Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Oranžoví slimáčci - recepty

Od: moto* odpovědí: 14 změna:

Nezná někdo dobré recepty na zahradní slimáčky oranžové barvy? Můj známý s nimi krmí nějaké indické kačeny.

Když jsem viděl gurmány jíst předražené šneky, kteří jsou po biologické stránce velmi podobní, napadlo mne, že by i ti roztomilí plžáčkové mohli být vítaným zdrojem živin a spestřením jídelníčku. Je sice již po plží sezóně, v dlouhém zimním období je ale zase čas na sběr informací a organizační práci.

Rád se budu dělit s ostatními o případné zkušenosti. Navíc, se stále se zhoršující ekonomickou situaci státu, který se propadá díky korupci a neschopnosti politiků do hluboké recese, by mohli slimáci sloužit i jako doplňková strava pro nejchudší v případě hladomoru.

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

sargo*

2x

Mám dojem, že mi někdo říkal, že jsou nejedlí, když jsem se zajímala, ale abych tak citovala odtud :

Šneky nachytat a v rámci časových možností je nechat alespoň do druhého dne vylačnit (a vykakat ). Pořádně promýt ve studené vodě aby se odstranilo smetí a co nejvíc slizu. Pak naklepnout ulitu, šneka posolit a vhodti ho do vřelé osolené vody - nebo na rozpálený horký kámen. Za pet minut je ze šneka jedlý polotovar, který se dá vytáhnout z "budky"uříznout střívka od nohy (ty pak použít třeba jako návnadu na ryby) a masitou nohu (samozřejmě více noh z více hlemýžďů) dále upravit do podoby nějakého jídla.
Slimáci se dají jíst taky v pohodě, ale chutově je to velké blééé Musíš je opláchnout, pak podélně rozříznout a bříškem palce oparně vytlačit obsah vnitřností. pak je vaříš jako šneky, nebo pečeš, atd...

Asi budete muset prostě vyzkoušet. Dejte pak vědět

moto*

Upřímně řečeno, otázku jsem bral trochu jako recesi a trochu se zvědavosti. V rámci drsného humoru jsem to nadhodil i na veselé párty jako téma pro zasmání kamarádům, svým způsobem by mne ale opravdu zajimalo, zda jsou španěláci nejedlí nebo dokonce škodliví. Jako čundráka a trochu dobrodruha mne odjakživa zajimaly otázky přežití ve volné přírodě a i stravovací zvyklosti exotických národů a tam se jí i horší blivaniny. Zatim mi sice všichni tvrdí, že je to odporné, někdo dokonce jedovaté, v podstatě se každý jen domnívá a přesně neví.

Ehm, být to jedlé, tak další je již jen otázkou přípravy a chutové přípravy. Dal by se na tom postavit i podnikatelský záměr. Živě vidím reklamu, jak nějaká misska tvrdí, že jeji krása má základ v pojídání španěláčků již od mala. :D

doplněno 02.12.11 15:34:

Díky za ten odkaz. Stránku mám již v Oblíbených

Španělskými slimáky krmte indické kačeny a německé myši. Z nich pak můžete vyrábět anglickou slaninu.

moto*

Ještě bych dodal k tomu zkoušení, to bych nechal na jiných. Pani mi při těchto nápadech řekla, že jsem prase a již nikdy by se se mnou nelíbala. Tak to budu raději hladný než nepolíbený :D

 


2x

Také přidám jeden...ověřený recept na slimáky:

Nasbíráme 1kg slimáků, naložíme je na dva dny do oliového oleje s přídavkem rozmačkaného česneku.

Třetí den vše vysypeme na rozpálenou pánev, přidáme na proužky nakrájenou papriku, okurky, špek, cibulku...

10 minut restujeme

A teď to nejdůležitější, to se nesmí vynechat!

Pak všechno spláchneme do hajzlíku...

Nádobá pečlivě vydesinfikujeme, včetně všech nožů, dřezu a kuchyňské linky..

Doběhneme k řezníkovi pro pravou svíčkovou...a žena nám ji udělá s knedlem..

