Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dcera před časem vyhrála na plese srnku a část mi dala. Masité části /kýtu, hřbet apod./ jsem dobře připravila, vařím chutně a ráda, tak jsem dělala svíčkovou a pekla maso po divoku se slaninou, kořenovou zeleninou, tymiánem a jalovcem. Jenže v mrazničce mi nakonec zbyla žebra, na nich hodně kostí, málo masa. Manžel si do masa rád zakrojí, ale kosti obírat nechce. Poraďte mi, prosím, jak bych je měla upravit, aby to bylo opravdu chutné, aby to i ten můj děda jedl. Klidně mu to i oberu, ale aby prostě nepoznal, že šlo o podřadnější maso ze žebírek. Máte někdo zkušenosti, co se srnčími žebírky? Předem děkuji za nápady. Jaga.
Jaguško, našla jsem recept na ragú, kde doporučují použít maso i z žeber. kucharka.isoftware.cz/... Naposledy udělal přítel vnučky srnčí na víně - bylo to dobré. Je fakt, že srnčí je sušší a zkoušeli jsme i grilované, ale to nebylo ono. I když na to vzal to nejkvalitnější maso. Já osobně bych to syrové co nejvíc ořezala, kosti použila na vývar a zkusila buď guláš a nebo to ragů. Nedokážu si představit, jak by chutnalo takové rizoto se zeleninou a srnčím. A určitě by to šlo, udělat z toho karbanátky nebo sekandu (přidat vepřové i slaninku), houby a pod.
doplněno 08.07.11 09:54:A ještě přidám: az-recepty.cz/...
Pravá slovenská kapustnica opravdu nemá chybu. Mám recept přímo od přítelkyně ze Slovenska. Ale používám uzenou obíračku a paprikovou klobásu. Myslím, že ten uzený vývar je chutově lepší, než by byly jen ty srnčí žebra. Ale za zkoušku nic nedám a ten guláš taky beru, už mi ho jeden rádce doporučoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.