Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zmrazit žloutky?

Od: dery* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, zda má někdo zkušenost se zamrazováním žloutků.

Chci je později upotřebit do kynutého těsta na koláče - pozná se na kvalitě těsta, že byly zmrazené?

Popř. jak dlouho vydrží žloutky v ledničce?

Díky.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

uska*

0x

Já dělala pokus. Dala jsem zmrazit 2 celá rozklepnutá vejce v kelímku. Za dva dny vytáhla z mrazáku na noc do ledničky a další den dělala buchty. Nepoznala bych rozdíl mezi čerstvými vejci a to peču ob den. Samotné žloutky nevím, ale mělo by to jít taky.

 


0x

Jasněže jdou zmrazit, rozmrazit a použít. Úplně klidně.

 


0x

Pokud mi zbydou žloutky, dávám je do ledničky ve velmi úzké nádobce a lehce zakápnuté až zalité olejem. Aby neoschly. Do nějakých 4 dnů je vždy spotřebuji, takže nevím, jak dlouho by teoreticky vydržely. Týden asi ano.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]