Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pečená kačenka - originální recept

Od: marenka* odpovědí: 30 změna:

Zítra se chystám upéct kačenku. Hledala jsem na diskusích, receptů je fůra a taky fůra odpovědí pod těmi recepty. Jak kladných,tak záporných, tak jsem z toho mírně zmatena. Máte vy nějaký VÝBORNÝ receptík?

Předem moc děkuji.

 

 

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kytka*

5x

Výborná je plněná jablky /oloupu je nakrájím na 1/4 a kachýnku jimi vyplnímmůžeš přidat i rozinky/ ,zašpendlím jehlou a položím do pekáče pěkně pokmínuji a posolím podliji a peču. K ní červené zelíčko a knedlík bramborový čí houskový, Nebo bramborové noky.

marenka*

To zní dobře, jen musím ráno pro jablka . Bramborové noky jsou v plánu, receptík od Vás mám připíchnutý na lednici . Ještě důležitá otázečka.. Jak dlouho na kolik péct? V tom se recepty strašně různí

kytka*

Tak 1 1/4 no prostě pěkně do zlatova. ji obrátím , aby se pěkně z obou stran propekla, to ono se čas těžko určí, záleží jak je krmená. Ale to poznáš sjede z vidličky jak po másle.

doplněno 03.04.10 22:24:

Péct na 200st ke konci můžeš ubrat uvidíš jak se bude péct.

doplněno 03.04.10 22:28:

a pak

marenka*

Krásný čas. Já četla 5 hodin a to hned vidím jak se točí jiné hodiny a ty nemám RÁDA, hlavně na jaře

Pt- děkuji

kytka*

proboha 5 hodin to tak 15kg krůtu ale kačku?

kytka*

taj sem to našla jak ji pečou 5 h ale to ji opravdu pečou pomalu na 120 st, tak to věřím,že je také dobroučká, tak jestli máte chut to zkusit šoupněte ji brzo ráno do trouby a na 120 a přiklopit a bez dozoru péct ,nepodlejvat nic ona si poradí.

pt®

Mařenko, za ten endiaron patří bodík. PT /stařenka/

sebod*

Já ji peču tak čtyři hodinky na 180. Ale moje mamka ji zrovna před chvilkou dala do trouby a nechá ji péci celou noc.

Výborná je kachna pečená na houbách, to je lahůdka . A když mám úrodu ředkviček, tak kachnu naplním těma ředkvičkama

marenka*

Houby nemám Ale díky za tip. Kačenky mají v obchodech celý rok

sebod*

Výborná je kachna uzená. Tady v Čechách se to moc nedělá, ale je to lahůdka. Kachna se naloží do klasického láku, stačí den. Pak se jí zaváže krk, kachna se naplní zbytkem láku, může se dát hodně česneku, Pověsí se nohama vzhůru a pozvolna se udí. Kdo máte možnost, zkuste

Taky tak dlouho a pomalinku peču, ona se spíš dusí, není vysušená a je měkká. Úžasná je s jabkama a podlívaná pivem.

papene*

Vy je nemáte na zahrádce?

doplněno 03.04.10 22:48:

No jasně, že všechno.

doplněno 03.04.10 22:53:

Tak tomu se ani nedá uvěřit.Pro samé kytí nemáte místo, že ano?

kytka*

Já fakt zeleninu nepěstuji, jen kytí, zelenina se koupí za pár babek celý rok

marenka*

A já nebohá, ani zahrádka, ani balkonek Jen rušná křižovatka pod okny

papene*

Já mám fakt nějakej skříplej káblík.

Vždyt mně se v lednici taky rozmrazuje.Taky má být k obědu.Tak jak je to s těmi recepty?

doplněno 03.04.10 23:16:

Človíčku asi jó.:D

kytka*

Že bys ho skřípla odpoledne na zahradě

kytka*

A co kačka podlévaná červeným vínem-ta je výborná

kytka*

Kačeny nebo ředkvičky:Dnebo dokonce houby?

doplněno 03.04.10 22:51:

tak já tam nemám nic z toho

 


2x

Jak se povedla kačenka? Včera jsem se k netu nedostala a dnes až teď. Taky jsem pekla kačenku. Moje maminka ji vždycky pekla s majoránkou a já taky tak. Do hrsti na kopeče majoránku a tak půl lžičky soli a vytřít zevnitř a 2x - 3x totéž zvenku. Podlít, přikrýt a tak na slabou hoďku do trouby, prsíčkama dolů. Pak odkrýt, otočit a tak hoďku, hoďku a půl odkrytou, 180´C, polévat a vidličkou vždycky propichovat ty tučnější části, nebo kůži naříznout do čtverečků, aby tuk mohl vytékat. :D Úžasně se mi povedla a bramborové knedlíčky (kopytka) byly jako peří a zelíčko. Špica! Zase jsem pro rodinu za hvězdu.:DJo a pivíčko Radeček, bylo taky. Na světě je krááásně A jak se povedla vám?

stafan*

Kačena, kačena...Já mám z kačeny nejradějí jemně prorostlou krkovičku a kousek libovějšího bůčku. Do trouby. Chvíli prsičkami nahoru a potom dolu. Kůžičku na bůčku taktéž naříznout do čtverečku a ani není třeba mazat medem.A pak... K tomu knedlík jaký je taký je. Zelí - červené nebo bílé,v jakékoliv podobě, nejsem vybíravý. K tomu Radka,Ostravu, Svijany - hlavně jak pění. Navrch kousek slivovice na přetravení... pak relax. A fakt je na světě krásně ...

