Nejste přihlášen/a.
Před časem jsem se zaměřila na to co jím a snažím se jíst lépe - zdravěji a postupně tím hubnu. Nic nepřeháním, jen nesmažím, vynechávám sladké, málo solím... Sanžím se jíst častěji, omezuji přílohy, téměř vynechávám pečivo. Teď jsem nastoupila do práce, kde mám pracovní dobu 6,30 - 19,00 s jedinou půlhodinovou pauzou. Na pracovišti není možnost mít jídlo v lednici ani si jej ohřát. Místo, kde pracuji, je trochu zastrčené, v okolí není nic, kde by se dalo najíst, natož během 30min. i s docházkou. Jediné občerstvení je trafika s bagetami :-/ Cestou do práce je v tuto hodinu vše po okolí zavřené, takže co si nepřinesu, to nemám.
Ráda bych poprosila o tipy na jídla, která není nutné ohřívat. Mě napadly jen saláty - těstovinový, čočkový, ze sojových bobů...), ale to se nedá jíst pořád. Nechci se cpát od rána do večera pečivem, ale samotné šunky nebo sýra se nenajím. :-/ Je vůbec nějaká možnost?
Díky za jakékoliv tipy
Zaměstnavatel je povinnen Vám vytvořit podmínky. Měli jsme v práci 3 mikrovlnky, byly u nich boje, ale na každého se dostalo. Navíc při celodenním zaměstnání máte nárok na 60 minut, případně 2 x 30. Za tu dobu už přece něco připravíte.
Napadají mě za studena jenom saláty a pomazánky, ale to nelze jíst nepřetržitě. A ty bagety taky nic moc. Kdoví, jak už jsou unavené - a jíst to pořád? Navíc se vyhýbáte pečivu a to je u baget to hlavní, ostatního tam moc není.
Máte tam aspoň varnou konvici? Že byste si zalila instantní polévku. Nic moc, ale občas jako změna neuškodí.
Já jsem se teď naučila jíst v Itálii rajčata s mozzarellou, bazalkou, trošku oliv. oleje, kápnout citron, pepř a sůl. Nemá to chybu a mohu to každý den. Jenže ani to se nedá jíst věčně.
Promluvte s vedením, nemusíte Vy sama, ale celý kolektiv, když děláte dvanáctky, musí Vám přece vytvořit vhodné podmínky. K nám do podniku, když se tam přímo nevařilo, vozila firma i obědy. Nebylo to laciné, ale bylo to prima, teplé a chutné. Jaga.
BaboJago, mýlíte se:
(1) Zaměstnavatel je povinen poskytnout zaměstnancům přestávku na oddech a jídlo nejpozději po 6 hodinách nepřetržité práce, a to v délce minimálně 30 minut. Zaměstnavatel se může rozhodnout, že poskytne přestávku delší nebo více přestávek, ale není to jeho povinnost.
(2) Zaměstnavatel je povinen umožnit zaměstnancům se najíst (= poskytnout jim přestávku na jídlo), ale není povinen jim vytvářet žádné zázemí, od 1. 1. 2012 už není povinen dbát ani o "kulturu pracoviště".
___ K dotazu: Do pracovní doby se nepočítá přestávka, tzn., že Vaše pracovní doba není 12,5 hodin, nýbrž 12 hodin.
Já bych situaci řešila saláty (převážně zeleninovými plus bílým jogurtem), müsli, zeleninou, ovocem. V zimě bych přibrala polévky pro zahřátí - stačí zeleninové nebo masové vývary (střídavě s kouskem masa, zeleninou, krupkami, ...)
Já tazatelku chápu. Sama chodím do školy, kde nemáme možnost si jídlo nikde ohřát. Nemáme čas jít na oběd (některé dny mám třeba od 9 do 20h - s desetiminutovou pauzou mezi dvouhodinovkami), a i kdybychom měli, tak každý den dávat 100 Kč za oběd si nemůžu dovolit. A chutovky v kantýně? Párek v rohlíku, smažený sýr, brambůrky a sušenky? Děkuji, nechci.
