Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Holandska omacka - z vývaru nebo mléka?

Od: bender* odpovědí: 11 změna:

prosim vas, je lepsi delat holandskou omacku s vyvarem nebo mlikem?

A neznate nekdo prosim stranku, kde by byly recepty na omacky? tim samozrejme nemam na mysli recept na rajskou apodobnou klasiku...

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidka*

0x

Nejsou tam jenom klasické omáčky, ale nepřeberné množství dalších:

prima-recepty.cz/...

Já osobně bych se přikláněla k vývaru. Doporučují to i v receptech z třicátých let, kdy se k přípravě jídla věnovala možná větší pozornost. Ale není nic snazšího, než vyzkoušet postupně obě varianty a podle chuti se rozhodnout, která vyhraje.

bender*

ja zatim zkousel vzdycky z mlika a ta holandska omacka je bozska, vyvar je pro me obtiznejsi pripravit z casovych duvodu a ja varim pokud mozno bez masoxu, ale chci prave urcite zkusit i holandskou s vyvarem, abych zjistil rozdil chuti...

jinak moc dekuju za stranku

bendere, koukněte i na jiné značky polévkových kostek. Taky Masox nemám ráda. Mám ráda Mamitu. Ale značek je nepřeberné množství a taky nepřeberných chutí.

doplněno 24.05.10 15:20:

A dcera přišla na bezva vychytávku. Když vaří vývar, udělá ho silnější a nalije do tvořítek na led, ty sesype do pytlíku a má je na ledu pro rychlou potřebu.

sebod*

No, každý máme jinak mlsný jazýček. Části rodiny chutná z vývaru, část chce mlíko

 

innkas*

0x

Recepty na omáčky jsou tady : recept-omacka.cz/... a hoooodně moc receptů stačí kliknout na písmeno

 


0x

Přidávám ještě jeden recept. Na rychlou svíčkovou

bender*

vypada to lakave, ale ja na ty vegetariansky jidla moc nejsem )

a dekuju za radu s tvorbou masoxu v mrazaku, to je opravdu vychytavka jako pra*e

pubezprihlaseni

Babkazov, to je přesně recept pro mě!

 

5678

0x

Přehrajte si včerejší "Ano, šéfe", tam ji Polraich ukazoval. Doufám, že jsem si nespletla název.

 

 

lui*

0x

Do Holandské omáčky vývar ani smetana nepatří.
1lžička citr. štávy
1lžička octa
1-2 pol. lžíce bílého vína(podle chuti)
2 žloutky
Vyšlehat do pěny na hrnci s vařící vodou.
po vyšlehání:
100 gr. másla
pomalu zašlehat rozpuštěné(labužníci dávají přepuštěné) a trochu vychladlé máslo,
Dochutit solí, pepřem, podle chuti.
Musí to mít jemnou chut po surovinách, takovou krémovou-pěnovou konzistenci.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]