Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Plněné papriky vs mrazák

Od: eva900* odpovědí: 14 změna:

Prosím o radu,jak mrazit plněné pariky?Syrovéa naplněné, nebo pečené a naplněné, či vařené i s rajskou omáčkou? Díky za rady

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hankauk*

2x

Asi je to úplně jedno, ale já osobně bych je nejdříve tepelně zpracovala.

 

meryl*

2x

Mrazím již hotové plněné papriky i s rajskou omáčkou. Navařím vždy tak 3-4 obědy rozdělím porce do sáčků a mám vystaráno. Je to ověřeno a nemusím stále vyvařovat.

krkovicka*
Taky takhle mrazím

 

222hel*

2x

U nás doma se podle starého receptu vaří plněné papriky s rajsou omáčkou takto.

Mleté maso se ochutí jako sekaná i s kořením a hlavně s česnekem. Většinou vaříme z kg mletého masa, přidáme 1 hrníček umyté rýže. Plníme papriky pěkně až nahoru. Jedna paprika by měla být ostrá, rájská má výbornou chut. Uděláme základ na rajskou, hlavně tam musí být dobrý vývar, / ne jen voda/ dáme do trouby na 130 stupňů a v klídku bez starání se papriky dodělají.

Hotové papriky dáme do kastrolu a necháme po vychladnutí do dalšího dne v lednici. Druhý den je rajská a každá omáčka nejlepší.

Podle počtu strávníků se dává počet paprik a k tomu omáčku. Do misky vložíme mikrot. sáček, vložíme papriku i omáčku. Po zmrznutí se miska obrátí a paprika s rajskou omáčkou zůstanou v sáčku.

Dobrou chut.

Hel.

marenka*

Tenhle receptík si opíšu. Díky.

 

juldab*

2x

Mrazit hotové i s omáčkou uložené po porcích. Pak se to nechá jenom ohřát v mikrovlnce.

 


1x

Vařené i rajskou omáčkou.

 

marenka*

1x

Já je mrazím plněné. Jednou jsem zamrazila ochucené maso na karbenátky, syrové a hrůza. Za měsíc v mrazáku divně zešedivělo, že jsem to vyhodila.

 

olaf71*

1x

každá zamrazená omáčka ztratí v mrazáku svojí správnou konzisteci a charakteristickou chut.

 

cocinkamichalka*

0x

Syrové a naplněné masíčkem

 

olaf71*

0x

teď jsem je dovařil, půlku sežral, druhou si nechám na zítra a není co zmrazit

mrazil bych syrové plněné

 


0x

Tak já používám oba způsoby. Papriky naplním masem, na tácku dám nejprve zamrazit, potom shrnu do sáčků a nechám v mrazáku. Odebírám pak podle počtu strávníků a omáčku k nim přidělám čerstvou.

Nedávno jsem uvařila víc, než se snědlo. Proto jsem zamrazila papriky i s omáčkou - 2 papriky, dolít omáčkou do vypařených krabic od mléka. Dobře se to skladuje a je to hned k použití. Dobrou chut. Jaga.

 


0x

Já mrazím už hotové, upečené, v krabičce od zmrzliny i s výpekem. Příjde mi, že když zmrazím syrovou papriku, je pak nahořklá a hadrovitá. A musím ji nechat v troubě nějakých 1,5 hod. Tedy tak dlouho jako jsem pekla první dávku a trouba musí fofrovat 2x. Tak to upeču všechno najednou a co se nesní, zamrazím. Ohřívám pak na pánvi, papriky podél rotříznu.. Omáčku zmrazuji zvlášt, protože po rozmrazení, vypadá jako puding a je lépe ji za stálého míchání provařit. Tak získá zpět svou koegsistenci. Kdo tohle jídlo vymyslel, byl génius :D

doplněno 16.09.11 09:56:

Moje maminka míchala mleté maso s uvařenou rýží + všechna ta koření. Pak plnila papriky s větším kopečkem u otvoru, Vypadalo to jako kornout se zmrzlinou. Místo jedné papriky a kopečku rýže byly na talíři papriky dvě a omáčka. Tatínek rajskou nerad, dostával k tomu kyselý okurek. Já to dělám úplně stejně. Té rýže raději méně.

 

lidus*

0x

Mrazím plněné a syrové, nebo mrazím jen mleté ochucené maso a pak čerstvou papriku koupím.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]