 

marenka*

Díky za optání, jak? FAMÓZNĚ Kačenu jsem nasolila, vycpala jablíčkama, a navrch pokmínovala. Dala jsem jí prsíčkama nahoru, troubu na 160 horkovzduch, vůbec jsem jí nepodlila! a za 4 hoďky šla juknout. První byl šok, z nožiček už čouhaly jenom kosti, ale odkryla jsem jí, vypla troubu a nechala dojít než se udělali knedlíčky. Jen tak mne napadlo zkusit dát to jablíčko z kachny do červeného zelí a to bylo něco. Jak jsme tak jedli, kouknu na manžu, na talíři měl poslední knedlík, trochu zelíčka a kosti. To byl legrační pohled, tak jsem mu ještě ten spodek ze svého stehna musela dát

kytka*

Tak to jste si pošmákli ,to je dobře, tak to má být.

 

repak*

1x

Kachna na medu
1 menší kachna, 3 lžíce medu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce dezertního vína, 1 šálek masového vývaru, špetka glutasolu
Očištěnou kachnu zvolna pečeme v troubě za stálého potírání směsí, kterou jsme připravili smícháním medu, sójové omáčky, vína a vývaru s glutasolem. Podle potřeby podlijeme trochou vody. Pečeme dozlatova.
K tomu: rýže, rýžové nudle, ale knedlík to taky snese

Pikantní voňavá kachní prsa

1 kachní prsa,
2 PL sojové omáčky,
2 ČL medu,
2 PL citronové štávy,
1 ČL mletého zázvoru,
čerstvě mletá směs barevných pepřů,
mleté sušené chilli papričky dle chuti,
sůl.
Kachní prsa vykostíme, takže získáme dva špalíčky masa - kůži nestahujeme! Na celou kachnu by to myslím šlo taky.
Z ostatních ingrediencí uděláme marinádu ( poměr přísad dle chuti, já to nikdy neodměřuji, takže množství je hrubě orientační) a maso necháme v marinádě odležet do druhého dne.
Pečeme přikryté doměkka, seškrábáváme přípečky a dle potřeby podléváme horkou vodou. Před dopečením odkryjeme, aby se kůžička opekla.
Měkké maso vyjmeme, vypečenou štávu podle potřeby zředíme nebo naopak zredukujeme.
Maso nakrájíme na tenoučké plátky a podáváme přelité štávou.
Nejlíp k tomu jde rýže
papene*
Tady něco ke kačce.
KNEDLÍK V MIKROVLNCE - SUPERRYCHLOVKA
Takže:
od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny.
Žádné vaření vody, nic takového!
***********************************************************************************
Do misky nakrájíme:
jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky,
přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky,
2 žloutky,
asi půl lžičky soli,
půlku prášku do pečiva (1 lžička)
a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.
**********************************************************************************
Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý.
Pokud vaříte z kupovaných, tak hold bude knedlík světlý, ale to mu na chuti nic nesebere.
doplněno 04.04.10 02:03:
KNEDLÍK V MIKROVLNCE - SUPERRYCHLOVKA
Takže:
od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny.
Žádné vaření vody, nic takového!
***********************************************************************************
***********************************************************************************
Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý.
Pokud vaříte z kupovaných, tak hold bude knedlík světlý, ale to mu na chuti nic nesebere.
doplněno 04.04.10 02:06: 2x a není to celé.On to cestou snad někdo "užral"
KNEDLÍK V MIKROVLNCE - SUPERRYCHLOVKA
Takže:
od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny.
Žádné vaření vody, nic takového!
***********************************************************************************
***********************************************************************************
Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý.
Pokud vaříte z kupovaných, tak hold bude knedlík světlý, ale to mu na chuti nic nesebere.
papene*

Tak už naposledy a jinak.

papene*
04.04.10 02:31

a zbytek.

sebod*

Tak tohle je bezva recept. Vyzkouším. Jsem teď pořád venku, čas strávený v kuchyni beru za ztracený . Tohle spáchám v pause mezi hrabáním a rytím (do přítele )

 

bena*

0x

Kachnu podlít máslem a olejem, at je pořádně mastná. Upéct a k ní si dát špenát a knedlíky. Knedliky polít štávou tak, aby plavaly. Potom zapít minimálně 14°pivem. Lahůdka, že?

marenka*

Beno, kachna je mastná sama o sobě a podlít máslem a olejem? Ještě mi chybí u téhle rady zákusek .. platíčko endiaronu

bena*

Já, když dělám kachnu, tak ji podlévám.

Já endiaron nepotřebuju - nic mě potom není. Pívo to zneutralizuje.

P.S.: Kachnu dělám tak jednou za 4 - 5 měsíců, ne každý týden .

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]