Nejste přihlášen/a.
Může se při výrobě borůvkové marmelády do borůvek přimíchat kvůli zvíraznění zamražený černý rybíz? Jiný už nemám. Nebude se marmeláda kazit? Díky za odpovědi.
Černý rybíz má takovou specifickou vůni, já bych ho tam nedávala. Není nad dobrý borůvkový džem bez přísad. Pokud džem kupuji, tak je tam přimíchaný jablečný protlak - je to tak nějak psáno na etiketě. Jednak asi kvůli želírování a i nastavení. Jinak zamražené ovoce přidané do džemu mám vyzkoušené, že nedělá žádnou neplechu. Samozřejmě záleží na kvalitě mraženého ovoce. Černý rybíz bych namíchala s červeným a nebo žlutým rybízem. Rybíz všech barev na džem jsem kombinovala i s angreštem. Černý rybíz i mražený můžete přidat i do míchaných kompotů - udělá pěknou barvu.
doplněno 04.07.11 19:54:Díky za radu. Ony ani ty ztužovače ne vždy pořádně tuží! Však jsme o tom zde nedávno diskutovali. Ale letos jsem Jaroušku zase bez práce. Mne zásobuje sousedka tím, co sama nezpracuje. U nich to nejde tolik na odbyt, jako u nás. A letos zase skoro všechno pomrzlo. Jen áronie je prý obsypaná, ovšem ta zase samotná není nic moc. Tu zobu já, abych popohnala štítnou žlázu. Loni nebyly třešně, ale vynahradil to rybíz a švestky. Letos nebude ani to. Jaroušku, už zamávej špitálu, at to všechno stihneš zpracovat! Ale lážo plážo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.