Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás všechny,ženy i muže.Já většinou vařím stále každý den a příjde víkend a nevím co uvařit.Přes týden jsou to omáčky většinou bez masé /koprovka,jen tak bešamelová,nebo cibulačka/,potom nějaké ty knedléky a zelenina k braborům-leča,nebo jen tak dušená mrkev s hráškem a s kabanosem.Na večeře pomazánky nebo jen topínky s česnekem.Však to znáte,jak se vaří rychlovky když není čas.V sobotu upeču nějakou tu buchtu,perník nebo svátečně bábovku ke kafíčku a k obědu podle páce doma.Buď guláš nebo jen tak co dům dal bramboračku nebo zelňačku.Příjde,ale neděle a to se většinou v zimním čase vyvařují náročnější jídla /smažený řízek-salát,nebo bramborová kaše i zelí knedlík a nějakou tu pečínku,poslední dobou máme většinou kuřecí maso na různé spůsoby/ Vše se dělá ovšem podle financí a domácích zásob.V létě většinou z čerstvé zeleniny /smažený květák s bramborem,nebo vaječná omeleta se zeleninovou náplné/.Nu je spousta receptů co se dá využít.Ale příjde doba kdy se neví co vařit.Jako třeba dnešní večer marně přemýšlím,co zítra v neděli budu vařit.Nějak mne nic nenapadá.Ten květák s bramborem jsme měli dnes a včera koprovku.Tak opravdu nevím do čeho se pustím.Mám nějaké to kuřecí maso-prsíčka na mrazáku.Již nechci dělat zase závitky,nebo řízky nebo jen tak čínu.Chtěla bych vymyslet nebo získat radu na něco obzvlášt pikantního.Poraďte mi někdo,jestli to ještě stihnete dnes.Jestli ne,tak se to bude hodit na příští víkend.Moc děkuji předem za odpoveď a všem ženám i některým mužům,kteří rádi vaříte přeji hodně inspirací a dobrou chut k zítřejšímu obědu. Jozinka
Už jsem byla v pelechu, ale nemůžu usnout, tak jsem znovu vylezla a koukla se do mražáku. Věděla jsem, že tam mám 3 malé plátky hovězího. Tak jsem to dala dolů do ledničky a zítra budou ptáčky. Kyselý okurek mám, slaninu taky a kousek párkového koupím ráno, až půjdeme se psem čůrat. A dávám taky rajče, mám ráda tu kyselkavou chut. A bude bezva oběd. Ještě nevím, jestli s bramborkem nebo s rýží. Ale mám je ráda i se špagetama, když je štáva trochu hustější. Dnes jsem vyráběla rýžový nákyp s meruňkami. Inspirovala jste mě vy.Hezkou neděli!
Jsem ráda,že také někdo dělá ten rýžový nákyp s těma meruňkama,je to dobrota.Ty vaše ptáčky si také udělám některý den,hovězí nyní nemám a kuřecí mě moc nechutnají.Ještě z vepřové kýty jsou dobré.Ale není nad hovězí.Mám ale na mrazáku kousek hovězího předního tak možná i dobrou polívečku s domácími nudlemi.S ostatním se uvidí.To kuřecí asi udělám jako kapsu se zeleninou a rýži.Přeji dobrou noc Jizinka
Nó, ale ptáček z vepřové krkovičky, také není vůbec špatný. Jen-sůl, pepř,hořčicí potřít, salám, špek, okurek, posypat tak dvěma většími špetkami syrové rýže, ciblí. Naskládat do pekáčku, nakrájet na to 2 rajčata, nasypat na to všecky odřezky z masa, salámu a okurky. Přiklopit a do trouby. Paráda už na půdu!
Psala jste, že mléčnou rýži vaříte 10 minut ve vodě a pak slijete, dáte mlíko a dovaříte. Kolik toho mlíka? Přiměřeně nebo to máte vychytané?
