Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tak se mi zase povedl kuchařský kopanec. V Globusu jsem poprvé v životě uviděla tmavě fialové papriky. Lesklé, masité, nádherné, barva jako zralé švestky či jako lilky. Hned jsem si tu barvu představila na chlebíčkách či mísách a přes 2 kila fialových paprik si koupila. Dala jsem je do sladkokyselého nálevu s olejem a sterilovala. Po 15 minutách sterilování jsem je vyndala z hrnce a zděsila se. Fialová barva někam zmizela a papriky měly barvu, jako by už jednou prošly zažívacím traktem. Byly takové šedozelené, vyrudlé, děsné! Na ozdobu chlebíčků to v žádném případě nebude.
Mám jich 13 lahví / po 370 ml/. Nevíte, jak je jinak upotřebit? Lečo mám už zavařené a tam bych stejně sterilované nedávala, bylo by to takové rozvařené. Trochu dávám občas do "číny", ale to bych těch 13 lahví měla 10 let. Poraďte mi, prosím, nějaký recept, kde využít ve větším množství ošklivé a vybledlé sterilované papriky. Hodit je na hnůj mi je líto. Děkuji všem. Jaga.
A pokud vás také někde nalákají, za syrova jsou opravdu nádherné. ALE ZAVÁŘET NE!
"babuško", je zde spousta prima nápadů od rádců, myslím, že to rozmixování do pomazánky je dobré i do vařených a pečených jídel. Jen mně napadlo, když na ten oblož. chlebíček, tak ne pro parádu navrch, ale pod salám dospod pro chut a navrch něco jiného. Ale nejsem až taková kuchařinka, byl to jen nápad. - stařenka
Já bych to klidně hodila na pizzu, udělala paprikový guláš, těstoviny mě taky napadly ... Co hodně dělám je pečené vepřové maso, pod které přihodím papriky i rajčata. Místo vepřového můžete udělat třeba kuřecí čtvrtky či stehna. A vždycky můžete "obdarovat" kamarádky nebo sousedy.
To pečené maso taky dělám. Je to pochoutka.
doplněno 03.09.11 10:15:tohle jsem dělala a je to taky dobrůtka.
Dík za rady, všechno je fajn, ale to obdarování bych si netroufla. Vypadá to, ta barva, jako by se to v těch sklenicích máčelo aspoň 5 let. Za takový dar bych se sama styděla a navíc by mi každý nakopal...Jaga.
Snad rozmixovat a udělat pikantní směs-používám na topinky, bramborák, mleté maso + mixovaná zelenina + koření. Léta zavařuje maminka zelí + červená řepa a to mi teda řekněte proč z jedné várky je některá řepa bílá? Vypadá to sice děsně ale dobré to je i po odbarvení.
Dobrý den, máme super předpis na využití paprik v kuchyni a je úplně jedno, jakou mají barvu. Výsledkem jsou zapečené těstoviny ( používáme kolínka ) s mletým masem. Do rendlíku na rozpálený tuk velkou nakrájenou cibuli, když je zpěněná přidat na jemné plátky nakrájený česnek, pak zakápnout vodou aby se to nepřipálilo a přidat mleté maso. Trošku ho orestovat až nebude mít červenou barvu, přidat sklenici sterilovaných paprik a koření : chilli, kari, pepř, paprika, zázvor, majoránka, kmín - prostě co Vám padne pod ruku a přiměřeně osolit. Než se tato směs podusí, uvařit těstoviny - na 5 minut zavařené do vroucí osolené vody a pak 15-2O min. pod pokličkou bez varu. Potom všechno zamíchat vložit do zapékací misky a zalít vejcem rozšlehaným s mlékem. Peče se asi 3/4 hodiny ( zkouším vidličkou, aby byla hmota pevná a měla zlatavou kůrku) a cca 10 minut před koncem pečení posypat hustě strouhaným sýrem. Dá se to jíst teplé i studené, kamarád říkal, že jak bramborový salát . Základní množství : 1/4 kg mletého masa + 1 hrnek těstovin (před uvařením) + sklenice paprik + 1 vejce + mléka přiměřeně. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.