Nejste přihlášen/a.
prosím je někde nějaká stránka na dezerty z pěny?takové ty luxusní a jak zní jejich název?děkuji
Pestré a rychlé řešení nabízí různé dezertní poháry nebo nepečené sladké moučníky, které připravíme velmi rychle, bez větší námahy a z běžných surovin.
Sladké poháryŘešení je to přímo vynikající, které uspokojí malé i velké, protože zde můžeme vzájemně propojovat řadu základních surovin. Základem poháru bývá jogurt, tvaroh, uvařený pudink, případně zmrzlina nebo část nanukového dortu. Tento základ prokládáme podle chuti piškoty, ovocem čerstvým nebo kompotovaným, ořechy a čokoládou. Neměla by chybět šlehačka, která nejen zjemní a zlehčí základ poháru, ale bohatá čepice šlehačky bezpochyby patří k dovršení poháru. Jestliže i o velikonocích počítáme kalorie, tak místo klasické tučné smetany ke šlehání můžeme použít šlehačku v prášku, která je mnohem lehčí nebo doma připravený bílkový sníh, kterým můžeme normální šlehačku nastavit a odlehčit. Poháry většinou připravujeme těsně před podáváním nebo je alespoň těsně před ním zdobíme.
Nepečené sladké moučníkyNepečené sladké moučníky jsou sice o něco málo pracnější než poháry, ale můžeme k nim sáhnout tehdy, když potřebujeme poněkud větší porci. Na rozdíl od pohárů se připravují předem, protože ve většině případů se potřebují rozležet. Receptů na tyto nepečené moučníky je velmi mnoho, ale často se skládají z obvyklých surovin. Piškoty, tvaroh, jogurt, šlehačka, želatina a ovoce a na dochucení kakao, čokoláda, káva, ořechy nebo kokos. Jako obměna místo velmi často používaných piškotů mohou posloužit některé máslové sušenky bez výrazné příchuti, které používáme celé nebo rozdrcené. Všechny suroviny se dají mezi sebou kombinovat, takže i z uvedených, snadno dostupných surovin lze připravit bez velké námahy a přitom za velmi krátkou dobu chutný a originální moučník. Případné zdobení hotového moučníku provádíme až těsně před podáváním, protože nejčastějším způsobem zdobení je použití ušlehané šlehačky a kousků ovoce.
Slané dezertyMezi slané dezerty lze samozřejmě počítat různé chlebíčky, saláty, pomazánky a slané koktejly. U slaných dezertů se však jedná o rychlé slané pohoštění, které lze připravit jak předem, tak na poslední chvíli. Takovým pohoštěním mohou být slané sušenky podávané samotné nebo různé slané tvary plněné pikantními náplněmi. Při časové nouzi lze využít i prodávaných polotovarů. Kromě toho můžeme připravit i různé jemné pěny z uzeniny nebo sýrů a podávat je jenom s pečivem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.