Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,jak mrazit plněné pariky?Syrovéa naplněné, nebo pečené a naplněné, či vařené i s rajskou omáčkou? Díky za rady
U nás doma se podle starého receptu vaří plněné papriky s rajsou omáčkou takto.
Mleté maso se ochutí jako sekaná i s kořením a hlavně s česnekem. Většinou vaříme z kg mletého masa, přidáme 1 hrníček umyté rýže. Plníme papriky pěkně až nahoru. Jedna paprika by měla být ostrá, rájská má výbornou chut. Uděláme základ na rajskou, hlavně tam musí být dobrý vývar, / ne jen voda/ dáme do trouby na 130 stupňů a v klídku bez starání se papriky dodělají.
Hotové papriky dáme do kastrolu a necháme po vychladnutí do dalšího dne v lednici. Druhý den je rajská a každá omáčka nejlepší.
Podle počtu strávníků se dává počet paprik a k tomu omáčku. Do misky vložíme mikrot. sáček, vložíme papriku i omáčku. Po zmrznutí se miska obrátí a paprika s rajskou omáčkou zůstanou v sáčku.
Dobrou chut.
Hel.
Tak já používám oba způsoby. Papriky naplním masem, na tácku dám nejprve zamrazit, potom shrnu do sáčků a nechám v mrazáku. Odebírám pak podle počtu strávníků a omáčku k nim přidělám čerstvou.
Nedávno jsem uvařila víc, než se snědlo. Proto jsem zamrazila papriky i s omáčkou - 2 papriky, dolít omáčkou do vypařených krabic od mléka. Dobře se to skladuje a je to hned k použití. Dobrou chut. Jaga.
Já mrazím už hotové, upečené, v krabičce od zmrzliny i s výpekem. Příjde mi, že když zmrazím syrovou papriku, je pak nahořklá a hadrovitá. A musím ji nechat v troubě nějakých 1,5 hod. Tedy tak dlouho jako jsem pekla první dávku a trouba musí fofrovat 2x. Tak to upeču všechno najednou a co se nesní, zamrazím. Ohřívám pak na pánvi, papriky podél rotříznu.. Omáčku zmrazuji zvlášt, protože po rozmrazení, vypadá jako puding a je lépe ji za stálého míchání provařit. Tak získá zpět svou koegsistenci. Kdo tohle jídlo vymyslel, byl génius :D
doplněno 16.09.11 09:56:Moje maminka míchala mleté maso s uvařenou rýží + všechna ta koření. Pak plnila papriky s větším kopečkem u otvoru, Vypadalo to jako kornout se zmrzlinou. Místo jedné papriky a kopečku rýže byly na talíři papriky dvě a omáčka. Tatínek rajskou nerad, dostával k tomu kyselý okurek. Já to dělám úplně stejně. Té rýže raději méně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.