U talíře pak slintáme...a i jako ateisté děkujeme bohu, že jsme ty odporné slimáky nemuseli vzít do huby.

Silnější povahy pak mohou historku s přípravou slimáků dávat k dobru při návštěvě tchýně,

podle toho jak ji mají, nebo nemají rádi buď dopovídají až do konce...a přiznají pravdu, nebo

začnou tchýni velmi barvitě povídat i konzumaci slimoušů s tím, že je jedli z talíře z kterého právě tchýně obědvá...(nutnost mít v

blízkosti připravený hluboký kýbl a telefon na JIP nejbližší nemocnice je snad jasná).

moto*

Být severokorejec, ty srandičky by vás přešly a ještě by jste plžáčkům žehnal.

Přiznávám bez mučení...nejsem severokorejec..a Vy ano?

Podle možnosti psát na internet a vlastnit PC bych to ani neřekl...

Tak vidíte..a svět o Vás píše takové hrozné věci..

1jara*
02.12.11 15:25

moto*

No zaplat Bůh ne, stačilo mi vidět Rumunsko v roce 89 před pádem režimu.

 


1x

Odpovím ústy klasika: Proti gustu žádný dišputát! Jinak souhlasím s tou Vaší známou paní /musí to být moudrá osoba/ v obou věcech: 1. že jste opravdu prase. 2. že bych Vám pusu nedala ani za nic.

Víte, z čeho je slimák složený? Posolil jste ho někdy? Pak jistě víte, že za chvilku se rozloží na hnusný klepavý sliz, hlen, takový plivanec. Tam nenajdete žádnou krkovičku či kejtu! Také jsem ho jednou nechtíc rozšlápla. Vyletěl z něj takový hnus, že ani nechci vzpomínat.

Nedala bych tyto potvory ani slepicím. Když pak jím vajíčko a věděla bych čím se krmily, no, brrr. V klidu si dejte porci i za mě, nemusím ochutnat všechno. Jaga.

Stejně jsem ale přesvědčena, že se nudíte a proto taková otázka. Že si z nás prostě děláte...no, srandu.

moto*

Ta pani je moje manželka :D

Dívala jste se na ty slimáčky zblízka, je to hezoučký boží tvoreček. Běžte se podívat do prasečince a prasata od kejdy a vepřové nepozřete. Je to jen o přesudcích. Jednou jsem si koupil v Tescu žraloka a byla to blivanina neskutečná.

Jedla jste někdy slávky? Já ano vlastoručně připravené na ohni, jsou výborné, naučil mne to jeden Jugoslávec. Od pohledu také hnusné a konzistence jako klepavý sliz.

Je tedy pravdou, že dotaz byl recesní a pro zábavu, to jste dobře odhadla. Na druhou stranu bych rád věděl, zda jsou španěláci jedovatí nebo alespoň škodliví i když se s nimi v dohledné době živit nehodlám.

 

fran

0x

Predátor portugalského slimáka: Kachna jménem indický běžec. Je vytáhlá, protože doprovázela východní asijské pastevce při přesunech dobytka z pastviny na pastvinu. hobby.idnes.cz/...

Jinak prý mají rádi pivo, tak zapustit kelímek do země, napadají tam.

Nemají rádi lógr. To je ale slabé, nevyzkoušeno.

V létě vytrvalé sbírání, když padne šero a pak tma - s baterkou. Člověk tak hodinku vypadá, že mu silně kape na karbid.Pak je házet rybám - jestli je ovšem žerou?

ludak*

A já myslel že to nikdo nežere.

To sou prasata ty kachny

 

arakain77*

0x

Já bych radši koupil ty kačeny,protože jsou pro mne přece jen přirozenější,jak nejaký odporný hlemýžď a sl,,Y"mák.Fuůůůj tajxl.Káču pěkně nasolím,pokmínuju,šlahnu do pekáče,trošku podleju pak počkám na tepelný upravovací proces zvaný ,,PEČENÍ KAČENY".Nemusím ani knédl a zelí.Jen kousek chleba na odmaštění pekáče.A je mi úplně jedno,co ta kačena žrala.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]