Díky za dobrý recept.Nemohu sice moc mastné mám trochu zdr.potíže,ale semtam i něco takového doma uvařím,zvláště můj manžel je na speciálity a tím mu udělám radost.Dnes jsem udělala polévku zeleninovou zasmaženou trochu kopru brambor.To hovězí na polévku ještě zůstalo v mrazáku.Potom jsem nakonec na rychlo prohřela na cibulce kousky knedlíku a udělala jsem to s véjcem.Nedělní jídlo to nebylo,ale měli jsme s manželem nějakou práci i když byla neděle tak se něco doma řešilo a předělávalo.Někdy se u nás řeší věci i v neděli,přes týden na to není čas.Takže jsem byla ráda,že jsem vůbec stačila uvařit.Krásné odpoledne přeje Jozinka
doplněno 25.07.10 18:24:Dplňuji k tomu vašemu vzkazu:Mléko se dá do kastrolu,trochu osolí /mléka tak půl litru/ jak bude vřít tak se dá ta povařená rýže ve vodě přecezená /já si uvařím 3 sáčky velkozrné rýže v horké vodě-klasicky podle návodu na krabici,někdy použiji rýži sypanou,ale když není čas táto je rychlejší/.Potom přisypu sáček vanilkového cukru a za stálého míchání za mírného varu vařím do změknutí rýže a hlavně do zhustnutí na kaši.Když vše hustne poměrně ryhle než je rýže měkká,tak přileji ještě trochu mléka /nevadí když se přilévá studené-ono to doběhne do varu/.Ke konci mírně dosladím,ale ke konci jinak se mléko připéká.Hotovou rýžovou kaši ukládám na vymaštěný pekáč máslem-střídavě s meruňkami /čerstvé krájím na čtvrtky a ukládám na zýži,kompotované ocedím přes sitko poté ukládám na rýži do pekáčku/.Posypu trochou skořicí a může se přidát i trochu hrozinek.Vrchní vrstva by měla být rýže , kterou během zapékání poleji ještě trochou mléka aby netvrdla.Doba zapékání není u mne dána,možná někde to je v nějakém receptu, já se řídím podle barvy rýže a nebo ji ještě přikryji alobalem.Na talíři si manžel dává nahoru kakao a rozp.máslo i cukr.Já jen mírně osladím a máslo.Tak trochu to mám já vychytané,neřídím se váhou ani množstvím.Nic se na tom nedá pokazit,jen se musí tá rýžová kaše míchat aby se nepřipálilo mléko.Já to dělám v nerezovém kastrůlku,tam se mě to nepřipluje.
Jozinko, asi to nebude na dnešek, ale mám tyto oblíbené recepty. Tak se třeba budou hodit na příští týden a nebo pro všední dny v týdnu. Je to rychlé a jedlé!
Kotlety zapékané se sýrem:
4 kotlety nebo drůběží maso, 1 kg brambor, sůl, pepř, oliv.olej, 40 g másla, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra (např.eidam) cherry rajčátka a pažitku nebo petrželku na ozdobení.
Syrové brambory omyjeme kartáčkem, osušíme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a promícháme. Dáme do pekáčku a pečeme na 180°C asi 20 min. Opečeme maso, osolené a opepřené, rychle z obou stran na zbytku oleje a přendáme na brambory, poklademe máslem a vše společně pečeme dalších 20 min. Vejce rozšleháme, promícháme se sýrem a nanesema na maso. Přidáme přepůlená rajčátka a vše asi 10 min. Dopékáme při 230°C. Ozdobíme čerstvou pažitkou nebo petrželkou.
Rarášci
1 kuře nebo prsní řízky, 2 vejce, 100 ml světlého piva, 1 lžíce pln.hořčice, 1 lžíce sojovky, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce solamylu, sůl,pepř a olej na smažení.
Nakrájíme řízečky (nudličky), z ingrediencí mimo oleje uděláme těstíčko, do těstíčka naložíme kousky masa a necháme odležet 1 až 2 hodiny, ale lépe do druhého dne. Na oleji opečeme naložené kuřecí maso (placičky). Dobré!
Děkuji pani Lidko za vaše recepty.Určitě je vyzkouším.Dnes jsem musela kvuli časové tísni dělat jednoduché jídlo,ale i když bude všední den přes týden,určitě některé recepty vyzkouším.Děláte mě všichni tady chutě.Jsem ráda za všehny odpovědi návrhy receptů.Nevím jestli budu stačit všem odpovědět.Dnes mě již nejde každou opověď ohodnotit.Nemám již limit,tak příště,ale moc vám za ten recept-2,děkuji.Krásné nedělní odpoledne přeje Jozinka.
Já dneska dělám otočené řízky.
