Nejste přihlášen/a.
Zítra se chystám upéct kačenku. Hledala jsem na diskusích, receptů je fůra a taky fůra odpovědí pod těmi recepty. Jak kladných,tak záporných, tak jsem z toho mírně zmatena. Máte vy nějaký VÝBORNÝ receptík?
Předem moc děkuji.
Výborná je plněná jablky /oloupu je nakrájím na 1/4 a kachýnku jimi vyplnímmůžeš přidat i rozinky/ ,zašpendlím jehlou a položím do pekáče pěkně pokmínuji a posolím podliji a peču. K ní červené zelíčko a knedlík bramborový čí houskový, Nebo bramborové noky.
To zní dobře, jen musím ráno pro jablka . Bramborové noky jsou v plánu, receptík od Vás mám připíchnutý na lednici . Ještě důležitá otázečka.. Jak dlouho na kolik péct? V tom se recepty strašně různí
Tak 1 1/4 no prostě pěkně do zlatova. ji obrátím , aby se pěkně z obou stran propekla, to ono se čas těžko určí, záleží jak je krmená. Ale to poznáš sjede z vidličky jak po másle.
doplněno 03.04.10 22:24:Péct na 200st ke konci můžeš ubrat uvidíš jak se bude péct.
doplněno 03.04.10 22:28:a pak
Krásný čas. Já četla 5 hodin a to hned vidím jak se točí jiné hodiny a ty nemám RÁDA, hlavně na jaře
Pt- děkuji
taj sem to našla jak ji pečou 5 h ale to ji opravdu pečou pomalu na 120 st, tak to věřím,že je také dobroučká, tak jestli máte chut to zkusit šoupněte ji brzo ráno do trouby a na 120 a přiklopit a bez dozoru péct ,nepodlejvat nic ona si poradí.
Já ji peču tak čtyři hodinky na 180. Ale moje mamka ji zrovna před chvilkou dala do trouby a nechá ji péci celou noc.
Výborná je kachna pečená na houbách, to je lahůdka . A když mám úrodu ředkviček, tak kachnu naplním těma ředkvičkama
Výborná je kachna uzená. Tady v Čechách se to moc nedělá, ale je to lahůdka. Kachna se naloží do klasického láku, stačí den. Pak se jí zaváže krk, kachna se naplní zbytkem láku, může se dát hodně česneku, Pověsí se nohama vzhůru a pozvolna se udí. Kdo máte možnost, zkuste
Taky tak dlouho a pomalinku peču, ona se spíš dusí, není vysušená a je měkká. Úžasná je s jabkama a podlívaná pivem.
Vy je nemáte na zahrádce?
doplněno 03.04.10 22:48:No jasně, že všechno.
doplněno 03.04.10 22:53:Tak tomu se ani nedá uvěřit.Pro samé kytí nemáte místo, že ano?
Jak se povedla kačenka? Včera jsem se k netu nedostala a dnes až teď. Taky jsem pekla kačenku. Moje maminka ji vždycky pekla s majoránkou a já taky tak. Do hrsti na kopeče majoránku a tak půl lžičky soli a vytřít zevnitř a 2x - 3x totéž zvenku. Podlít, přikrýt a tak na slabou hoďku do trouby, prsíčkama dolů. Pak odkrýt, otočit a tak hoďku, hoďku a půl odkrytou, 180´C, polévat a vidličkou vždycky propichovat ty tučnější části, nebo kůži naříznout do čtverečků, aby tuk mohl vytékat. :D Úžasně se mi povedla a bramborové knedlíčky (kopytka) byly jako peří a zelíčko. Špica! Zase jsem pro rodinu za hvězdu.:DJo a pivíčko Radeček, bylo taky. Na světě je krááásně A jak se povedla vám?
Kačena, kačena...Já mám z kačeny nejradějí jemně prorostlou krkovičku a kousek libovějšího bůčku. Do trouby. Chvíli prsičkami nahoru a potom dolu. Kůžičku na bůčku taktéž naříznout do čtverečku a ani není třeba mazat medem.A pak... K tomu knedlík jaký je taký je. Zelí - červené nebo bílé,v jakékoliv podobě, nejsem vybíravý. K tomu Radka,Ostravu, Svijany - hlavně jak pění. Navrch kousek slivovice na přetravení... pak relax. A fakt je na světě krásně ...
Díky za optání, jak? FAMÓZNĚ Kačenu jsem nasolila, vycpala jablíčkama, a navrch pokmínovala. Dala jsem jí prsíčkama nahoru, troubu na 160 horkovzduch, vůbec jsem jí nepodlila! a za 4 hoďky šla juknout. První byl šok, z nožiček už čouhaly jenom kosti, ale odkryla jsem jí, vypla troubu a nechala dojít než se udělali knedlíčky. Jen tak mne napadlo zkusit dát to jablíčko z kachny do červeného zelí a to bylo něco. Jak jsme tak jedli, kouknu na manžu, na talíři měl poslední knedlík, trochu zelíčka a kosti. To byl legrační pohled, tak jsem mu ještě ten spodek ze svého stehna musela dát
Kachna na medu
1 menší kachna, 3 lžíce medu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce dezertního vína, 1 šálek masového vývaru, špetka glutasolu
Očištěnou kachnu zvolna pečeme v troubě za stálého potírání směsí, kterou jsme připravili smícháním medu, sójové omáčky, vína a vývaru s glutasolem. Podle potřeby podlijeme trochou vody. Pečeme dozlatova.
K tomu: rýže, rýžové nudle, ale knedlík to taky snese
Pikantní voňavá kachní prsa
1 kachní prsa,
Kachnu podlít máslem a olejem, at je pořádně mastná. Upéct a k ní si dát špenát a knedlíky. Knedliky polít štávou tak, aby plavaly. Potom zapít minimálně 14°pivem. Lahůdka, že?
Beno, kachna je mastná sama o sobě a podlít máslem a olejem? Ještě mi chybí u téhle rady zákusek .. platíčko endiaronu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.