:

Někdy zkusím ty banány. Zní to zajímavě.

sargo*

To jo, tenhle základ je výtečný na cokoli. Ale když někdo má požadavek na "něco s vanilkovým cukrem", je jasné, že je to ještě předstupeň začátečníka a tohle je nejsnadnější skvělá věc a nevyděsí více vrstvami

To s tím banánem zkusím, mňam

Prosim co je prdop?
sargo*

Prášek do pečiva Též zvaný prdopeč.

 


0x

Vanilkový cukr dávám všude tam, kde chci, aby cukroví pěkně vonělo. Třeba ho přimíchám do cukru moučky při obalování vanilkových rohlíčků, nebo do tvarohu, který si připravuji do buchet. Také ho dávám do sypátka spolu s moučkovým, pocukrované buchty pak hezky voní. Nebo do žemlovky a rýžového nákypu.

U nás je spousta jablek, tak jsem právě včera pekla takové rychlé štrudle, mám domácí recept, žádné kupované lístkové těsto. Do mísy si přesiji 1/2 l hladké mouky, přidám špetku soli, 1 vajíčko, kousek másla, lžíci octa a zadělám to vlažnou vodou. Těsto dobře propracuji, rozdělím na 2 bochánky. Na pomoučeném válu rozválím tenkou placku, na ni nahrubo nastrouhaná jablka /bez slupek/, hrst strouhanky, 1/2 pytlíčku vanilkového cukru, předem namočené rozinky, mletou skořici, podle chuti moučkový cukr a celé to peroutkou pokapu rozpuštěným máslem. Mohou se přidat i nahrubo nasekané ořechy, ale ty vzhledem k našemu chrupu, raději vynechávám. Těsto zamotám do toho závinu, přenesu na vymaštěný plech a povrch potřu rozšlehaným vajíčkem. No a stejně druhý bochánek, z této dávky jsou celkem 2 šišky /1 plech/. Tato štrudle jde u nás moc na odbyt. Dobrou chut. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]