Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recepty na červenou řepu

Od: papene* odpovědí: 16 změna:

Poradí mě někdo nějaké dobré a vyzkoušené recepty jak zpracovat červenou řepu?

Díky

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidka*

0x

Já mám červenou řepu velice ráda. A jak roky přibývají, učím se mít ráda to, co je zdravé - ale zase ne za každou cenu. :D Takže studený pečený bůček s chlebem doplním skleničkou červené řepy. Určitě bych naložila červenou řepu klasicky, jenom s běžným nálevem, maximálně doplnila kolečky křenu. A potom už je možné ji použít na mnoho způsobů jako přílohu nebo salát apod. Červenou řepu jsem dlouho nenakládala, ale líbil se mi tento recept - část bych udělala s feferonou, část s křenem a nejvíc bez pálivého kvůli dětem a třeba do jídla. A ještě mám raději červenou řepu na kostičky, než plátky nebo celé bulvičky.

Cervena repa nakladana( aj pre borsc )
kategorie: konzervace
recept je určen pro 0 osob(y)
Ingredience:
cervena repa
bobkovy list
nove korenie
feferon-nemusi byt
Na 1 l nalevu pouzijeme:
0,25 l 8% ocot
20 gr soli - vrchovata polievkova lyzica je 10 gr
50 gr cukor - zarovnana polievkova lyzica je 10 gr
0,72 l vody

Příprava:
Uvarenu cviklu olupeme a nakrajame na platky, do poharov, prelozime bobkovym listom, korenim, feferonom, doplnime nalevom. Sterilizujeme 20 min. pri 85 st.

Původní kuchyní tohoto receptu je Slovensko
Autorem receptu je jolana

 

qvin*

0x

znám jeden recept od jedné paní s řecka :řepu uvařit nasrouhat a promíchat s drceným česnekem a trochou oleje dát do sklenic a zalít běžným nálevem a zatáhnout víčka výborné

 

malvinka*

0x

Salát z řepy - uvařit bulvy cca 1 hodinu buď přímo se se 5 švestkami nebo samotnou a lze do ní po nastrouhání přidat klasická švestková povidla š´ávu z půlky citronu a majonézu dle libosti osolit a papánkovat s pečivem.

 

maajdaa

0x

Mrkni na recepty tady:

mujplan.cz/...

nebo

mujplan.cz/...

papene*

Díky.Už mám zavařeno část.

A teď čekám na nějakou akci v Hypermarketech.

 

pritelrepy

0x

Dobrý večer,

recept na salát pochází z Ruska a prý, když se dá na stůl, tak se po něm rychle zapráší. Nám moc chutná.

Ingredience:

červená řepa,majolka (lze nahradit i kysanou smetanou), vlašské ořechy, sušené švestky, česnek dle chuti, pepř, sůl, citronová štáva nebo ovocný ocet

Řepu uvařit, oloupat, nastrouhat na hrubém struhadle, smíchat s majolkou či zakysanou smetanou, přidat vlašské ořechy (je lepší je nalámat na menší kousky). Vše smíchat a dochutit rozetřeným česnekem, solí a pepřem jak vám vyhovuje. Jestliže se vám salát zdá být příliš nasládlý, zmírněte sladkou chut několika kapkami citronu či ovocného octa. Nechte alespoň na 1 h odležet, aby se spojily chutě a vůně.

Hodí se jakékoliv pečivo.

Dobrou chut!

pritelrepy

Ještě jsem zapomněla přidat nakrájené sušené švestky!

 


0x
Tyhle všechny recepty supér, pokud ovšem někdo potřebuje ze zdravotních důvodů červenou řepu z nedostatku červ. krvinek není nic lepšího, než BETAVITAL.
doplněno 16.10.09 00:59: Betavital- na anemií výborný- na počáteční léčbu rakoviny taky výborný

 

limetka*

0x

My děláme z čerstvé řepy salát:

Nastrouhat oloupanou řepu a trochu křenu najemno, dochutit octem (nejlépe jablečným), solí, cukrem, přidat nahrubo nasekané ořechy a každou misku se salátem zakápnout olivovým olejem a ozdobit čepičkou šlehačky.

Jejdanečky, já z toho dostala hlad, dobrou chut všem k obědu!

papene*

Díky za tip.

Taky mám hlad.Opékám si jitrničku

 

dracek*

0x

zajínavé recepty ,já zavařoval řepu vždy tím jejednoduším způsobem a to že sem řepu oloupal vastrouhal na ozdobném vlnkovaném struhadle tak aby byly kolečka dírkovaná ,naskládal do sklenic a zalil přípravkem na okurky Nova, akorát sem podle návodu dával méně vody a více octa

 

malvinka*

0x
Guláš z červené řepySuroviny:

500 g cvikly ( červené řepy ), 600 g zemiakov, 1 cibuľa, 100 g údenej slaniny, 1 kvalitná údená klobása, soľ, piper, rasca, vývar, 3 lyžice strúhaného chrenu

Postup:

Surovú cviklu a zemiaky olúpeme a narežeme na kocky.
Slaninu narežeme a opražíme na nej na drobno narezanú cibuľu. Vložíme cviklu a za stáleho miešania opražíme asi 3 min. Zalejeme vývarom, osolíme, opipríme, ochutíme rascou a prikryté dusíme 30 minút. Potom vložíme zemiaky a dusíme do mäkka.
Vložíme na kolieska narezanú klobásku a 5 min povaríme. Vmiešame strúhaný chren ( množstvo podľa chuti ) a podávame.
Kto má rád, môže pridat do hotového guláša smotanu.

Upozornění od sys clayman 01. 11. 2009 20:39:03
nekopírujte celé strany vč komentářů a okna pro vložení odpovědi... díky

 

 

alaska*

0x

Uvařím ji vcelku, oloupu a nastrouhám. Nic do toho. Ani sůl. Chutná to dobře. Když se ale vaří nakrájená, oloupaná, nebo dusí nastrouhaná, ztrácí tu správnou chut.

 

dejavu*

0x

Výborný salát:

Řepu uvaříme, dáme do studené vody, aby se lépe oloupala. Nakrájíme na plátky. Zalijeme zálivkou.
Zálivka :
olej ze lněného semene, trochu soli, Stevia nebo trochu medu na oslazení, bylinkový ocet, kmín (celý nebo drcený). Hojnost česneku.

Promícháme a necháme uležet.

 

dejavu*

0x

Džem z červené řepy

1kg červené řepy,1/2l vody,1 celfix 2+1,2-3 lžičky kyseliny citronové,1 petol a 1/2 kg cukru. Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme a rozmixujeme s vodou, vaříme asi 1/2 hod., přidáme cukr 1/2 kg a vaříme asi 20-30 minut podle hustoty směsi, pak přidáme želírovací prášek (/celfix), kyselinu citronovou a po dovaření 1 petol, nalejeme teplé do skleniček a necháme pozvolna chladnout.

 

kajvan*

0x

Nejlepší a nejzdravější je sirová v jakémkoliv zeleninovém salátě!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]