Nejste přihlášen/a.
Poradí mě někdo nějaké dobré a vyzkoušené recepty jak zpracovat červenou řepu?
Díky
Já mám červenou řepu velice ráda. A jak roky přibývají, učím se mít ráda to, co je zdravé - ale zase ne za každou cenu. :D Takže studený pečený bůček s chlebem doplním skleničkou červené řepy. Určitě bych naložila červenou řepu klasicky, jenom s běžným nálevem, maximálně doplnila kolečky křenu. A potom už je možné ji použít na mnoho způsobů jako přílohu nebo salát apod. Červenou řepu jsem dlouho nenakládala, ale líbil se mi tento recept - část bych udělala s feferonou, část s křenem a nejvíc bez pálivého kvůli dětem a třeba do jídla. A ještě mám raději červenou řepu na kostičky, než plátky nebo celé bulvičky.
Cervena repa nakladana( aj pre borsc )
kategorie: konzervace
recept je určen pro 0 osob(y)
Ingredience:
cervena repa
bobkovy list
nove korenie
feferon-nemusi byt
Na 1 l nalevu pouzijeme:
0,25 l 8% ocot
20 gr soli - vrchovata polievkova lyzica je 10 gr
50 gr cukor - zarovnana polievkova lyzica je 10 gr
0,72 l vody
Příprava:
Uvarenu cviklu olupeme a nakrajame na platky, do poharov, prelozime bobkovym listom, korenim, feferonom, doplnime nalevom. Sterilizujeme 20 min. pri 85 st.
Původní kuchyní tohoto receptu je Slovensko
Autorem receptu je jolana
Dobrý večer,
recept na salát pochází z Ruska a prý, když se dá na stůl, tak se po něm rychle zapráší. Nám moc chutná.
Ingredience:
červená řepa,majolka (lze nahradit i kysanou smetanou), vlašské ořechy, sušené švestky, česnek dle chuti, pepř, sůl, citronová štáva nebo ovocný ocet
Řepu uvařit, oloupat, nastrouhat na hrubém struhadle, smíchat s majolkou či zakysanou smetanou, přidat vlašské ořechy (je lepší je nalámat na menší kousky). Vše smíchat a dochutit rozetřeným česnekem, solí a pepřem jak vám vyhovuje. Jestliže se vám salát zdá být příliš nasládlý, zmírněte sladkou chut několika kapkami citronu či ovocného octa. Nechte alespoň na 1 h odležet, aby se spojily chutě a vůně.
Hodí se jakékoliv pečivo.
Dobrou chut!
My děláme z čerstvé řepy salát:
Nastrouhat oloupanou řepu a trochu křenu najemno, dochutit octem (nejlépe jablečným), solí, cukrem, přidat nahrubo nasekané ořechy a každou misku se salátem zakápnout olivovým olejem a ozdobit čepičkou šlehačky.
Jejdanečky, já z toho dostala hlad, dobrou chut všem k obědu!
500 g cvikly ( červené řepy ), 600 g zemiakov, 1 cibuľa, 100 g údenej slaniny, 1 kvalitná údená klobása, soľ, piper, rasca, vývar, 3 lyžice strúhaného chrenu
Postup:Surovú cviklu a zemiaky olúpeme a narežeme na kocky.
Slaninu narežeme a opražíme na nej na drobno narezanú cibuľu. Vložíme cviklu a za stáleho miešania opražíme asi 3 min. Zalejeme vývarom, osolíme, opipríme, ochutíme rascou a prikryté dusíme 30 minút. Potom vložíme zemiaky a dusíme do mäkka.
Vložíme na kolieska narezanú klobásku a 5 min povaríme. Vmiešame strúhaný chren ( množstvo podľa chuti ) a podávame.
Kto má rád, môže pridat do hotového guláša smotanu.
Džem z červené řepy
1kg červené řepy,1/2l vody,1 celfix 2+1,2-3 lžičky kyseliny citronové,1 petol a 1/2 kg cukru. Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme a rozmixujeme s vodou, vaříme asi 1/2 hod., přidáme cukr 1/2 kg a vaříme asi 20-30 minut podle hustoty směsi, pak přidáme želírovací prášek (/celfix), kyselinu citronovou a po dovaření 1 petol, nalejeme teplé do skleniček a necháme pozvolna chladnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.