Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Teplota pečení bábovky

Od: sulfan* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

chtěl bych se pokusit upéct bábovku dle tohoto receptu, ale nepíší zde, jak dlouho by měla bábovka v troubě zůstat a navíc píší na střední teplotu, což je ale docela relativní. Mám k dispozici troubu s rozsahem teplot 130°C-300°C s krokem po 25°C. Vím, že by se předtím měla asi na 15 minut trouba rozehřát na větší teplotu, ale co pak a hlavně, jak dlouho to tam nechat? :D

Děkuji za odpověď.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*

0x

Plynovou trouby rozehřeji na max. a pak peču bábovku cca. 40min asi na 160C-obyčejně to poznáte jak se odchlipuje od stěn, já do ni pro jistotu píchnu špejlí. Po upečení vyndám z trouby hned a nechám ve formě téměř vychladnout, pak vyklopím-z formy ze skla to jde snadno, z formy hliník nebo kamenina otočim na podnos a dám vlhkou utěrku přes formu, nechám 10min a vyklopím.

 


0x

Dobrý den. Troubu bych vyhřála na 180 dala do trouby a nechala asi 20 minut. Hlídat barvu. Špejlí vyzkoušet, zda bude suchá, je hotovo. Jen můj názor.

doplněno 31.05.12 12:29:

Uvádím teplotu trouby elektrické. Podle složení bábovky se domnívám, že bude stačit 20 minut. V plynové troubě, to je podle toho, jak komu trouba peče. Naše trouba v paneláku, peče hodně, tak vše dáváme jen na poloviční teplotu a ještě musíme nahoru, dát alobal.

 

jeka

0x

Vzhledem k tomu, že to máte odstupňované po 25st., tak to bude asi elektrická. Takže tak asi na 180, max. 200 stupňů, minimálně 20 minut ani neotevírat troubu, pak to zkusit špejlí, jestli je uvnitř ještě syrová a podle toho ji tam nechat a vždy tak po 5-10 minutách zkusit zase špejlí. Jen se divím, co je to za troubu až od 130 stupňů, to nemá míň?

 


0x

Záleží také z jakého materiálu budete mít formu na bábovku. Já bych jí zkusila péct při 160 - 170°C po dobu 40 - 45 minut. Litinová (těžká) forma a horkovzdušná trouba o 20°C méně. Pokud máte °C po 25, tak vám to vyjde na 155°C a další 180°C. Můžete zkusit vložit formu do předehřáté trouby na 180°C a po 15 minutách příkon snížit na 155°C.

Tento typ pečící trouby neznám. Pokud budete péct bábovku rychle, tak se střední část bude pomalu péci a většinou bábovka na povrchu praskne. Budete-li jí péct pomalu, tak bude vysušená. Na pečení ve vaší troubě by se asi nejlépe hodila silikonóvá forma. Přeji úspěch při pečení.

 

jar*

0x

troubu nahřát na 160 - 180C záleží na troubě a formě. Raději péct 15minut při 160C, pak dopéct cca 10minut při 180C. Zkusit špejlí, aby se bábovka na špejli nepřilepila.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]