Nejste přihlášen/a.
Jak vyšlehat bílky s troškou žloutku, pokud se je nepodařilo pečlivě oddělit od žloutků?
Člověk se učí v každém věku. Vždycky jsem si myslela, že bílky se zbytky žloutků nelze vyšlehat na sníh. Nyní se mi ze 4 vajec jedno špatně rozbilo a v bílcích mi zůstaly kousky žloutků. Zkusila jsem to vyšlehat ručním šlehačem, i když jsem byla předem přesvědčená, že to nakonec stejně vyleju. OMYL. Sníh se krásně našlehal, jen byl lehce nažloutlý a šlehání trvalo asi jednou tak déle, než obvykle. Takže není co řešit. Jaga.
doplněno 09.07.11 06:05:A bílky se vám také snáze a do tuha ušlehají, přidáte-li k nim několik zrníček soli. /velice málo/
No tééda, milá babojago! To zírám! Já také ráda peču smažím a kuchtím, a zrovna tak se mi stane, že mi kousek žloutku upadne do misky. Až doteď jsem měla vzteka, a dávala nová vajíčka ! To si piš, že už to neudělám a budu šlehat a šlehat. Už se na to těším. Ale stejně by mne zajímalo, kterej osel tohle vymyslel. Tedy to, že tam nesmí ukápnout ani špetička žloutku. Napadá mne náhle, že se toto traduje celá staletí, a tenkrát holt neměli elektrické šlehače, dělali to ručně a trvalo to dlouho. Ale určitě to nakonec také ušlehali. Díky za dobrou radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.