Naklepu vepřové plátky (krkovička je lepší), osolím, opepřím. Pak je obalím ve strouhance. Tu mám v míse, líp se to dělá. Pořádně strouhanku přitlačím na masíčko. V hlubokém talíři si rozkvedlám vajíčka, rozpálím olej na pánvi. Plátky masa, obalené ve strouhance (bez mouky!), vykoupu ve vajíčku a hned dávám do oleje. Vedle pánve mám připravenou zapékací mísu s nakrájenou cibulí na půlkolečka. Jak je vajíčko na masíčku osmahlé do světlounce hnědé barvy, odložím plátek na tu cibulku v zapékací míse. Když tam mám takhle naskládané všechny plátky, posypu je špekem (pokud ho mám doma, obejde se to i bez toho), pokapu ještě olejem z pánve a dám péct. 170 st. na cca 40 minut. Mňamka to je. S bramborami, poliju je výpekem, přidám zeleninku na ozdobu. Ještě sklenička vychlazeného piva k tomu nesmí chybět.
doplněno 25.07.10 21:16:Díky moc. Vidíte to, jak se obyčejné obrácené řízky dají zase udělat jinak. Paráda, příští týden vyzkouším.
Mařenko, poradím trochu jinak řízky naruby. Začátek je stejný, jen do pekáčku na cibuli a naskládané řízky naliji svařené 2dcl vody + čtvrt kostky másla + 1 masox. Nalijem na řízky, přikryji pokličkou a 20 minut dusit v troubě. Je to moc dobré, vcucnou to do sebe, jsou štavnaté. Jen podotknu, že řízky skoro nesolím, jen pepřím. On je ten masox slaný. Dobrou chut.
Také vám děkuji za prezentaci obrácených řízků pro p.marenku.Ráda jsem se přiučila.Uvidíme jak mě se tohle někdy podaří.Přeji hezký večer. Jozinka
Také děkuji p.marenko za dobré recepty.Dělávám obrácené řízky také,ale ještě jsem je nezapékala.Vyskouším i tohle.Jinak sklénka piva oprvdu po tomto jídlu by bodla....Dělávám i někdy z masa na řízky,řízečky v těstíčku.Véjce rozšlehané vidličkou osolené vlít mlíko,trochu dětské krupičky,strouhanky,hl.mouky,trochu pepře protlačený stroužek česneku,trochu magi.Vše dobře vidličkou rozkvedlat dosolit podle chuti,může být i trochu vegety.Na jaře tám do těstíčka hodně na jemno nakrájenou pažitku.Vkládám postupně naklepané maso a šup na rozpálený olej.Osmahnu do svetle barvy,nikoli přepálit.Hotové řízečky dám podle měkkosti masa ještě dodělat do trouby s trochou másla,ale chceli je někdo křupkavé tak je nechávám tak.Takto v těstíčku dělávám i kuřecí závitky s náplní-vaječná omeleta na cibulce + libová anglická /plátky/+ trochu plátků tvrdého sýra.Na talíři jsou dobré k bramborové kaši s kyselou okurkou.Já vám řeknu jak to píši sbíhají se mě sliny.Musím přestat pisemně vařit.Ještě,že je večer a já jím teď jen trochu sýra a ovoce.Mějte se hezky.Zdraví Jozinka
doplněno 26.07.10 00:10:-
Vařily jste dámy nebo i pánové někdy čočkovou polévku s kyselým zelím a houbami.Já to uvařila na doporučení mé přítelkyně a je to výborné.Kdyby byl zájem napíši recept.Přeji krásnou dobrou noc Jozinka
Nebýt stále hladového manžela, tak já v létě "vařím" pouze šopák, rajčata s mozarelou a podobně, no ještě bych byla ochotná udvařit polévku Tarator-okurková se smetanou a jí se studená. Bohužel vařím stále a už mi dochází fantazie,v sobotu velké grylování na chalupě(grylovaný bůček-výborný, krkovice a pro děti kuřecí prsa, v neděli chtěl manžel ertepláky(bramborové placky na plotýnce) s mákem, dnes zapečená brokolice s uzeným masem a zítra budou bramboráčky ze syrových brambor plněné pikantní směsí(kuřecí játra s lečem nebo na kari).