Já se na tyto dny vyzbrojuji většinou nějakým salátem, výborný je třeba z čočky s kari... Pak určitě jogurt a do pytlíčku nějaké zrní - musli. Ovoce. Potom i různé pomazánky. Dám si je do krabičky a cestou si koupím čerstvé pečivo. To se pak snídá
Vtipné, proč se vyhýbáš pečivu, můžeš mi konkrétně říct, co je na něm špatně, co obsahuje špatného?
Za sebe ovšem doporučuji pečivo celozrnné a tmavé, lépe se z něj využijí živiny (bílkoviny hlavně) ..
Pracovní dobu máš tedy skvělou, nevím jestli bych to zvládnul..Jinak co bych si udělal, tak se dá koupit velká celozrnná bageta se semínky, namažeš např. pomaz. máslem nebo tvarohem s pažitkou, eidam, šunku S MASEM (nejlepší jsou od kosti, tam toho masa je tak nějak nejvíc..), rajčata, salát atd atd.. Je to velký a výživný jídlo..Každopádně, to, že budeš jíst jednou za den + snídaně tvýmu tělu rozhodně neprospěje..Jednak tak nezhubneš ani kilo (ne zdravým způsobem) ..Tělo bude spíš ukládat tuk do zásoby a když nebude mít brát z čeho, tak si to bere z vnitřních orgánů..Pocit hladu není jen tak ze srandy, tělo opravdu potřebuje pravidelný příjem jídla..Ráno, v poledne, dvakrát odpoledne a večer..
Nemyslela jsem, že pečivo nejím vůbec, ale snažím se jím šetřit. Nezbouchám 3 rohlíky s paštikou a 2 s marmeládou za jeden den K snídaní si dávám tmavý chléb (většinou slunečnicový), k sváče spíš trochu vloček do jogurtu a ovoce, odpo buď knackebroty nebo kousek sojové bagety se sýrem, večeře když jím pečivo tak zase většinou tmavý chleba. Vycházím z propočtů kalkulačky na STOBu, abych se tak nějak přibližně vešla do množství sacharidů.
Pauzu mám jednu, ale najíst se mohu i v průběhu dne, nemám problém s četností, jen s tím, co mám jíst. Protože mít 3x za den obloženou bagetu mi nepřijde vhodné. Zrovna zaskakuji za kolegu a jsem v práci 5 dní v kuse a to je o bagetách docela děs :-o Když si to napočítám, je to docela vysoké množství převážně sacharidů
Bohužel :-/ Zkoušela jsem navrhnout mikrovlnku, byla jsem ochotná ji i koupit, s kolegyněmi bychom se složily na nějakou malou, ale bohužel... Kdysi tu byl problém s nějakou rychlovarkou, co někdo donesla od té doby je přísně zakázáno používat jakoukoliv techniku, která není potřebná k práci. Jsme monitorovaní kamerami, takže ani tajně si to nedovolíme :-/
Zeleninové rizoto s kuřecím masem je dobré i studené. Stejně tak mám ráda kuskus se zeleninou (může být opět i kuřecí maso).A mým nejoblíbenějším jídlem jsou nevaječné těstoviny se špenátem. Mám je ráda i studené. Takže si můžete něco takového uvařit k večeři a zbytek si vzít druhý den k obědu v krabičce. Teď mě ještě napadá těstovinový salát se zeleninou. Dávala jsem jej synovi k svačině na praxi, kde si také nemohl ohřívat jídlo. Uvařím "trubky" nebo "mašličky", nakrájím červenou a žlutou papriku, přidám kukuřici z konzervy, šunku nakrájenou na kostičky, vše zamíchám, přidám trochu olivového oleje, majonézy a jogurtu, malinko osolím a opepřím a mňam!
Dobrý den.
Nachystejte si jídlo do krabiček.
Na dopolední svačinu: ovesné vločky s jogurtem, nakrájené ovoce, ochucený tvaroh, každý den můžete zvolit jiný jogurt - ovoce.
Oběd: těstovinový salát, luštěninový salát, celozrnné pečivo se zeleninou a pečeným masem, zapečené palačinky se špenátem, sýrem, zeleninový salát s kuřecím masem, pečené kuře, tuňákový salát se zeleninou - občas se dá koupit i v konzervě. Jáhelná kaše, rýžová kaše - dají se jíst i studené, bez cukru - ochucené jen skořicí, rozinkami.
Svačina: rozmanité pomazánky, doplněné pečivem a zeleninou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.