Nejste přihlášen/a.
Daji se smažit na horkovzduch nebo radějí vrch -spodek,a nejsou vysušené?Potřebovala bych radu...budu dnes smažít více řizku a ten způsob smažení v troubě by mi to snad urychlil.Díky za nějakou radu či zkušenost.
Heh, vždyt tak se to dělá normálně.
Zapnete troubu :D... Řízky dáte normálně do trojobalu. Vezmete brutvan :D (tj. pečící nádoba s víkem), nalejete do něj olej (přiměřeně, at nějak moc neplavou), naskládáte řízky, pustíte si rádio :D ... posloucháte nedělní mši a semtam zkontrolujete zdali se řízky nepřipalují a obracíte je.
Tot vše. Doufám, že Vám to pomůže, a s tou bohoslužbou, to mělo jít o žert :D.
Smažené řízky z trouby. Rozpálím troubu na 220, plech na pečení s vyšším okrajem, olej a jednu krabičku sádla. Řízky musí krásně plavat. Nechá se zahřát, vyzkouším, zda je omastek dostatečně teplý, malým kouskem. Řízky se dělají z obou stran najednou. Tím, že se dá sádlo i olej, tak řízky jsou křupavé. Dobrou chut.
doplněno 29.04.12 09:27:Peču řízky v normální troubě.
Navíc rada: když Vám zbydou třeba od nějakého pečení, vaječné bílky, dobře je na talíři rozšlehejte vidličkou, obalený a ke smažení připravený řízek do těch bílků jednou stranou namočte a tou namočenou stranou položte do rozpáleného omastku. Druhá strana se nemáčí, jen se pak řízek obrátí. Je takový nadýchanější a křehčí, než normální řízky. A přitom je to jen maličkost. Naučila mě to teta o svatbě, když dělala řízky pro všechny hosty. Někdy před 40 lety. A řízky to byly báječné.
No kůrňa,to je sádla v troubě.
Já dělám řízky asi takto.
Napřed je lehce osmažím na sádle v pánvi tak,aby nebyly ani hotové,ani syrové.Spíš,aby se zatáhl ten trojobal.Vyskládám do pekáče na nějaký podstavec,třeba,,pařák na brambory",aby neplavaly,a ze spodu se nepřipálily. Pak asi 1,hodinu peču na 150,-180,stupňů.Dá se přidat trochu vody.
já to dělám podobně, jen smažím na oleji a pak vyskládám na sebe do simaxové ( skleněné zapékací ) mísy a proložím plátky másla a nechám 1 hod na 150-180 st. dodělat v troubě. Výhodou je ,že zatímco se řízky pečou, tak dodělám přílohu a sálát a mohu podávat. Když mám větší množství lidí, tak rychle usmažím na dvou pánvích a dám do dvou oválných misek. Dělávaly to takto již obě moje babičky -řízky tak chutnají malým dětem i starším stoloníkům, protože jsou krásně měkké a štavnaté.
doplněno 30.04.12 22:29:Ještě do té miskyna dno dávám dřevěnou mřížku neo špejlě, aby se řízky nepřichytily!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.