Nejste přihlášen/a.
Jejich mnoho...
100 g máslo
350 g žemle
150 g smetana
5 ks vejce
80 g mandle
sůl, muškátový květ, zelená petrželka
Postup:
Žemle nakrájíme a namočíme do smetany. Utřeme máslo s žloutky, do kterých přidáme namočené žemle, sůl, muškátový květ, nastrouhané mandle (mandle namočíme od vařící vody a sloupneme). Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do nádivky společně se sekanou petrželkou.
U masových rolád můžete v pohodě experimentovat podle toho, co máte rádi a také tak, aby ta roláda byla krásně barevně vyvedená. Jako základ bych doporučila smažená vajíčka. Mě se to lépe osvědčilo, než dávat do rolády celá vařená vejce. Lépe se ochucují. Takže začnu: krůtí plát osolím, opepřím, popř. jiné koření, které máte rádi. Někdo potře hořčicí. Potom smažená vajíčka ochucená opět podle zvyklostí. Smažená vajíčka můžete nahradit omeletou, pokud není plát pěkně vcelku. Posypu poměrně dost natí petrželovou, nebo celerovou. Následují buď plátky šunky, salámu a nebo párek - ten je dokonce v řezu rolády hezčí. Před kyselou okurkou dám přednost porku nebo řapíkatému celeru a to je vlastně vše. Pořádně zabalit, povázat a dát do trouby. Dovnitř můžete přidat i houby, ale já je raději dávám k roládě do pekáčku. To už je opravdu vše, fantazii se meze nekladou. Doplním bramborovým knedlíkem domácím a špenátem a nebo bramborovou kaší, štouchanými bramborami, či jinak upravenými. Určitě to nezkazí ani rýže. Tak dobrou chut a at se Vám to povede, at ji uděláte jakkoliv!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.