Pane kartaginče, odkud máte tuto zajímavou informaci? A co skupinka A?
doplněno 26.07.10 22:34:Děkuji za odpověď.
To mám od mé doktorky, ona na to nějak drží. Doporučila mi knihu J. Addamo - Výživa podle krevních skupin a nejspíš by mne chtěla převést na vegetariánství; zatím jsem to nějak nestrávil. A skupina A, tuším nesmí kuřata, ale tím si nejsem jist, to padlo tak mimochodem.
Zimní typy jsou masíčkové.
doplněno 27.07.10 21:21:Pro jožínku
doplněno 28.07.10 13:34:ale to jsme mimo téma
Jo a v sobotu jsem dělal takový trochu zapomenutý recept, uzený jazyk s křenovou omáčkou. To berte jako nápad. Recept si určitě najdete, pokud ho nemáte doma.
Dobrou chut.
Zajimavý recept.Pokusím se někdy takovou dobrůtku vytvořit..Přeji vám hezký večer....Jozinka
doplněno 27.07.10 19:08:Já dnes zapékala nudle /mašličky/ s kuřecím masíčkem /nakrájená prsíčka/ + hrášek.Kuřecí maso bylo dušené na cibulce a anglické slanině trochu koření-pepř,kmín,sůl,paprika sladká,trochu čili koření,curry.Cibulku jsem dala na trochu oleje po zpěnění přidávám na drobno anglickou slaninu a potom nakrájené to kuřecí maso na plátky,posolím a dusím,přidávám trochu kuřecího vývaru nebo jen teplou vodu-podle toho co je po ruce.Uvařím nudle ve slané vode,ocedím.Zamíchám se sterilizovaným hráškem a hotovou směsí masa /jeli výpek pod masem - může se dát trochu té štávy,né moc/.Promíchám s rozšlehaným véjcem a vše dám do vymazaného pekáče zapéct.Během pečení polévám ještě trochou výpekem nebo vývarem podle toho jestli povch moc netvrdne.U nás nesmí týto nudle být moc křupkavé,manžel to nemá rád.Dala bych nahoru i nastrouhaný sýr,ale nepochodila bych s tím.Tenhle recept píši svými slovy,nejsem odborník.Vše mám vychytané,takže zde nepíši množství podle váhy.Maso kuřecí mám ze supermrketu byly na tácku dva prsní díly.Cibule byla menší,hrášku půl malé konzervy,koření do prstu.Nudle /mašličky/ používám většinou sáček na dvakrát.Jeden díl sáčku měl manžel minulý den po sladku s tvarohem a ten druhý díl jsem použila na to zapečení.anglické byly 4 plátky,které jsem nakrájela na proužky.Jídla bylo pro 4 porce.Nevím jestli se to tady někomu sejde,ale nám to hodně chutná.K tomu jsme si dali domácí rychlo-okurky,které jsem naložila do kamenného hrnce v pátek a dnes již byly měkké a křupkavé i pikantní.Můj recept na ně je většinou od oka a podle chuti.Půl sáčku deka a půl sáčku -pikant,čtvrt litru octu a tak asi půl hrnku cukru /podle chuti do sladkokysela/.Do kaminového hrnce dám na spodek pár kuliček pepře,2 listy bobkové,pár plátků křenu,větvičku přezralého kopru,nebo trochu sekaného.Ukládám střední, vidličkou propíchné okurky,prokládám kolečky mrkve a cibule.Nahoru překřížím dvěmi špéjličky a vše zaleji tim horkým nálevem.Zatížim menším talířkem a zakryji nikr.sáčkem který utěsním kvuli muškám.Během 4-5 dnů jsou okurečky hotové.Tentokrát jsem jich měla obvzváště pikantní a myslím si,že do dvou dnů již v kameňáku nebudou.Všem chutnají.Mohla bych udělat i kvašáky,ty by trvaly na skvašení déle a nám chutnají spíše týto rychlo-okurky.Nechci se tady chválit,ale opravdu dnešní oběd byl bezvadný.Krásný večer všem přeje Jozinka
lidko, byla jsem dnes za hvězdu, díky vašemu receptu na kotlety se sýrem. Naložila jsem na noc krkovičku do česnekové soli a country koření ale jinak jsem dodržela vaši recepturu. Byl to kulinářský zážitek. Část rodiny byla na obědě a chvála byla veliká. Bylo to moc dobré. Fakt špicovní! Děkuji
doplněno 30.07.10 17:01:Jo a taky na to nakládání jsem použila olej.
