Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kde sehnat kvalitní čokoládu

Od: metallica* odpovědí: 13 změna:

Prosím o radu. Sháním čokoládu do cukroví a na potažení, nechci ty méně kvalitní čokolády ale jedná se mi opravdu o kvalitnější čokoládu nejlépe belgickou apod...nebo alespoň kvalitou malinko srovnatelnou za cenu přijatelnější...vím, že tyhle jsou hodně drahé ale kdyby někdo věděl o nějaké levnější?Dáte tip?A´t už z obchodu nebo z internetu?díky

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*

0x

Na cukroví? Maminka roky peče na svatby a podobně a používá Orion hořkou a nebo kupuje váženou (prodávají v některých cukrárnách) buď takové penízky nebo useknou kus. Myslíte, že na cukroví poznáte, že je to belgická 80%?

metallica*

Tak nevím zda je to v cukroví poznat ale každopádně když ochutnám klasickou,,obyčejnou čokoládu a belgickou tak tam ten rozdíl poznám jen nevím zda to v tom cukroví fakt není zbytečné.

 

hanher*

0x

Doporučuji čokoládu Lindt, docela levné je mají v Albertu.

Je ale lepší koupit některou s menším podílem kakaa, než je v odkazu.

cokolada.cz/...

metallica*

Uvažovala jsem nad touto značkou, samozřejmě s podílem 99%kakaa rozhodně ne)to musí být hnusale výbornou mají mléčnou ...asi to zvážím a uvidím

hanher*

Je hodně tvrdá a hořká, a asi nepůjde ani pořádně rozpustit.

Jinak tohle je švýcarská kvalita srovnatelná s belgickou. . .

lidus*

Ve vodní lázni rozpustíte každou čokoládu )neznám tu co by rozpustit nešla) a pokud je hustá tak přidáte kousek ztuženého tuku, pokud se vám zdá hořká tak přidáte trochu mletého cukru. NIKDY NE VODU!

Metaliko, já Vám do toho nechci kecat, ale hledáte kvalitní čokoládu a pak napíšete, že 99% kakaa je hnus, že je výborná mléčná. Mléčná čokoláda je pro znalce tím "hnusem". Přece čím více kakaa, tím kvalitnější čokoláda. Ale tuhle 99% jsem tady tedy neviděla. To bude zase něco podivného. A ne všechny belgické čokolády, které se hlavně dostanou do našich supermarketů, jsou kvalitní, je to jednoduché jako facka, jsou drahé! A právě kvůli obsahu kakaa! Kvalitní bývala belgická čokoláda pod značkou Leonidas, ale to tady asi ani nikdo nezná. Nejhorší čokoláda je ta takzvaně bílá. Ta nemá s čokoládou vůbec nic společného. Už jste někdy viděla kakaové boby? Je to jednoduché, obratte tabulku čokolády a začtěte se pozorně co obsahuje, budete se divit. Co se týče polévání cukroví, tak přece existují polevy už hotové, a ty se věřte mi, vyrovnají tomu, o čem si myslíte, že je to kvalitní mléčná čokoláda. Je to totiž jedno a to samé, jenomže v jiném balení. Asi jsem Vás teďka namíchla, ale nedá se nic dělat, odpověděla jsem popravdě. S.

lidus*

Výborná čokoláda ale na cukroví opravdu naprosto zbytečně drahá, když pečete na svatbu tak jich potřebujete cca 20 a to by se vám to cukroví dost prodražilo a nikdo z hostů by to neocenil.

Mléčnou čokoládu maminka zásadně nepoužívá.

cyril*

Zcela správně! Čím méně kakaa - tím kvalitnější! Bohužel ne čokoláda.

 

chanka

0x

Kvalitní čokoládu doporučuju objednat na Fair Trade stránkách fairobchod.cz/...

nejenže si pochutnáte, ale podpoříte tím i dobrý projekt- podpora "fairové"práce v zemích třetího světa.

lidus*

BIO čokoláda pro tyto potřeby naprosto zbytečná a drahá. Proč podporovat třetí svět když naše Orion na polevu bohatě stačí.

hankauk*

Bohužel... naše Orion už není. Teď už j to pod Nestlé a myslím, že už ji ani tady nevyrábějí. Snad v Maďarsku?!

georges*

No, s tou kvalitou to v tomto případě nebude až tak horký, spíš naopak.

kulhankova.blog.idnes.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]