Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak vyšlehat bílky s troškou žloutku

Od: petite odpovědí: 5 změna:

Jak vyšlehat bílky s troškou žloutku, pokud se je nepodařilo pečlivě oddělit od žloutků?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

patronka*

2x

Pokud to bude na piškot, tak já už dávno žloutky od bílků neoděluji, přidám cukr a vyšlehám do pěny. Jestli to má být jen sníh do něčeho slaného, přidejte špetku soli. Doufám, že to šleháte šlehačem a ne metlou, to by trvalo dost dlouho. Patronka

 


1x

Člověk se učí v každém věku. Vždycky jsem si myslela, že bílky se zbytky žloutků nelze vyšlehat na sníh. Nyní se mi ze 4 vajec jedno špatně rozbilo a v bílcích mi zůstaly kousky žloutků. Zkusila jsem to vyšlehat ručním šlehačem, i když jsem byla předem přesvědčená, že to nakonec stejně vyleju. OMYL. Sníh se krásně našlehal, jen byl lehce nažloutlý a šlehání trvalo asi jednou tak déle, než obvykle. Takže není co řešit. Jaga.

doplněno 09.07.11 06:05:

A bílky se vám také snáze a do tuha ušlehají, přidáte-li k nim několik zrníček soli. /velice málo/

No tééda, milá babojago! To zírám! Já také ráda peču smažím a kuchtím, a zrovna tak se mi stane, že mi kousek žloutku upadne do misky. Až doteď jsem měla vzteka, a dávala nová vajíčka ! To si piš, že už to neudělám a budu šlehat a šlehat. Už se na to těším. Ale stejně by mne zajímalo, kterej osel tohle vymyslel. Tedy to, že tam nesmí ukápnout ani špetička žloutku. Napadá mne náhle, že se toto traduje celá staletí, a tenkrát holt neměli elektrické šlehače, dělali to ručně a trvalo to dlouho. Ale určitě to nakonec také ušlehali. Díky za dobrou radu.

 

fiik*

1x
No jak už tady je psáno šlehat a šlehat... Ale když už doma peču tak bílky a žloutky neodděluji... Prostě vyšleham spolu do pěny a věřtemi nebo ne manželce ktera to oděluje tak ten piškot kolikrat “spadl“ ale mě ješte ne. A taky pomaha šlehat tak že misu s bilkama položíte do misi se studenou vodou... Tak hodně zdaru a tuhý sníh hlavně...

 

lidus*

0x

Maminka peče hodně a na spostu věcí se nezatěžuje oddělováním bílek - žloutek, dá cukr a šlehá společně. Já na piškot dělám z bílků sníh a stejně ho má mamka vždy lepší.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]