Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem pilně pečícím ženám, chtěla bych se zeptat, zda byste mi někdo neporadili.. Dělám domácí čokoládu do plechových formiček a protože jsem nechtěla utrácet asi 80 korun za krabici sušeného mléka kvůli pár kouskům čokolády, rozpustila jsem si ve vodní lázni obyčejnou čokoládu na vaření a tu nalila do formiček a dala do ledničky do mrazáku. Jenže ouha, není možné tu čokoládu z toho dostat ven! Takže jednak co s tím a za druhé, jestli byste mi někdo neporadili nějaký recept, jestli jde nějak jinak připravit čokoládu do formiček bez toho mlíka. Děkuji!
My vymazáváme formičky papírem od tuku a pak to jde vyklopit normálně.
doplněno 09.12.11 23:46:Recept
-12,5 dkg 100% tuku
-12,5 dkg moučkového cukru
-2,5 dkg kakaa
-1 lžička solamylu
Na mírně teplé plotýnce si rozehřejeme v kastrůlku tuk a vmícháme do něj ostatní suroviny. V žádném případě se tuk nesmí vařit, jenom at je takový dost teplý. Hmota nebude hladká jako je u kupované čokolády!
Nalijeme do formiček na cukroví. Někdo je vymazává tukem, ale já je namočím do studené vody, naplním a dám je do lednice.
Potom vezmu formičku do prstů a jako jí napružím a čokoláda se odlepí od stěn a jde krásně vyklepnout.
Z téhle dávky budeme mít asi 35 _ 40 ks malých čokolád. Nemusíme je uchovávat v lednici, oni tak rychle neměknou.
Jak dostat čokoládu z formiček? Formičky naskádejte na plech, nahřejte troubu a čokoládu vložte do trouby. Připravte si pinzetu a formičky z plechu berte pinzetou a vylévejte do připravených papírových kelímků. Nebo na mastný talíř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.