Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych udělat větrníky. Našel jsem si recept, ale přemýšlím jak udělat ten tvar. Takový ten zatočený jak je v obchodě. Jak na to? Měl by někdo radu? Moc děkuji za rady a tipy...
Tvar větrníků uděláte snadno s pomocí cukrářského sáčku s profilovaným nástavcem. Chce to trochu praxe, ty první nebudou asi jako v obchodě, ale to se dá naučit. Na pečicí papír si můžete předem namalovat kolečka, aby měly stejnou velikost. U větrníků je jiný problém, těžko dokážete udělat tu skvělou cukrovou polevu, možná ani jejich náplň. To jsem zatím nikde nenašla a cukráři se tvářili tajuplně, když jsem na nich vyzvídala. Jinak z odpalovaného těsta jako na větrníky se dá udělat i pečivo slané, protože vlastní těsto sladké není, takže záleží na náplni. Kdyby se Vám tvar větrníků moc nedařil, tak se stejnou náplní se dělaly i banánky, ty jsou stříkané jen rovně. Při pečení těsto hodně nabyde, nedávejte je moc blízko k sobě. Přeji cukrářský úspěch.Patronka
Cukrari se mozna tvarili tajuplne, protoze fondan kupuji uz hotovy Kazdopadne napriklad v tomhle receptu na vetrniky najdete presny postup jak fondan vyrobit apetitonline.cz/...
chlap a neví?
odpalované těsto nastříkat pytlíkem přes zubatou zdobičku na plech. upéci, rozkrojit napůl (podél).
na půlku nakydat vanilkový pudink hustý zase zdobičkou, nastříkat šlehačkou, zaklopit druhou půlkou a polít karamel. polevou, kterou určitě najdeš na netu nebo se dá třeba koupit. někdo dává i čokoládu místo karamelu. dobrou chut
díky za rady, ale potřebuji hlavně jak udělat ten tvar. Zdobičku mám od mamky jenže to by byl spíše větrníček. Chtěl bych velikostně aspoň jak je v obchodě.
Ale to není ta zdobička, kterou máš na mysli Ty. My myslíme obyčejný cukrářský sáček s různými kovovými nástavci, které se vsunou dovnitř sáčku. Nejlepší, když půjdeš do domácích potřeb a vysvětlíš jim, co potřebuješ. S touto pomůckou pak můžeš snadno dělat větrníky, jako kola od vozu. Ale zajímalo by mě, jak si poradíš s tím těstem. Ono také není zase tak snadné, pro úplného začátečníka. A za další, odpalované těsto je choulostivé na pečení, trouba musí být dost horká, a v žádném případě neotvírat předčasně! Větrníky Ti "spadnou". To jsem na to zvědavá, napiš, jak se dílo zdařilo.
díky za radu, zkusím teda ty domácí potřeby. No mám receptů několik, takže budu zkoušet a zkoušet. Je mi jasný, že ze začátku to asi nebude nic moc, ale snad se nějaká várka aspoň trochu povede. Samozřejmě dám vědět jak to dopadlo.
Dobrý večer. Takže dneska jsem to teda zkoušel vytvořit. No musím říct že sem míchal těsto několikrát. První kousky sice ze začátku dobrý, jenže pak se začali pálit a vevnitř ještě těsto. No takže další těsto a zkoušet, zkoušet. Po několika "desítkách" pokusů se mi to už celkem daří. Jak zde bylo psáno je to hodně o nastavení teploty trouby. No ještě namíchám krém, polevu a zítra po ztuhnutí se uvidí. Ale určitě je zase brzy udělám, zkusím ještě nějaké recepty na těsto jestli to bude lepší nebo horší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.