Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč se dává sůl i do sladkých jídel?

Od: tydli odpovědí: 7 změna:

Proč se dává sůl i do sladkých jídel? Např. do těst na buchty apod.

Díky.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Paradoxně se tím zvýrazní sladká chut.

 


0x

Bez soli nebude jídlo dobré, nebude mít chut.

 

ahasver4*

0x

Podívejte se na pohádku,,Sůl nad zlato,, a bude Vám to jasné...

 

lui*

0x

Také to lépe kyne.

 

hop®

0x

Výsledná chut se skládá z několika málo základních chutí, ta slaná je asi nejdůležitější, aby to bylo jedlé. Já třeba nechápu princip některých omáček, které se musí dosladit, aby měly ten správný výsledný šmak a přitom se do nich kvůli kyselosti dává ocet, ale mé chutové buňky hlásí, že je to tak správně!

lui*

Hope, ten ocet se dává nejen kvůli kyselosti ale taky kvůli vůni. Stejně jako např pepř. Kromě toho že je ostrý tak nádherně voní. To jen tak na doplnění.

hop®

Jj, souhlas, akorát ten cukr mi tam občas logicky překáží a chutově by scházel!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]