Nejste přihlášen/a.
Hezký večer všem. Byli jsme na trhu a tam jsme si u stánku koupili koblížky (teda spíš jsou to takové malé kroužky), které tam smažili. Prodávali je sypané cukrem se skořicí, nebo s polevou. Byly výborné. Nezná někdo recept? Děkuji
Hezký večer! Domnívám se, že by to mohly být tyto koblížky: chcidoameriky.cz/... a jinak také zde:
Použité suroviny:A také labuznik.com/..., ale hlavně se mi líbil tento recept, máte tam i inspiraci na různá zdobení:
domacipekarny.dama.cz/... Sama jsem je ještě nezkoušela. Tak si vyberte ten nejlepší recept a at se Vám dílo podaří!
Já mám hlad! To jsou půlnoční provokace. Jdu vybílit lednici. Nevím, co si dám. Mám tam jednu nohu čabajky, 20 dkg šunky, 3 ks plísňového sýru Niva a dvoje olejovky. Tak teď už vím co si dám, sežeru to všechno! Je vám doufám jasné, že mě těmi dotazy "kazíte figuru".
Toni, pro příště jednoduchá rada. Vypněte PC a hupněte do hajan a sladké sny Vám zaženou hlad. Ale jinak jedna čabajka jen tak bez chleba určitě neublíží. Jen jako zákusek.
Né provokace, ale inspirace.:D
Mám tenhle recept recepty.cz/...
Prý by to mělo být takové těsto, které se dá naplnit do strojku na donuty a mačkat přímo do rozpáleného oleje. Strojek jsem si pořídila, ale k jeho vyzkoušení jsem se ještě nedostala
No před chvílí jsem spáchala tiramisu z pomaz. másel, to asi znáte. Taky moc rychlý, sladký jak kdo rád a moc dobrý
Tiramisu:
2 pomazánková másla ( kvalitní bez příchuti - dávám už tři, dělají je čím dál menší), 2 šlehačky ( 33%), 200g pr. cukru. Dát do nádoby vše najednou a ušlehat dotuha.
Piškoty namáčet do studené silné černé kávy ve které je rum. Na dno nějaké nádoby dát vrstvu piškotů, pak krému atd...končit krémem. Posypat případně kakaem.
Jestli chcete mít úhledný dort, položte dortový ráfek na tác a tiramisu skládejte do něho. Druhý den po zatuhnutí v lednici při stěnách ráfku odkrojíte a ten odstraníte. Dá se různě dozdobovat, ale jako rychlovka úplně stačí v té nádobě a pak dlabat třeba i lžící
Zdravím Jano, tak to je kalorická bomba. Já dělám ten rychlý dortík z kysané smetany, piškotů a ovoce, ale toto určitě vyzkouším také. Piškoty kulaté a nebo cukrářské? Hezkou neděli sluníčkovou! Po té děsné kalamitě v říjnu (alespoň u nás na severu) je to pohádkové počasí.
Ahoj Lidko.
Můžu taky poprosit o recept z té kys. smetany?
Jinak piškoty kulaté. Cukrářské jsem taky zkoušela, ale ty jsou řídké, pórovité, rychle natáhnout tu kávu a pak je to takové vodové. Cukrářské používám na ozdobu okolo. Nakonec to stáhnu stuhou. Vršek se dá ozdobit třepa tím kakaem sypaným přes gumovou krajkovou dečku, vytvoří to pěkný ornament.
U nás je také krásně a kupodivu už kolikátý den. Možná už v říjnu zima byla a tohle je jaro :D
Jano, to je skoro bez práce. :D 3 kysané smetany rozmíchám se 3 vanilkovými cukry, na to padne zhruba velký pytlík kulatých piškotů. Je to asi do dortové formy. Takže naspod vyrovnám nebo jenom rozprostřu kulaté piškoty - je možné pokapat rumem a nebo opravdu jen jemně štávou z kompotu. U nás v rodině jsou i malé dětičky, tak od rumu upouštím. Na piškoty rozprostřu polovinu kysané, pokladu ovocem (čerstvé, kompotované i mražené). Na ovoce druhou polovinu kysané a navrch zase piškoty. A šup do ledničky do druhého dne - hezky to vcucne tu kysanou a pěkně se to proleží. Také je to možné vylepšit potom navrch šlehačkou. Jinak jsem to dělala i do malých pohárů a navrch čepici ze šlehačky, poprášit třeba grankem. Je to hned a je to jedlé! Žádný cukr - jen ten vanilkový. Jedině v případě, kdy jsem to dělala z čerstvého ovoce, tak třeba borůvky, ne moc sladké jahody nebo rybíz - to jsem ovoce poprášila moučkovým cukrem. Někdo to dělá s jogurtem. Ale já říkám, když už hřešit, tak to musí stát za to a dám jenom kysanou smetanu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.