Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

DOMÁCÍ KREMŠNIT

Od: jd* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o dobrý recept na kremšnit, nemůžu se k němu nikde dopídit.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x


Krémšnit - potřebné ingredience
1 listové těsto
2 pudinkové prášky (čokoládové nebo vanilkové)
750 mililitrů mléka
3 - 4 polévkové lžíce cukru
cukr na posypání
šlehačka
ovocena dozdobení
Jak postupovat při přípravě pudinkové vášně s názvem krémšnit
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Oba díly vyválíme (přibližně na pláty o síle 0,5 cm) na vále jemně posypaném moukou. Vidličkou těsto místy
propícháme a pečeme jednotlivě v předehřáté troubě při 200°C.
Prozatím co pečeme listové těsto v troubě, připravíme si pudinkovou náplň. Jakmile je listové těsto upečené a pudinková náplň připravená, můžeme začít s plněním. 1. plát položíme na plech a na něj rozetřeme hustý pudinkový krém a nakonec přiložíme 2. plát. Dezert necháme chvíli ztuhnout a poté nakrajíme přibližně na 9 dílů. Krémšnit před podáváním dozdobíme šlehačkou a kousky ovoce.
Pudinková náplň:
Mléko nalijeme do hrnce
a uvedeme do varu. Poté do mléka přidáme pudinkové prášky (nejlépe rozšlehané ve zbytku mléka) a 3 až 4 lžíce cukru. Jakmile začne pudink houstnout, tak jej ještě chvíli povaříme a poté sundáme ze sporáku. Pudink by měl být poměrně hustý. Tip: Z pudinku můžeme také pomocí másla, které postupně z pudinkem šleháme pomocí mixeru, vytvořit jemný šlehaný pudinkový krém.
Zdroj: chovatelka.cz/...

 

lidka*

4x

U nás to jsou spíš "žloutkové řezy", tak proto to nemůžete najít. Já jsem si je nedávno vystřihla z Instinktu, že je upeču pro rodinku. Je to recept podle skvělého cukráře Petra Vojáčka:

potřebujeme 1 balení listového těsta - na krém 1 litr mléka, 150g pudinku,200g cukru krupice, 1 máslo a marmeláda (nejlépe rybízová) na potření, na cukrovou polevu - 200g cukru moučka, 0,5 dl citronové štávy (podle hustoty jí polevu zředíme.
Postup: těsto rozdělte na dvě půlky, rozválejte, propíchejte vidličkou a upečte. Krém: do 1/3 mléka přisypte pudink a pečlivě rozmíchejte. Dejte vařit zbylé 2/3 mléka. Když začne vařit, vlijte rozmíchané mléko s pudinkem a za stálého míchání vařte asi 1/2 minuty. Pak přisypte cukr (již nevařte) a po vychladnutí zašlehejte máslo. Celé nechte vychladnout. Na upečený plát naneste studený krém a přiklopte druhým plátem. Navrch namažte marmeládu a za závěr řezy polijte cukrovou polevou (zastudena rozmíchaný moučkový cukr s citronovou štávou). Moje poznámka: máslo by mělo mít stejnou teplotu jako uvařený pudink

Tak at se dílo povede - píší, že za hodinku by mělo být hotovo a náročnost nízká. Ale připouštím, že i já se s tím mohu patlat déle, tak se nestresujte časem. Budu to také péct poprvé.

jd*

DĚKUJI, TENTO RECEPT SE MI ZAMLOUVÁ ASI NEJVÍC

 


3x

Toto by mohlo býti ono:

mimibazar.cz/...

 

malvinka*

0x

Pěkně jste mne zmátli, já myslela ,že sháníte Kremeše - kdysi jsem toto okusila na Slovensku, zřejmě se jedná o hybridKřemšnitu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]