Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaká víčka na skleničky do jogurtovače?

Od: kmacek* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím prosím, nevíte někdo, jestli v jogurtovači musí být skleničky s plastovým víčkem nebo mohou být i s kovovými víčky od přesnídávky? Kdo máte doma jogurtovač, jak dlouho mi vydrží jogurt z jogurtovače v lednici? Děkuji za rady . Martina

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

eulalie*

2x

My máme doma jogurtovač od fy ETA. Normálně tam byly skleničky jakoby od přesnídávky s plastovým uzávěrem. Ale přiznám se, že jsem dávala jogurtovat i normální skleničky do přesnídávky s kovovým víčkem. Ten jogurtovač stejně funguje jen jako zahřívač a udržovač teploty během procesu jogurtování. Není to jak u mikrovlnky, kde cokoliv kovového způsobí problémy. A protože v domácím jogurty není žádný stabilizátor, tak je nejlepší je sníst v krátké době, asi tak do 3-4 dnů, mám dojem, jak jsme to měli v ledničce déle, už to nebylo ono.

 

lidus*

2x

K jogurtovači byly sklenice se zabroušeným skleněným uzávěrem ale používám i ty od dětské výživy. Nevím jak dlouho jogurt vydrží u nás se sní nejpozděj třetí den.

kmacek*

Děkuji za odpovědi . Můžu se zeptat ještě na postup, jak jogurt děláte? Našla jsem spoustu způsobů a nevím, který si vybrat : mléko přivést k varu, pak zchladit na 40C nebo mléko ohřát na 80C a zchladit na 40C nebo zahřát jen na 40C - a pak přidat bílý jogurt. V některých receptech se ještě přidává sušené mléko, ... Tak nevím, jak to mám vlastně dělat, mám mléko z mlékomatu. Děkuji za tipy

eulalie*

Za mě: mléko přivést cca k 80 stupňům Celsiovým, zchladit na těch 40 stupňů, přidat sušené mléka (ale ne moc, aby z toho nebyla taková hnusná patlavá šlichta po udělání jogurtu) a přidat ještě ten bílý jogurt bez nějakých přidávaných škrobů. Zvláště pozor bych si dávala na to mléko z mlékomatu, jelikož to se má vždy zahřát k bodu varu (se mi zdá), aby se zničily choroboplodné zárodky, protože neprošlo pasterizací. Ale mám dojem, že i zahřátí na těch 80 stupňů Celsia by mohlo stačit ke zničení choroboplodných zárodků.

lidus*

Ohřeju asi na těch 80C pak zchladím abych v tom udržela prst a přidávám na 2l mléka 1 velký jogurt Holandia, také jde koupit v mlékárně živou jogurtovou kultůru ale u nás na chalupě mlékarnu zavřeli tak dávám jogurt.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]