Nejste přihlášen/a.
Milé ženy,dámy a děvčata.
Co dáváte do škvarkové pomazánky?Určitě máte nějaký mňam recept,o kterém nevím.
Zkuste cukroví, 250g ml.škvarků, 250g hl. mouky, 150g moučk.cukru, citronová štáva, lžička kakaa, a půl lžičky skořice...uděláte těsto, dáte do formiček a teplé obalit v cukru s vanilkou... Jinak do pomazánky můžete přidat cokoliv, a pokaždé bude jinak chutnat...A bramborové knedlíky plněné škvarky jsou též vynikající...
Prostě ty škvarky rozemelu, nebo v chopru rosekám, přidám cibuli , osolím a dobrá je plnotuč. hořčice. Ale to není udělat toho kýbl. Je to na rychlou spotřebu, jinak mám ve sklenici škvarky rozemleté a dle chuti a potřeby je dále zpracovávám.
Já mám škvarky nejradějí dobře vysmažené, křupkavé. Krajíc jemně líznou sádlem (od těch škvárků), posypat škvarkama (hustě), osolit, opepřit a mrsknout na to hodně pažitky nebo cibulkovou nat najemno nakousanou a křupky,křupky...
to by šlo.Já tam přidám ještě vejce na tvrdo,jemně pepře,strouh.okurku a kapku nálevu.Ale ještě něco malinko pro potěšení chuti by se šiklo.Spousta hladových hostů.No přece jim v neděli nebudu péct kačenu,když mám kýbl mletých škvarků.
Kolego, já preferuji pouze škvarky v sádle zalité a podle "mlsné" na namazaný chleba přidám - česnek, cibuli, hořčici obyčejnou a spíš kremžskou, křen, papriku, rajče, okurku, pepř, vegetu apod. A mohu to pěkně podle chuti střídat. Koukala jsem na pomazánky - toto vše vlastně můžete dát i do pomazánky. Ale co mne zarazilo, nesedí mi, že někdo dává i vařené vejce. Tak si nechte chutnat!
Zkuste to Lidko i s tím vejcem.No a všem moc děkuji za rady.Něco s těma rozežrancama vymyslím,aby mi nelezli do kuchyně...
Škvarkovou pomazánku jsem celé roky chápala jako rozemleté škvarky. Pak jsem se vdala a manželova maminka mi jednou dala s sebou v kelímku domácí škvarkovku (spoustu let chovali prasata). S úžasem jsem doma zjistila, že jsou v ní vajíčka natvrdo - a že je to taky vynikající. Ještě do toho hrst zelené petrželky... jé, slintám si do kláves.
A co zkusit škvarkové pagáče? zadělám klasické kynuté těsto do kterého přidám jednu zakysanou smetanu, nechám vykynout a pak rozválím a rozetřu pomleté škvarky (asi půl kg), těsto přeložím a zase nechám kynout, znovu rozválím a přeložím-opakuji 3x. pak rozválí na plát asi 1-1,5cm tlustý a formičkou vykrájím malá kolečka (takové jednohubky ale záleží jak pagáče chcete velké), potřu vejcem, sypu mletým kmínem, sezamem nebo lněným semínkem, osolím. Upeču do zlatova, výborné k pivu a vínu.
Jsem zkopírovat recept na škvarkové placky, ale bohužel vzalo jen kousek.
doplněno 12.03.10 12:00:Chtěl jsem...
doplněno 12.03.10 12:10:Tak, že znova: 150g vařených brambor, 100g škvarků, 60g hrubé mouky, 4 žloutky, 40g vepř.sádla, pepř, sůl. Vařené brambory ještě horké rozštoucháme s rozehřatými škvárky. Osolíme, opepříme a zasypeme hrubou moukou přikryjeme pokličkou ...(dalši nahoře).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.