Milá kolegyně! Tak to mne moc těší. Já to musím dělat s kuřecím kvůli vnoučatům, ale s krkovičkou? No to věřím - to je nejlepší maso! A zkuste i ty rarášky - také mám mnohokrát vyzkoušené a samozřejmě to jde upravit podle chuti a co lednice dá. A i pěkně to vypadá - s oblohou to nemá chybu - velice je to jedlé a přitom není potřeba moc masa a neděláte toho hodně.
Všechny zdravím.Dnes jsem dělala koprovku s bramborem a vejcem.Jednoduchý oběd,ale všem chutnál.Na zítřek mám nachystané celé kuře.Ctěla bych tu otevřít diskuzi,jestli někdo máte prima recept na peční-kuře v celku,nebo na nádivku dovnitř.Kromě játýrek,které nemám.Děkuji předem a přeji hezký víkend Jozinka
S Koprovkou jste to Jozinko trefila ale manžel si dal knedlík a já brambory(včera nakopané, mňam).
Kuře peču zásadně naporcované minimálně na polovinu,peču asi půl hodiny pak potřu medem s grilovacím kořením, obložím plátky slaniny a přidám kousek rozmarýnu(odmítám si toho krasavce víc stříhat) nádivku- na kolečka 4 housky namočím ve smetaně ke šlehání, přidám 2 žloutky, někdy špenátové listy, jindy petrželovou nat nebo taky nastrouhaný celer (co mě napadne a mám doma) opraženou slaninu nebo orestovaná játra, osolim, opepřim-někdy česnek, jindy zase nastrouhaný sýr-prostě nádivka co dům dal. Kuře neplním ale peču jí zvlášt nejraděj ve vymazané dortové formě. Ještě se nestalo, že by zbyla.
hezký víkend i vám, chystáme se na hrad Veveří na Keltské slavnosti, snad nebude pršet.
Děkuji p.Liduško za týhle vaše recepty.Můj palec za ně nemohu tady již jink hodnotit,nic se mě neukazuje.Já to zkusím zítra s tou nádivkou,snad se mě to podaří.Ještě jsem takovou nedělala.Pak tadý napíši jak se mě to povedlo.Také většinou kuře porcuji,chtěla bych to zkusit zítra v celku a dám ho asi nejdríve do alobalu s tou nádívkou,potom ho nechám otevřené očervenat.Dělávám tak kačenu,pokusím i kuře.Buď udělám k tomu rýži s oblohou zeleniny nebo bramborovou kaši a nějaký salát.Donesla jsem si ze zahrádky čerstvou pažitku,zítra udělám nějkou polívečku s kapáním.Jistě se vám ten výlet na ten hrad vydaří.Krásný víkend přeje Jozinka
doplněno 31.07.10 17:26:pro p. @lidus
U nás budou řízky z králíka domácího od babičky,brambory ze zahrady a nějaký salát.To podle toho,co se urodilo v zahrádce.
doplněno 31.07.10 18:30:...jo a teď jdu roztopit gril.Bude kýta z pašíka a pivo a zeleninka.
arakain, králíka vykostěte na vykostěný mírně naklepaný kousek položte plátek anglické slaniny a obalte, místo mouky dejte Gustin-kukuřičný škrob.
