Nejste přihlášen/a.
Zdravím a prosím o inspiraci. Potřebuji tip na DIETNÍ nádivku do kuřete, pomůže někdo? Předem díky.
Dobrý den, co lidí, to chutí. Nádivku dělám podobně, jako Viky, ale nedávám tam nikdy majoránku, česnek, ani pažitku.
Rohlíky nakrájím na kostky, svlažím mlékem, přidám celá vajíčka, na kostičky nakrájený měkký salám nebo šunku /bude dietnější/ a rozehřáté máslo. Osolím dle chuti, okořením pouze muškátovým květem. Ze zeleného přidávám jenom najemno nasekanou petrželku.
Moje babička, vynikající kuchařka, když chtěla mít nádivku nadýchanou, dávala do ní jen žloutky, z bílků vyšlehala sníh a ten nakonec přidala taky. Nádivka byla kyprá.
Nádivku můžete dát dovnitř kuřete a zašít, já ji ale raději peču na pekáčku, protože se utvoří pěkné kůrčičky a ty jsou na tom to nejlepší. Toho uvnitř kuřete nedocílíte.
Moje babička také dělávala nádivku na plech. Ta se po upečení jedla jako hlavní jídlo, nakrájeli jsme ji na čtverce a přikusovali k ní kyselou okurku. Do této nádivky jsme dávali vařené uzené maso, aby byla vydatnější a česnek s majoránkou taky. Byla to dobrota a už jsem ji nejedla řadu let. Jaga.
Dobrý den. Dietní nádivku, to záleží na jakou dietu, co ten nemocný nesmí jíst.
Obyčejná nádivka, mohla by být i dietní. Množství se musí přizpůsobit velikosti kuřete.
Co potřebujeme:
6 rohlíků nakrájíme na kolečka a pak na kostičky, 3 celá vajíčka,10 dkg plátky šunky - nakrájet na kostičky, asi půl - 1/4 másla _ povolené, mléko - dle potřeby, česnek, majoránka, sůl, pažitka a petržel - zelená, se dávají až naposled.
Do misky dáme vajíčka, rozšleháme, přidáme koření, česnek, majoránku, sůl, nakrájenou šunku na kostičky, nakrájené rohlíky, máslo na malé kousíčky a ručně zpracováváme, podle potřeby přidáváme po troškách mléko. Musíme mít nádivku nadýchanou.
Koření se do vajíček dává první, aby se rozleželo a dostalo se i do rohlíků. Naplníme kuře, uzavřeme a pečeme.
doplněno 10.06.12 16:01:Nádivka se může dát i do plněných kuřecích prsíček. Může se přidat rokfor, hned se změní chut. Nebo Eidam, zase nádivka bude mít jinou chut.
doplněno 10.06.12 16:16:Nádivka se může dát i králíka.
Nadívané kuřecí prsíčka. Nádivku, která je nahoře, dáte bez šunky. Rozkrojíte kuřecí řízky - uděláte v nich kapsu. Vložíte část nádivky, doprostřed dáte, ( plátek šunky, na to plátek Eidam, proužek červené papriky, smotáme a vložíme dovnitř kapsy) doplníme nádivkou, uzavřeme párátky. Můžeme péct, na kolečkách cibulky, trochu oleje, pomalu, nepodlévat. Nebo dělat přírodně.
doplněno 10.06.12 19:02:Dieta na hubnutí. To je lepší si udělat přírodní plátek kuřete se zeleninou, bez nádivky. Udělejte si plněnou kapsu z kuřete, jako náplň dejte mrkvičku, nakrájenou na kolečka, pórek, pár plátků červené papriky, trochu bazalky, trochu pepře, sůl, kousek másla, zavřete. Kapsu dejte do alobalu, nahoru trochu posolit a trochu pepře malý kousíček másla, (dvě brambory oloupat, nakrájet na větší dílky) přidat ke kapse, zabalit a dát péct, pomalu 150 stupňů. Za 20 minut, máte dietní jídlo hotové.
Barbucho, v tom případě dietní nádivku jistě neuděláte. Základem je bílé pečivo /rohlíky/. A manželovi dietoložka veškeré bílé pečivo přísně zakázala. Prý pouze tmavý chléb a případně tmavé celozrmné pečivo. Z toho ovšem zase neuděláte nádivku. Takže nádivka a redukční dieta naprosto nejdou dohromady. Upečte jenom kuřátko, stáhněte kůži a pochutnejte si! Ještě lepší je krůtí. Jako příloha buď rýže nebo těstoviny. Dost nás překvapilo, že při redukční dietě nejdou vhodné ani brambory. Jaga.
Milá babojago, děkuji za reakce, ale asi jsem nebyla zcela pochopena, resp. jsem špatně napsala svou otázku. Chtěla jsem znát dietní alternativu klasické nádivky. Nejspíš neexistuje, nevadí. Zkusím vymyslet nějakou svou a pak třeba hodím i recept.
Btw. k bramborám - že nejsou vhodné při redukční dietě je mýtus, vím to ze své vlastní zkušenosti. Jen záleží na tom, jak je upravíte a kolik jich sníte. Např. trocha v páře vařených brambor a k tomu kuřecí prsa dušené jsou ideální oběd při shazování kilíček
Já dělám klasiku - rohlíky, vejce, mléko, petrželku, trochu muškátového oříšku, trochu prášku do pečiva, sůl, pepř a přidám trochu vývaru z masoxu - na chut, někdy dám kousek nakrájeného uzeného, nebo špeku, ale může být i bez toho. Peču ve vymaštěném pekáčku kvůli kůrčičce, jak již zde bylo napsáno. Když chcete dietnější, udělejte bez špeku a uzeného a z celozrnného pečiva, je to také dobré. Když peču kuře, polévám ještě tím máslovým výpekem, ale někdy ji dělám i jen tak bez kuřete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.