Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recept na bramborovou kasi

Od: kolda* odpovědí: 11 změna:

date mi nekdo recept na bramborovou kasi...napiste postup jak ji udelat..diky

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Brambory oškrabat, nakrájet na menší kousky. Uvařit do měkka ve slané vodě, vodu slít, brambory pomačkat a pak vmíchat kousek másla a zalít teplým mlékem. Šleháme elektrickým metličkovým šlehačem. Občas to řešíme tak, že máslo i mléko nahradíme 12% smetanou...

 

marenka*

1x

A pozor na brambory, ty staré co jsou na trhu, mohou být sladké a to je pak humus Vlastní zkušenost

 

marenka*

0x

Oloupu brambory, nakrájím je na menší kousky, dám je vařit do měkka do osolené vody. Když jsou měkké, sliju vodu, brambory rozštouchám butdo štouchadlem, nebo stačí vidlička (to trvá dýl). Pak přileju horké mléko, a kousek másla. Mléka akorát, nesmí v tom brambory plavat! Vezmu šlehač a ušlehám.(šlehací metla, ne hnětací) Zkoušela jsem to s ponorným mixérem a byla jak lepidlo, tak to nedoporučuji.

doplněno 09.05.10 12:10:

Než jsem to dopsala, tak už to tu má strejc. :D

 

lidka*

0x

K tomu už není skoro co dodat. Já jenom doplním, že raději brambory trochu převařit, než nedovařit. Lepší jsou na kaši brambory moučnaté. Horké mléko přidávám postupně. No a klidně se dá kaše vyšlehat i ruční metlou, pokud nemáte elektrický šlehač. Těžko umícháte kaši z nových brambor - to by z toho mohlo být spíš lepidlo. :D

paja*

I z nových brambor jde udělat kaše, jen se do ní dává míň mléka, nové brambory mají více vody a kaše je po nich trochu řidší, teď, když je venku petrželka a pažitka dá se do kaše posekaná, při šlehání přidat a brambory uvařit s libečkem( celou natí) , který po uvaření odstraníte a máte dobrůtku, které není rovno.

 

valja*

0x

Nejvhodnější na kaši jsou brambory varného typu C, ale jde to i z B, jen je dýl povařit (bývá to v supermarketech ve 2kg sáčcích a je to na nich napsáno). Já teda to dělám trošku jinak - pomačkám osolené uvařené brambory v ručním mačkadle, které je prakticky prolisuje, pak přidám kousek másla a horké mléko, ale nešlehám, jen promíchávám. Sice šlehač mám, ale dlouho jsem jej neměla a tak jsem si na to zvykla, je to dobré i tak. Když to chci trochu dietní, tak tam máslo nedávám, přidám jen o kapku víc mléka.Mňam, bramborovou kaši zbožňuju.

 


0x

Já vařím brambory bez soli, solím až kaši, tak mě to naučila maminka. Moc dobrá kaše je se špetkou muškátového květu. Mléko se má přilévat horké, ale s tím se obvykle nezdržuju - sleju vodu z brambor, přileju mléko a ještě na moment postavím na plotnu, mezitím si podám sůl a máslo, po chviličce (půl minuty, minuta) vypnu plyn a zašlehám máslo a sůl do brambor s mlékem.

sebod*

Inzinyrka S tím solením to je zvláštní. Mě zase mamka říkala, že musím brambory solit při vaření, aby sůl natáhly. Jinak že se pak na talíři nedosolím.

Tak jsem šla ke zdroji - Vaříme zdravě, chutně a hospodárně, Joza Břízová a kolektiv autorek, 14. vydání, 1978. Vaří se v osolené vodě. No co mi to ta maminka nakecala

sebod*

inzinyrko. Já jsem to doteď taky až tak moc neřešila. Trošku soli jsem dala při vaření a pak jsem kaši dosolovala a dosolovala... Můj přítel sní všechno bez mluvení (to jsem já), Ale kaše - to je jeho . Tu vaří sám. A opravdu mě přesvědil, že když se dá dost soli na začátku vaření, tak je to lepší. Jo, a on ještě dává kmín .

 

lidus*

0x

neumím si představit dobrou kaši bez osmažené cibulky, posypanou čerstvou pažitkou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]