To je také výborný oběd.Před několika léty jsme doma chovali králíky i drůbež ve velkém.Já mívala většinou na jaře 4-5 samic s malými králíky.Stalo se,že během roku bylo králíků i 70.To byla nádherná léta.Velký chov drůbeže-slepice kuřata od 5 kvočen,kačenky i někdy krůty.Jeden rok jsem měla svá krůtata od barevných domácích krůt.Moji pýchou byla i kozička s kůzlátky a to 5 let.To tak jen na okraj jsem se pochlubila.Mívali jsme domácího masíčka dost.Nyní se vše změnilo v naší rodině, mladí nic nechovají,nemají na to čas a maso se většinou kupuje v masně nebo v supermarketech.Takový řízeček z domácího králíčka mě dnes opravdu chybí.Když byl králík hodně starší,tak jsem maso povařila v menším množství vody se zeleninou kromě mrkve /větší plát celeru + hodně česneku/ a koření-bobkový list,nové koření a pepř i kmín.Teprve potom jsem uložila maso z králíka do pekáče,proložila slaninou nebo masem z bůčku a pekla do měkka a i kůrčička musela být jen mírně křupkavá.Masíčko mělo zlatavou barvu.Ách to byla bašta.Řízečky jsem dělávala z mladého králíka ze všeho masa kromě boku králíka.To jsem nechávala na čínu a nebo i s páteří na omáčky.Nyní bych si také toho králíčka dala v jakém koliv podání.Když jsem byla malá,mívali jsme doma králíka každou neděli,můj tatínek chovál králiky také ve velkém.Českého strakáče i videňského bílého z modrýma očima.Já mívala většinou bílé albíny,Já jsem se tak tady rozepsala,hlavně proto,že jsem dostala na to maso z králíka velkou chut.Přeji hezký večer Jozinka
Děkuji vám za odkaz na ty recepty,vypadají dobře.Mrknu podrobněji a uvidíme...Krásný večer Jozinka
Poraď at tem gúgl mám česky jako ty a mohl si tam něco přidat. Neumím americky. Dík předem Kartaginče.
Založ si účet g-mail na
češtinu (nebo jinýý jazyk) budeš mít možnost volit v nastavení. Pokud by ovšem třeba chtěl pozvánku (doufám že už ne).tak se ozvi, vyřešíme. (Ale asi ne hned, nějakou dobu asi na webu nebudu.).
Vepřová žebírka
Dobrá masatá vepřová žebírka uvařit s novým kořením, bobk. listem, celým pepřem, masox. Uvařené nechat vychladnout . Do misky si dát med, koření na steak, sojovou omáčku a kečup. Žebírka šupnout na plech, potřít směsí a dát do trouby. Nahoře se udělá taková výborná kůrčička. Vhodné jsou brambory. Žebírka chutnají jak z grilu.
Pokud toto uděláte k večeři, doporučuji místo brambor zapečený chleba. Koupila jsem takový nižší a delší (podobný jako moskva, ale světlý). Nakrájí se tak na 1,5 cm splátky, ale nedokrojí až ke konci (aby to drželo pohromadě). Rozpustí se máslo, trochu česněku a proventálské koření, nasekaná zelená petržel. Mašlovačkou se to vtírá dovnitř a než se dá do trouby tak i nahoře. Může být ten chleba i starší. Zapéct, ale nepřepéct. Výborná mňamka.
Dobrou chut.
doplněno 16.08.10 21:22:Ještě mne napadlo: kuřecí prsíčka naklepat, posypat grilovacím koření na pánvi orestovat. Dát do zapékací misky, nahoru plátek šunky nebo šunkového samámu, kousek hermelínu a překrýt plátkem uzeného sýra. Zalévám smetanou na šlehání a dám do trouby zapéct. Výborné k tomu uvařit špagety se strouhaným sýrem. Polévám tou štávou ze zapékací misky.
Nebyla jsem tu delší čas,měla jsem nějaké domácí povinnosti a také nějaké zavařování.Všem děkuji za hezké mňam recepty.Mimochodem,když jsme již tady u toho vaření nebudu zavádět novou otázku jako hlavní,ale zeptám se vás tady...Donesli jsme si z přírody celou přepravku krásných pevných hříbků.Nejaké praváky,suchohřiby i tak zvané babky,ale mladé a pevné.Něco jsem usušila,něco zavařila do soli a něco mám vmrazáku.Bylo toho,ale tolik,že jme měli je od soboty stále na talíři.Jednou omáčka,Tá byla v sobotu na večeři.V neděli měli chut na večeři na smaženici s houbami.V pondělí jsem dělala houbovou zamilovanou bramboračku.Včera byl bramborovo houbový guláš.Mám tam dnes koupené velké kytky z kuřete tak bádám jak na recept nějaký zvláštní ...jako upéct,nebo zapéct s houbami.Také mám v lednici ještě 5krásných hlav z praváků,nechala jsem je na usmažení a k tomu bramborovou kaši.Jestli máte někdo nějaký prima recept co z hub,ráda to vyzkouším i já.U nás miluje houby celé rodina v jakémkoliv podání.Všem děkuji a přeji hezký večer. Jozinka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.