Nejste přihlášen/a.
prosim vas, je lepsi delat holandskou omacku s vyvarem nebo mlikem?
A neznate nekdo prosim stranku, kde by byly recepty na omacky? tim samozrejme nemam na mysli recept na rajskou apodobnou klasiku...
Nejsou tam jenom klasické omáčky, ale nepřeberné množství dalších:
Já osobně bych se přikláněla k vývaru. Doporučují to i v receptech z třicátých let, kdy se k přípravě jídla věnovala možná větší pozornost. Ale není nic snazšího, než vyzkoušet postupně obě varianty a podle chuti se rozhodnout, která vyhraje.
ja zatim zkousel vzdycky z mlika a ta holandska omacka je bozska, vyvar je pro me obtiznejsi pripravit z casovych duvodu a ja varim pokud mozno bez masoxu, ale chci prave urcite zkusit i holandskou s vyvarem, abych zjistil rozdil chuti...
jinak moc dekuju za stranku
bendere, koukněte i na jiné značky polévkových kostek. Taky Masox nemám ráda. Mám ráda Mamitu. Ale značek je nepřeberné množství a taky nepřeberných chutí.
doplněno 24.05.10 15:20:A dcera přišla na bezva vychytávku. Když vaří vývar, udělá ho silnější a nalije do tvořítek na led, ty sesype do pytlíku a má je na ledu pro rychlou potřebu.
Recepty na omáčky jsou tady : recept-omacka.cz/... a hoooodně moc receptů stačí kliknout na písmeno
Do Holandské omáčky vývar ani smetana nepatří.
1lžička citr. štávy
1lžička octa
1-2 pol. lžíce bílého vína(podle chuti)
2 žloutky
Vyšlehat do pěny na hrnci s vařící vodou.
po vyšlehání:
100 gr. másla
pomalu zašlehat rozpuštěné(labužníci dávají přepuštěné) a trochu vychladlé máslo,
Dochutit solí, pepřem, podle chuti.
Musí to mít jemnou chut po surovinách, takovou krémovou-pěnovou konzistenci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.